Отговори
# 195
  • София
Честита половин годинка на Алекс на Яни! Пожелаваме му радостно и щастливо детство!   bouquet
Добре дошла и на новата мама и нейната малка госпожица!  Hug
Честита първа пролет!
Ели, честит рожден ден на вашия тати! Да е в жив и здрав и мноооого щастлив с вас!   bouquet 
Кали, страничката ми харесва. Бравос за труда!  Hug
Маца и Marlies, много са сладки принцесите ви!  Hug
Херка, и моя син е плакал така на сън с едни големи сълзи. Според мен е нормално, защото те с всеки изминал ден трупат нови впечатления и преживявания. Нормално е после да  сънуват и да се стресират на сън. А може и зъбки да го тормозят Славун.  newsm78 
Слийпи,нормално е да го плюе. Това за него е нов вкус с който още не е свикнал. Аз месното пюре го смесвам със зеленчуковото. Започнах с 1-2 чаени лъжици. Слагам го в зеленчуковото и хубаво го разбърквам. Така му го давам. Месното пюре почти не се усеща  и вкуса му е познат и го хапва. Сега постепенно ще увеличавам дозата месно и ще намалям зеленчуковото. Не знам дали е правилно да правя така, но щом го хапва, май ще продължавам.   newsm78 Аз започнах с картофи, тиква и пуешко на Хип. Сега ще опитва пуешко месо със зеленчуци на Гербер. За сега го приема добре. Сега хапва по около 60гр. месно, а останалото е зеленчуково.
Айде отивам да се храним   chef

Последна редакция: чт, 22 мар 2007, 15:31 от Flores

# 196
Честита първа пролет!  bouquet
Вчера бяхме на  консултация и........ ужас. #Crazy
Не можах да повярвам-не сме ка4или нищо-представятели си?Ние че сме си злояди и претенциозни "да"ама чак пак толкова.Предния месец бяхме качили 1кг-пък като чели ядяхме по- по малко.Аз съм писала по-рано че бях захранила с каши и плодови пюрета от като влезе  в 3 месец,и си ядеше много добре,но сега уви.
вече и на тях се мусим,за каши и дума да не става-само отварям и хвърлям.За зеленчукови пюрета не помисляме-не мога да и отворя устинката-като стисне.....
и с млякото сме до никаде-като гледам вие какво пишете,направо ви се радвам.Каде пием по100,120,150 най-много,да не говорим че има случаи по30-40 гр.
От чудене  я почнах на кисело мляко-педито каза че  е малко рано но щом го яде и няма колики и киселини е добре.Но не  в големи количества-най-много по 90гр-и -някой път и с натрушени бисквитки ,но общо взето го яде и така без захар,без нищо.Казаха ми да слагам и ммалко Ам в плодовите пюрета за да се засища повече-тва пак е ъкъл на педито ,но смятам да го пробвам.Иначе сме порастнали с 2 см.Simple Smile
Сега мерките ни са-7.500 и 65см.
По повод пюретата-сме на Ганчев-дали защото почнахме с тях???????Пробвахме на хип и hame обаче........ Като и харесват ....какво да правя-каквото иска тва да яде.Няколко пъти вече закусваме с ппопарка-сас сухар и сиренце(изкиснато)и си хапва.Дано не ме критикуватв много-но в чудо се видях и съм решила да пробвам,да знам поне какво и се яде-нас като са ни гледали така да не би да ни има нещо-рано касно.......
И вече и викам Диванетка,че АМ вече само в заспало състояние пие.Абе ината работа-а за жълтъка,лекарката каза че по принцип се слагал в зеленчуковите пюрета но понеже не ги ядем малко да го забавим-да не би ако го сложа в плодовите да се откаже и от тях.
Зъби нямаме-а на тези ,които имат честито.Лигавим се ,цирикаме ,ядосваме се но .....няма го тоя проклет зъб #Crazy
Еми мамчета аз направо се забравих. Laughing
Ама нали не влизам често.Много са ни сладки бебоците-като гледам направо са си бонбони и половина.Желая ви лек ден. Heart Eyes

# 197
Слагате ли вече децата в проходилка?
Днес сложих малката за проба. Оказа се, че доста добре се справя. Предвижва се доста бързо. Но не е ли рано да я оставям там? Изправя се на крачета и се отблъсква и така се предвижва.

# 198
Иврос, според мен е рано.Аз в никаъв случай няма да го сложа по-рано от 7-ми месец, НО всеки си преценява Peace

Момичета вижте какво столче харесах на Цеци и ще му го поръчам Heart Eyes. Много ми е сладурско и е неутрален цвят и се връзва с целия интериор на апартамента Heart Eyes

ето какво пише: Cam - Много леко и удобно столче
3 позиции на облегалката
Регулиране на поставката за крачетата
Кош за играчки и принадлежности
Колани за закопчаване през кръста
Много компактно в сгънато състояние.
Пластмасова седалка и облегалка, с мека и удобна тапицерия.

Вие купихте ли столчета за хранене и какви?

Мамичка, не се ядосвай. Нормално е да не качват вече толкова много, даже и изобщо за месец Peace

# 199
  • София
Здравейте!
И аз съм се видяла в чудо с това моето дете - не иска и не иска зеленчукови пюрета. Днес така се разрева, че спрях да му давам и го накърмих. Направо не знам как ще го караме оттук нататък. Вече втора седмица се борим с новите вкусове и резултата е нулев. Вчера, например, дадох ранни моркови на Хипп, прие го с умерен интерес, но до половината бурканче и край. Днес дадох картоф с карфиол пак на Хипп - ужас, рев и рев! Момичета, давайте идеи какво да правя! На Ганчев пюрета не искам да давам заради сухото мляко в тях - те ще са ми краен вариант. На Семпер дадох едно - не предизивика кой знае какво възхищение. Други марки не съм виждала тук по големите магазини. Направо вече се отчайвам! ooooh!
ivros, в проходилка детето може да се сложи, когато се изправи само. Това е някъде към 7-8 месец. И то пак се слага за малко и постепенно се увеличава времето - примерно се започва с 10-15 минути.
И на мен ми харесва страничката. Laughing

# 200
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!
Ели честит юбилей на татито-да ви е жив и здрав да ви обича и да вие да го обичате!
ivros раничко е за проходилка ,но както си решиш.mami4ka ,защо не пробваш с Млечна кухня купон 1 включва зеленчуково пюре и кисел и е за бебчета над 4м.Аз кисела не го давам съмнителен ми е .
За столчето взех Пег Перего с люлка и музика даже вече го слагаме има полулегнално положение.Кръц това е без колелца ,а те са удобство Саши го возим и той се кефи много.
Курса беше пълна тъпотия издържах 2ч.Накрая излезе ,че ДАИ /които осъществяват контрола/ все още не са в час с промените и ние ща знаем повече от тях.
Хайде,отивам да си взема бебчето и да се прибираме.

# 201
  • Варна
ivrosИ аз си мисля , че е доста рано за проходилка . Трябва да се научи да седи устойчиво седнало без опора и след това в проходилка . Идеята е да са достатъчно укрепнали мускулите на гръбначния стълб , та да го държат изправен . Но ти си знаеш детето и си преценяш. То две еднакви няма все пак Rolling Eyes
mami4kaЗа проблема с храненето - аз мисля , че щом не иска - ами не му давай. Най-добре спри всякакви зеленчукови пюрета за 2 седмици да им забрави вкуса и после пак на ново. Другото е да им се прибавя малко захар или да се пробва само домашно приготвени . За бисквити и попара си мисля , че е малко раничко - все пак съдържат глутен , а той се внася след 8 месец. знам аз , че като не ми е на главата е лесно да се говори , но това е което знам да се прави в такива случаи

# 202
Ха здравейте и от нас Hug
Ето ни разходили се на вън,почти 3 часа на чист въздух,сега лудеем в лятната количка и говорим на мама У,ГЪМ,ААААААА голям ние вече репертуара от звукове newsm03
Иврос аз изобщо не смятам да слагам САШИ в проходилка,според мен от личният  ми опит  с две деца хич не е хубаво да се слагат децата в проходилки,а и вече на всякъде ги отричат.
 Едно дете е нормално пак според мен да тръгне да ходи и да се изправя по естествен път,по-добрият вариянт е първо да тръгне да лази,после идва момента на изправяне,а най-накрая на ходене wavey
не искам да обидя никоя от вас всеки сам си взима решение какво да прави,но това да слагаш дете в проходилка от толкова малко хич не е хубаво,а и повечето майки слагата децата си в проходилка за тяхно улеснение newsm03
heart не му се притеснявай на бебока и наш САШИ не иска да близне от купешките месни пшрета нито HIPP,Sempler,AM-AМ.За Ганчев незнам дали ще яде но съм му взела,да пробвам.
Спомняма си с Елена така и тя първите няколко седмици нищичко не искаше да яде после лека по лека започна да яде,тя ядеше само от зеленчуковите картоф,морков,чушка ,грах от само от ГАНЧЕВ,HIPP не близваше дори и местните малък избор ядеше пилешко пак със същите зеленчуци на Ганчев и със зор от време на време пуешко Simple Smile
Като не иска не му давай дай му кърма и така лека полека мисля че ще се науучи и да папка др освен млекце от мама newsm03 breastfeeding,то по-хубаво от мама млекце няма
Значи нашето столче за храна е на ЧИПОЛИНО ГРАН КОНФОРТ,аз съм много доволна от него още е здраво след ползване 3 год от Елена има 3 степени като това на CAM Simple Smile
Със сайта довечера моят мъж ще започне правенето,да видим до къде ще го докара newsm03
Прятен ден на всички Grinning

# 203
Моята пък днес се муси на пърето от картоф с тиквички, но не й е за първи път и пак прибегнахме до любимата тиква с картоф
ivros и аз месля, че е твърде рано за проходилка, но наистина ти си преценяваш.
Колкото до пюретата, аз винаги слагам по една мерителна лъжичка АМ вътре, а като почне плодовите мисля да редувам кашата с комбинация от плодово с АМ и бисквитки Плазмон, че бебка доста качва. Вече е 7,700 и 66 см.Замислям се и за киселите- ще ги правя с натурално царевично нишестеи плодово пюре, скоро и с пресен плод( след месец поне де). А за попарката- то каато се наложи си е варянт, знам, че може и по-рано да се захрани с глутен. Май не е толкова притеснително.   bouquet от мен

# 204
А, забравих за столчетата да кажа- аз купих вече, Cangaroo Sweety, една от най-сполучливите ми покупки. Регулира се на височина, наклона на облегалката, разстоянието на таблите, има каише за кръста и за раменете, колелца и струва 125 лв Hug

# 205
Илиянка, какви пари е? Не ми се дават 250 - 300лв. за столче за хранене.  newsm78 За колата ще му купим най-доброто, но си е сигурност и с това компромис не правя. За столчето мисля да е това - 150лв. струва напълно нормална цена. Той там само ще се храни. Не е злояд, че да го залъгвам с музики и играчки...Абе още се чудя, но най-вероятно ще е това на Кам, което ви показах

# 206
  • Варна
Теди вярно е , че пише по-добре да не се слага в проходилка изобщоетето . Но пък ако си сам , по цял ден  си е истинксо облекчение да го сложиш - не може да падне , може да си щъка и ти си малко свободна да свършиш това онова.Както се казва - ние като сме били в проходилка , да не сме гърбави я newsm27

# 207
  • Откъм Варната
За днеска толкоз, че ще ме бият вече  Mr. Green

http://oktomvrijki2006.hit.bg/main.html

# 208
  • Стара Загора
За днеска толкоз, че ще ме бият вече  Mr. Green

http://oktomvrijki2006.hit.bg/main.html
Айде утре пак, че наистина да не те бият Mr. Green Много хубаво става  Hug но като натиснах "снимки" и ме хвърли из някви дебри  Rolling Eyes
Кръци ние още нямаме столче за хранене...храня го на шезлонга, който има седнало положение. За столчета за кола мисля или на Мони...или на Чико...още съм в процес на мислене...но бързо трябва да приключва тоя моя процес мисловен, че докато го измисля Слави да не стане абитюрент Mr. Green Моя приятелка е купила на сина си това столче и казва че е много яко и стабилно имайки предвид, че нейния е голям пакостник. Аз лично се чудя още.
Ели честито одъртяване на зеления  Heart Eyes Да ти е жив и здрав   bouquet

Последна редакция: чт, 22 мар 2007, 17:53 от Зелена мамба

# 209
Хери, брат ми има такова, в смисъл сина му... Simple Smileно на мен ми е грубо Sad и не му се регулира облегалката, за различни степени на положение на гръбчето и не става високо. А аз искам ние като се храним на масата и той да е до нас, не да го държа в кълки. Ще видя, ще размисля, размисли и ти по-бързо, че верно да не стане Слави голям за столче Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт