Кървене от пъпчето след падане на щипката

• 717
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте щипката с пъпния остатък на моето бебче падна още в болницата и 2дни след като ни изписаха тоест на 7ми ден от раждането и започна да прокървява и да зацапва памперса.Педито ми каза да почиствам със спирт и да пръскам Неомоцин спрей по 2пъти на ден,но продължава така вече 5ти ден . Случвало ли ви се е и как сте се справили защото мен много ме притеснява незнам дали от напъване се получава или просто се случва при някои бебчета

# 1
  • София
Консултирайте се с педиатър отново.

# 2
Здравейте, има тема за съвети от специалист, може да попитате там. https://bg-mam.ma/t/1193874

# 3
И ние бяхме така с кръв по пъпчето, като се появи няколко дни след падане. Заведохме я при педиатърката и го изчисти хубаво навътре със спирт. Каза, че няма от къде да тече, но ако потече отново да я заведем в Пирогов. Заведохме я, защото кръв се появи отново почти веднага. Там почистиха пъпа със сребърен нитрат и от него освен кръвта която течеше, започна да тече и някакъв зелено сив секрет. Беше ужасно и я насметоха още повече. Заведохме я на частен педиатър, защото не искахме да се връщаме нито в Пирогов, нито при педиатърката и. Там ни изписаха антибактериален спрей и Цикабио. За няколко дни се оправи напълно пъпчето. Таа имайте едно наум за този Пирогов. Според мен ако е само кръв бихте оправили положението и само с Цикабио, но със сигурност говорете преди това с педиатърката. Също така се сетих, че изписа и едни дунапренчета с които да я мажем, ако кървенето се засили, за да бъде спряно, докато се заведе на лекар. Те бяха изписани за да бъдем по-спокойни, случайно ако отново тръгне по-обилно кървене.

# 4
Ние минахме през същото преди около 3 седмици. Имаше кръв по пъпчето, под щипката, че даже и няколко дни след като падна. Нищо страшно, чистене със спирт и пръскане с тези спрейове, които изсушават е напълно достатъчно. При нас мина за 3-4 дни и пъпчето стана напълно нормално.

Общи условия

Активация на акаунт