Пазаруване от about you - тема 37

• 78 471
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Има ли валидни, понеже тези още не са
15DENITSA,  DENITSA15, STANK15, TEYA15, YASMIN15, YOANA15 - от 22.04.2025
Gala15, NAUM15 - от 23.04.2025
AIA15 - от 28.04.2025

# 691
Сутринта поръчах с GABIS15  ...

# 692
  • Пловдив
Здравейте!Май новите правила започват да се прилагат.Вече не мога да поръчвам!А вчера поръчах без проблем.Отивам към касата и там бутонът "поръчай" е неактивен.Също не ми иска данни за картата,а това стои заложено, защото винаги плащам с карта.Не мога да сменя и метода на плащане.Никога не съм отказвала пратка на куриера.Ако ще връщам,винаги е впоследствие.Вярно, имам доста връщания,но и доста неща си оставям.Явно вече са влезнали в сила новите им правила.
Пробвах да актуализирам приложението,и така не стана.В аутлета все още мога да поръчвам.Не съм поръчвала,но ми дава да въведа картата.
Така че, да си знаете!

# 693
Пропуснала съм това с новите правила. Кое е по-различно? Като връщаш те слагат в черен списък ли? Ами то така бързо ще останат без клиенти. Аз вече имам две пратки за връщане, дето още даже не съм ги получила,но си поръчах същите дрехи на по- ниска цена. И рекламация тези дни ще правя на едни маратонки Джордан, дето хем не му бяха удобни на детето,хем качеството е под всякаква критика. Та какво,да чакам и мен ли да баннат скоро?

# 694
Бъг е това или нещо не е отбелязано от задължителните полета. И при мен се получи няколко пъти, не помня в сайта или в приложението.

# 695
Бъг е и за мен.

Нямат право за другото...защото е неотменно право на клиент да върне при онлайн покупка при която е нямал възможност да мери/види/пипне артикула! Една камара директиви и регламенти има за това.
Та не го виждам...да има санкция че си упражнил това си право.

# 696
Моят акаунт беше блокиран заради върнати артикули. Нямам предвид неплатени и отказани, а платени и върнати в последствие. Много артикули бях задържала, но имах и не малко върнати. Да, мое право е и не е обявено официално, но според техните вътрешни политики имали право. Писах им и така и не получих отговор, по телефона ми казаха защо е така. Това се случи миналият януари и още ми е блокиран акаунта. Имаше още една потребителка с блокиран акаунт. Не е нещо ново. Към онзи момент имах над 300 поръчки, но нямам на идея колко върнати артикули имах.

Val_83 можеш ли да се логнеш в акаунта ти от друго устройство. Ако ти пише, че данните не са коректни, а са правилните, то вероятно се касае за блокиран акаунт. Просто правиш нов акаунт и поръчваш. Стискам палци да е просто бъг.

# 697
Ако беше писала жалба до тяхното КЗП..сигурна съм че щеше да има резултат.
Официално няма как да откажат на това! основание.
Неофициално да.

То и при мен един търговец тъй се опита да ме подхлъзне..но като писах на КЗП и бързо обърнаха плочата и казаха... аа..било техн.грешка...Wink
Нали.

Та и тук така.

# 698
Писах жалби до нашето КЗП и до самите АУ на немският им имейл за обслужване. Вече не помня дали не бях писала и до още някъде. Но както и да е 😀 Спрях се и сега поръчвам по-рядко от вторият ми акаунт. Направиха ми услуга, както се казва.

# 699
И какво ти отговориха?
Мисля че не до нашето трябва..но не съм ровила честно казано.
Да ЕПЦ май...

# 700
Никой нищо не ми отговори 😀 Ако не бъркам  ситуациите, за които съдействат са на база нарушение в договорните отношения (неполучена стока и тн), а не за отказ да им бъда клиент.

Имах поръчки, които чакаха да го върна след като ми блокираха акаунта. Върнах ги и си получих парите.

# 701
155,пух и пера,38 и40-ти размер:
https://m.aboutyou.bg/p/s-oliver-black-label/zimno-yake-22201126 … _campaign=product
В аутлета има намаление на FN ако някой си търси кожено яке.

# 702
Да, и аз гледах няколко доста намалени до 130 лв. в аутлета. Тъкмо харесах едно синьо, а то било само ХЛ.

# 703
За КЗП не се надявайте. Бяха ми писали, че препращат до немското КЗП и от там ни вопъл, ни стон. Не си губете времето, в Германия са регистрирани, сега със Заландо не съм сигурна къде са, но АУ си бяха по немското законодателство.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 15:40 от Blue`Sky

# 704
Колко да са по немското, като директивите са за цяла европа едни и същи дословно, че и пренесени в законите..тоест преписано от директивата в закона.

Ясно е че не на всеки му се занимава, но нека не заблуждаваме хората,  че нищо не ставало с писане на жалба.

Общи условия

Активация на акаунт