"Те, вълните" - БНТ сериал

• 43 419
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
Този епизод според мен беше по слаб от миналия. Пак стана хаотично и нелогично. Цялата част с предаването на откупа беше изсмукана от пръстите.

Детенцето пък  е от съвсем друг жанр...дано не се окаже, че е утрепало баща си, че така грубиянски ни тикат към такива подозрения.

Като цяло епизодът повече ме подразни и ме разсмя, отколкото да ми беше интересно.

# 706
Каква беше тази кръв по ръцете на Надя онази вечер, сбиват се ,тя го догонва  в ядасщ си го бута от скалите и скача след него.Навръзват се нещата.
Сега като го мисля наистина май малката София пи скоро убива любовника на майката.

# 707
Защо да се е самоубил, нали казаха, че е имало следи от насилие? Гривната от снимките, които полицията беше събрала като улики - штипалка - е гривната, за която снощи Радина пита Никола. Това как се връзва?

# 708
И на мен ми стана интересно Никола и гривната , защо излъга ,че е изгоряла в пожара Thinking

Не ми е приятно да гледам садизъм у едно дете , трябва нещо да го е предизвикало, но пак е зловещо и неестествено. Не е нормално ...

# 709
Детето играе много добре щом ми стана неприятно в този епизод. И с птичето, и после с пистолета се справи чудесно.
Спомних си как в първия епизод, на рождения ден, Стефан вдигна тост и каза, че е много благодарен на семейството, което е направило толкова много за него. Сега стана ясно всяка от жените какво е правила за/ с него. Спал е с Радина и то не е било еднократно. Паралелна връзка си е имал с нея. Двама зависими- тя към наркотиците, а той към хазарта. Затова Радина замръзна, когато разбра, че е споделял всичко със сестра и. Никола ми е неясен все още

# 710
Защо да се е самоубил, нали казаха, че е имало следи от насилие? Гривната от снимките, които полицията беше събрала като улики - штипалка - е гривната, за която снощи Радина пита Никола. Това как се връзва?
Епизода вчера беше насочен изцяло към това всички да заподозрем Никола, който заради гривната явно е бил на местопрестъплението, както и се е виждал със Стефан непосредствено преди да умре.
Искат да си мислим, че е Никола и накрая да се шокираме.
Поради същата причина не смятам , че е малката София.
Накрая ще се окаже или старата София или Надя
На мен също сюжета с детето психопат, ако не е убило то баща си ми е е малко прекален, но за мен и тук ще се разбере защо тя е такава.
Според мен най-големия псохопат накарая ще се окаже Надя, която според мен отключва неюо след самоубийството на баща си.
Ппоради тази причина и дъщеря й е толкова странна.

# 711
  • София
Аз се замислих дали Надя не е убила баща си като малка. Може и случайно да е било или с цел да защити майка си. София и Димо вероятно са я прикрили навремето и са инсценирали самоубийството на Христо. Може да е убила и Стефан в момент на умопомрачение, когато го е чула с Никола. Ясно стана, че Никола и Стефан са се скарали, може би дори са се сбили във фаталната вечер, затова си трае. Може би Надя в яда си е повторила убийството на баща си. Може да има някакви видения (течащият покрив). Или някъде в тръбите е скрито нещо и затова текат. Детето може да е видяло убийството и затова сега проявява такъв болен интерес към смъртта. Турчинът може също да е наясно, защото има хора навсякъде и неслучайно да каза, че една от тях ще бъде обвинена и затова искаше извинение, че са го забъркали. Той сякаш констатираше факт, а не заплашваше да ги натопи, както те решиха.

# 712
Последния епизод не можах да го изгледам целия, ще си го пусна по-късно, но от всички най-малко подозрителен засега е любовникът на София, който се оказа баща на Люба. Последно доколкото разбрах е изчезнал, когато е починал баща им, сега се появява след толкова години, когато и Стефан умира. Тя и София му го каза в началото, че когато е там се случва нещо лошо. Уж все им помага, но не знам, ако трябва да сме изненадани. Баща им е бил с отвратителен характер, а Стефан ги е въртял всички и той се мисли за големия защитник. Или е някакъв инцидент и никой не е виновен. Не ми се ще да е детето, дано не са измислили тази простотия.
Аз не разбрах мъжа на Вяра кой биеше в колата и в кое време се е случило, разбра ли се въобще?

# 713
  • София
Аз мисля, че Алекс пак е посегнал да бие Вяра и малката София ще го застреля, за да защити леля си.

# 714
Много се съмнявам бащата на сестрите да се е самоубил. От какъв зор,след като въобще не е бил интимно и емоционално обвързан с жена си по нейните разкази. Най-вероятно е имало патаклама между него и любовника Димо и Надя е или очевидец на смъртта му или извършител . А Вяра се чувства виновна за смъртта му,защото тя подкова малката Надя да му каже за връзката на майката,защото й писна да е детегледачка. Старата София излезе голямо перде да зарязва децата си непрекъснато, за да ходи да се такова,толкова ли не е намирала някой възрастен да ангажира с това. Да оставяш системно без надзор три деца на скали,до море или у дома е абсолютно безумие.

# 715
Аз изпуснах епизода. Къде мога да го гледам? Така, както го описвате е доста интересно било.

Епизодите ги качат във вторник,в канала на БНТ в youtube 19:00 .

# 716
Аз си мисля, че е станал инцидент на скалите. Стефан и Никола са се скарали , може и да са се сбили и Стефан се е подхлъзнал и е паднал, в това време Надя е била след него да го търси, хвърля се да го спасява, но си удря главата и се дави. Според мен малката София някак няма мотив да убива баща си, но определено има нещо, което знае или е видяла за да постъпва по този начин.

# 717
Няма как Стефан да се е самоубил, в доклада от аутопсията стана ясно, че е насилствена смърт.

# 718
Аз мисля, че Алекс пак е посегнал да бие Вяра и малката София ще го застреля, за да защити леля си.
Накрая на епизода Алекс се опита да удуши Вяра, след като тя не само му заяви, че няма да дойде с него, а и иска дете, но не от него. Димо тръгна да налага Алекс, а Вяра се скри зад колата, след което се чу изстрела.

Вариантите предполагам са три - детето не е убило никого, убило/ранило е Димо, убило/ранило е Алекс. Имайки предвид, че Димо буквално се беше нахвърлил върху Алекс, точно него да е улучило, би било доста трудно. По-вероятно е да е Димо, но за сюжета би било странно.

Бащата на Вяра, Надя и Люба или се е самоубил, или е бил бутнат от Надя. Защо иначе София каза, че ако не го е бил направил, тя е щяла да го направи?

Сюжетът с връщането на парите, въпреки леко странните елементи, си беше на място в историята. Стефан е дължал пари, трябва да се върнат някакси. Трябва историята да се придвижи към своя край и да се поддържа съспенсът - до 24 часа някоя ще бъде обвинена за убийството.

Плот туист за мен ще бъде, ако се окаже, че Надя не само е убила мъжа си, а и е крадяла пари от него например. Ама тогава ще бъде егати деменцията.

Филм, за който този сериал ми припомни - Мементо.

# 719
  • София
Това с боя между Димо и Алекс съм го пропуснала. Видях как посяга на Вяра, но после ми звънна телефонът.
И все пак смятам, че детето е застреляло Алекс. Или поне се надявам да е така. Бърнев го изигра голяма гад.

Общи условия

Активация на акаунт