Ти какво сготви? Снимай, покажи! 143-та тема

• 108 801
  • 757
  •   2
Отговори
# 735
Lemoncupcakes, кифличките изглеждат страшно апетитно. Може ли да споделиш рецептата още веднъж?

# 736

свински медаьони с китайска марината, корейска картофена салата, азиатска зелева салата

телешко с булгоги марината, корейска картофена салата, азиатска зелева салата

печени сърми

това няма какво да обяснявам Wink

лимонов кекс

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 15:14 от Danifin1

# 737
  • Бургас
Шницели от кайма (стара снимка)

# 738
Св.врат на фурна с картофено пюре и сос

Макарони на фурна

Бутер баници със сирене

# 739
Lemoncupcakes, кифличките изглеждат страшно апетитно. Може ли да споделиш рецептата още веднъж?
Привет, Мама Ени! Не знам защо, но рецептата на английски не се появява в сайта вече.
Но това е в записките ми:

Скрит текст:
Кифлички
400 гр брашно
225 мл вода (Rossonera писа, че ползва прясно мляко, аз съм правила само с мляко, само с вода и веднъж смесих и мляко, и вода - всякак става)
7 гр суха мая
35 мл олио
15 гр захар
7 гр сол

За намазване 1 яйце, 40 гр масло
Омесва се тесто и се остава да втаса около час, час и нещо. След това се разделя на две топки, едната се разточва като пица, намазва се с масло, разточва се другата и се слага върху първата. Разделя се на колкото триъгълника искате. Може да се сложи и пълнеж (аз слагам яйце и сирене обикновено). Завиват се кифлите и се оставят да втасат 30-40 мин, като авторката ги маже с яйцето и тогава втасват. Пекат се на 200 градуса за 10-15 Мин.
За всеки случай оставям и линка с холандската рецепта - с Гугъл преводач би трябвало да стане.
https://kookmutsjes.com/recept/croissant-broodjes/

# 740
Моята мусака от днес, с късчета свинско филе

# 741
  • Сф
Карначета с хрупкави картофки

# 742
Салата Витамина

Грах със свинско

Бял хляб

# 743
Боб с кисело зеле,"изискано ястие" Sweat Smile

# 744
  • Бургас
Представям ви един десерт с овесени ядки и ябълки! Здравословен!
Гаф се получи някъде, още се чудя къде, но пък е вкусно!
Ще има и втори дубъл! Simple Smile

# 745
Спагети болонезе

"Негърче" 

# 746
Цяла фотосесия за едно ризото Joy

# 747
  • Пловдив
Гответе, моля ви! Вдъхновението ми зависи от вас 😅👀🍲

# 748
Спагети болонезе

"Негърче" 

Много моля за рецептата на това апетитно "Негърче"Simple Smile

# 749
Около 400гр брашно(не казвам в чаши,защото са различни)
3 яйца
300мл кисело мляко
Олио-половин чаена чаша,може и малко повече да съм сложила
Какао-3 супени лъжици с връх
Захар-около 300гр
1 течна ванилия и чаена лъжица сода
За сиропа:3 лъжици захар,60гр масло,3 супени лъжици какао,120мл мляко(това е по рецепта,аз обаче слагам двойно мляко,4 лъжици с връх какао)
Разбиват се яйцата със захарта.Изсипва се олиото. Содата шупва в киселото мляко и се добавят към яйцата. Слага се какаото и ванилията. Пресятото брашно се добавя постепенно към сместа. Намазнява се тавата(моята е 35/20см това е важен детайл и найстина от формата и дълбочината й зависи колко ще е надигнат и сочен сладкиша)каквато имате разбира се,пече се на 180гр 30-35 минути. Малко преди да стане готов правя сиропа. Загрявам млякото със захарта,добавям маслото и какаото,изчакам леко да се сгъсти. Вадя кекса,режа на квадрати,надупчвам с вилица,изчакам минутка и поливам с горещия сироп. Важното е и кекса и сиропа да са горещи.

Общи условия

Активация на акаунт