Да ви попитам до сега пращали ли са бебоците ви да им правят изследвания за хемоглубина? Нашата педиатърка ни прати да ходим днес без да има каквато и да е причина Айя е много спокоина,наддава нормално и всичко и е наред, но каза,че е хубаво преди да се направи имунизацията/пентаксима/ да се направят такива изследвания
Аз не я заведох защото мисля,че е ненужно толкова малко бебе да се боцка без причина еи така...ама сега ми стана гузно да не би да трябва наистина?.....
В противопоказания за прилагане на Пентаксим пише ли "нисък хемоглобин"? Май не.
Изследванията на кръвна картина се правят в 6-тия месец (и на 1 годинка) в България и стават причина за много тревоги у майките.
Защото нормално към 6-тия месец запасите от хемоглобин на бебето, получени по време на бременността, се изчерпват и е нормално хемоглобинът да е в по-ниски стойности. Със захранването нещата се нормализират постепенно. moppie, и аз съм на мнение, че колкото по-малко химии по бебешката кожа има, толкова по-добре. За малката ползвам формула "без сапун" 1 път седмично (останалите пъти - вода)+ зехтин за след баня и за масаж. Лятото ще ползвам слънцезащитен крем и това е. За дупето - чист вазелин и/или ланолин.

),или кърмачките в Африка да не консумират цитрусите.............

Аз ще си го изключа от ей сега още ги-си-ем-Ъ.