"Те, вълните" - БНТ сериал

• 43 424
  • 724
  •   1
Отговори
# 720
Да, имаше бой. Вяра стоеше от едната страна на колата, а Димо налагаше Алекс от другата страна на колата.

# 721
  • España
Ето , че “пушката на Чехов” гръмна в предпоследния епизод .Кой , как и защо предстои да видим …
В малката София има нещо диаболично , тръпки да те побият …. даже в един момент се притесних да не нападне по-малката си сестричка … Между другото , същото усещане получих и от сцената от миналото , когато младата Вяра “подкокоросваше” Надето да заведе баща си до колата . Изобщо …това семейство е крийпи от където и да го подхванеш ! Помня, че в анонсите се говореше , че “ ще проследим сложните взаимоотношения в семейството , ама то ще излезе , че там един нормален няма “за цвят” ( евентуално малката Рая )! Естествено , че не съм очаквала майка и дъщери/внучки да седят кротко до пукаща камина и да плетат чорапи , но сякаш целият спектър от психопатиите се е събрал в това семейство ….
На този фон , сцената с даването на подкупа ми беше доста бутафорна…трите жени в черно, с дълги палта …само по едни тъмни очила трябваше да им забучат и в редичка на забавен каданс ….
Поне разбрахме националността на мафиотите ( не са нито турци ; нито арменци ) :  таджики ! И някак съм склонна да вярвам на бащата -мафиот , че една от трите е убийцата на Стефан ! Вяра я отписвам, колкото и “странна” да е и тя  ( във въпросната нощ ни я показаха , че е с мъжа си в хотел , далеч от дома). Остават София и Надя , дали заедно или една от тях , предстои да разберем . Всъщност точно те двете са и основните “замесени “ в смъртта на бащата преди години … “Историята се повтаря” май някой каза в първия епизод …..
Всъщност в нощта на “изчезването на Стефан” ми направиха впечатление няколко неща:
1. Очеизвадната близост и мили отношения между Стефан и Надя ( танци, докосвания, “обичам те”…)
2. Стефан е видимо притеснен , защото вероятно има среща с мафиотите ( за да им върне пари евентуално ) . Може и да се е състояла тази среща и те да са видяли “истинския убиец” ( за това и бащата-мафиот беше сигурен , че е една от трите жени)
3. Когато семейството се прибра , след празненството по спалните , шумът , който София чу от горния етаж беше не толкова от “борба”, а от “нервни изблици”
4. След това ясно се видя ( през очите на София) , че Стефан върви по пътеката извън къщата “здрав, прав и с походка на ядосан и афектиран човек”
5. Кръвта в коридора ….капки кръв по-скоро …и като флашбек някак ги навързвам с многото ножове в къщата ( и всичките уж неподострени)….лепенката на пръстите на Стефан….
6. Когато Надя падна в морето ( Люба е на брега в този момент) , писъкът беше на ужас  , изненада и страх . Мисля , че по-скоро или е бутната ; или да речем “се подхлъзва случайно” ….

# 722
  • София
Е, таз хубава, поне смъртта на мъжа на София да бяха показали в предпоследния епизод, а сега в последния епизод ще разкрият и двете мистерии. 😀

Дететето рулира. Задължително трябва да го вземат в някой хорър филм от най-висока класа. Тръпки да те побият от това момиченце. Пу пу 🤐

Хубав епизод беше, неусетно мина времето.

След този епизод вече да, има голяма вероятност и Нада да е убила мъжа си, нещо което бях изключил по дифолт. Но никак не ми се иска да е тя.
Но ако дадат, че тя бута баща си като малка, то или ще е тя (и ще се окаже, че е затрила и баща си и мъжа си) или нейната дъщеря, за да има повторение на събитията по оста, дъщеря убива баща си.
Не е Никола убиецът, нищо че е бил там и е видял всичко.
Иначе единствената, която на 100% не е убиец е Люба.

Няма смисъл да се гаде след 7 дни всичко ще се разбере. 😊

# 723
На мен ми беше нелепа сцената как трите жени отидоха да дадат парите.
Като тръгнеш от облеклото им (нежната и отнесена иначе Надя с дълго кожено палто като изпечен гангстер), пистолет в дамската чанта, искреното им учудване, че онези били въоръжени... наистина?! Въоръжени? Те при кого си бяха помислили, че отиват?
И въобще, кой ги пусна трите, защо мъжете не ги разубедиха и да отиде някой от тях?

Ама, сериал да става...

Смях се на сцената, когато Алек разкри, че Стефан от години се изповядвал на Вяра.
Надя гледаше като паднала от небето, тотално живяла в някаква илюзия и чудеща се на коя от двете си сестри по-напред да се сърди.
Сори за неемпатичната реакция, но Надя изглеждаше твърде нереално заслепена. Чак пък толкова да не е виждала нищо подозрително, никакви червени светлинки, някакво мътно усещане...
Странно ми е. Майката давала пари, едната сестра му слушала изповедите, другата го забъркала с мафията, той отделно хазартно-зависим... наша Надя си живее в облака.

# 724
  • Галифрей
Пуснах нова тема, заповядайте там! ☺❤❤

https://www.bg-mamma.com/?topic=1774413.new#new

Общи условия

Активация на акаунт