Фиш за неплатена синя зона - София

• 567
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, днес имах малко занимавка в НОИ, та отидох, паркирах и си платих синята зона. Работата ми отне известно време, но се зарадвах като видях, че смс-а за паркинга ми изтиче баш като вече приключих.
Това което се получи е че бях при колата 2 минути след изтичане на смс-а и бях неприятно изненадана от честитка на чистачката.
Искам да оспорвам фиша ако има дори минилен шанс да мине. За 2 минути да имам глоба е трагикомично, когато в същото време далеч по-опасни нарушения се игнорират.

Имате ли идея по какъв ред трябва да процедирам?

# 1
  • Melmak
Абсурдно е да оспорвате, защото по-големи нарушения от вашето се игнорират. Никъде не пише, че до две минути нямат право да ви глобяват.

# 2
А и ако са наистина 2 минути просто няма как да стане, защото те почват да пишат след като изтече срокът, а писането все ще отнеме минута или две.

# 3
А и ако са наистина 2 минути просто няма как да стане, защото те почват да пишат след като изтече срокът, а писането все ще отнеме минута или две.

не пишат нищо - използват машинка и веднага тя изкарва необходимата информация принтирана - на 4та минута вече седях до тоя с машинката и оня вдигна рамене и вика нищо не може да направи, той само сканирал.

Интересува ме дали има ред за оспорване на фишовете, не дали смятате дали 2 минути са основание за глоба или не

# 4
Не знам дали може да се оспорва такъв фиш, след като винаги получаваш съобщение, когато ти остават 5 минути от заплатения престой.

# 5
Ами като толкова държиш отиди им в офиса, на площад Възраждане мисля, че беше, и пусни жалба. Или още по-добре - при армейския поп!
Принципно се обжалват актове, а на фишовете се подписваш, че си съгласен. Поне при КАТ е така, ако и тук е същото нямаш право дори на жалба... освен при попа.

Гадовете седят и дебнат като видят, че на някой му изтича времето и след секунда пишат. За тая работа взимат от дъното на варела, както се изразяват американците.

# 6
  • Вила Великула
Аз имах скоба на 1ва минута след изтичане на СМС. Оказа се, че няма шанс да не платя. Явно като видят изтичащ смс  чакат да накажат.

# 7
Свързах се и получих повече инфо: оказа се че не са написали фиша за зоната, а заради знак паркирането забранено (съжалявам че не погледнах дали същите бележки ги има и на всички останали паркирани коли по същата улица, които бяха поне 5-6 автомобила).
Ако е заради зоната е щяло да сложат скоба, но понеже е наружение на общия правилник е фиш.
Това съм ок - моя грешка няма да успорвам, платих си го.
Объркването идва от това, че аз имах платена зона до 14:33, този фиш е издаден в 14:34, а аз бях там и 14:35. Асоциатцията е естествено, че е заради зоната а като отидох да говоря с този дето слага бележките, той също не уточни че не става въпрос за зоната

Иначе за които има подобни питания - общия телефон на софия трафик и избирате опцията за жалби към глоби - 0700 13 233.

# 8
Според мен само чакат да ти изтече смс-а и веднага да те праснат със скобичка!

Общи условия

Активация на акаунт