Отговори
# 255
Здравейте
Да ви попитам до сега пращали ли са бебоците ви да им правят изследвания за хемоглубина? Нашата педиатърка ни прати да ходим днес без да има каквато и да е причина Айя е много спокоина,наддава нормално и всичко и е наред, но каза,че е хубаво преди да се направи имунизацията/пентаксима/ да се направят такива изследвания newsm78 Аз не я заведох защото мисля,че е ненужно толкова малко бебе да се боцка без причина еи така...ама сега ми стана гузно да не би да трябва наистина?

.....

В противопоказания за прилагане на Пентаксим пише ли "нисък хемоглобин"? Май не.
Изследванията на кръвна картина се правят в 6-тия месец  (и на 1 годинка) в България и стават причина за много тревоги у майките.  Wink Защото нормално към 6-тия месец запасите от хемоглобин на бебето, получени по време на бременността, се изчерпват и е нормално хемоглобинът да е в по-ниски стойности. Със захранването нещата се нормализират постепенно.

moppie, и аз съм на мнение, че колкото по-малко химии по бебешката кожа има, толкова по-добре. За малката ползвам формула "без сапун" 1 път седмично (останалите пъти - вода)+ зехтин за след баня и за масаж. Лятото ще ползвам слънцезащитен крем и това е. За дупето - чист вазелин и/или ланолин.

# 256
http://www.roditeli.info/mustela/dermo-pediatrics/cap/   това е крема на Мустела,който имам аз.

Същия е! newsm10

# 257

Прави ми впечатление, че много козметика използвате за бебчетата си, не ви ли е страх,че може да получат алергия?
    Не знам кой ползва много козметика. newsm78И ние сме на  баня без сапун(всяка вечер,защото Малкия безумно обича къпането!).Сега ползваме крем за корички(има нужда) и веднъж сме се мазали с цинкова паста за подсечено дупе....
    Сигурно,като четеш постингите,от всяка майка по един козметичен продукт ,та се събират мнооооого! Laughing

# 258

Free Soul, ич се не извинявай! Ние - Средно Статискическите Мързели - ти благодарим! (имам предвид себе си и евентуалните доброволци - да не скокнете са....)

Ахам, като казвам, че можем да пием кафе и да плюскаме всичко - благодарности, пък като писах за алкохола, дет' минава 40 % в кърмата - "ама ние само 2 чаши..."... Laughing Laughing Mr. Green

Нова категория сега ли измисли - ССМ?  Laughing

# 259
Момичета, правихме изследвания на дребния, изолираха се стафилококи в нослето, затова била хремата и хъркането. Тъпата лекарка не искаше да изписва нищо за тях и с триста зора изписала Аугментин 156мг.  newsm78. Някакви идеи дали действа или ако сте чували за нещо друго, кажете. Ако не, да взема да го водя на друга лекарка, че тая вече множко взе да ми лази по нервичките  #2gunfire

И ние имаме стафилококи в носа. Доки каза че само ще се пребори детето ние само ги подтискаме от време на време. Наапример сега заради ваксината 2 дни ми каза да го третирам с Бактробан. Дано всичко да е наред щото ми хърка постоянно а се притеснявам от понасянето му на тая ваксина

# 260
   Да,Фрии Соул,може би най-правилното е всяка майка да преценява индивидуално с какво да се храни,какво да отказва. Peace
    Може ли една бразилка-кърмачка да откаже кафето(Ивонске ,на нищо не намеквам! newsm62),или кърмачките в Африка да не консумират цитрусите.............

# 261
  • София
Нимски, да ти звънна довечера да си поговорим, а?  newsm78

newsm53

Убих тЪ!  bash Аз ще си го изключа от ей сега още ги-си-ем-Ъ.

Момичета ако другата седмица е  хубаво времето дайте да си спретнем една (с)бирка по НДК, какво ще кажете Mr. Green Mr. Green

Ми то и в лошо време стават с-бирките на НДК-то. Само дано не са развалили шатрата до пързалката отзад. Аз викам да не се помайваме, ами да се с-бирваме поне 1 път седмично, защото ми излекувахте депресията вчера, ама си требе поддържаща терапия, че да не се одепреся отново.

Лелееее - какъв съм заплес, спагетите вместо ал-денте ги направих ал-бъркоч! Вие сте виновни с тоя форум, откакто го открих, мъжо една свястна манджа не е хапнал - или загоряло, или преварено, или пресолено...  ooooh!

Embarassed

# 262
  • София

Ахам, като казвам, че можем да пием кафе и да плюскаме всичко - благодарности, пък като писах за алкохола, дет' минава 40 % в кърмата - "ама ние само 2 чаши..."... Laughing Laughing Mr. Green

Нова категория сега ли измисли - ССМ?  Laughing[/color]

Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Нали знаеш, че хората винаги намират оправдания за действията си....

# 263
Момичета, правихме изследвания на дребния, изолираха се стафилококи в нослето, затова била хремата и хъркането. Тъпата лекарка не искаше да изписва нищо за тях и с триста зора изписала Аугментин 156мг.  newsm78. Някакви идеи дали действа или ако сте чували за нещо друго, кажете. Ако не, да взема да го водя на друга лекарка, че тая вече множко взе да ми лази по нервичките  #2gunfire

Деси, да не те плаша, ама няма оправия. Ники си ги носи и ги морихме с какво ли не, те пак се появяват. Боян вероятно в Родилното ги е хванал. И ти може да имаш и татко му.
Лекарката в лабораторията, където изолираха стафилококите на Ники каза, че 60% от българите са носители и ги има НАВСЯКЪДЕ - в болници, ясли, градини и пр.
Като отслабне имунитета на човек и те му причиняват я ангина, я гадна хрема.
Пусни търсачка "стафилококи" да видиш колко ммного мнения има и все противоречиви.
Аугментина дано ги умори!!!

# 264
 Party Party Party Az пък току-що си взех дажбата секкккс  Mr. Green Mr. Green Mr. GreenОт 1 месец немам никво желание,ама ся нападнах татито и той с тва меко....сърце как да ми откаже милия.И вчера правих упражненията Пилатес и ся крачката ме болят....Напомнят ми за едно време кат бехме гаджета с мъжо и една седмица ходих като абортирала гугутка зарад креватна гимнасика EmbarassedАма то било ъбаво да праиш нормален сексссссс Party PartyМай личи колко съм хепииии....Ним желая ти подобен завършек на вечерта и ти да си мноо хепи утре Mr. Green

# 265

И ние имаме стафилококи в носа. Доки каза че само ще се пребори детето ние само ги подтискаме от време на време. Наапример сега заради ваксината 2 дни ми каза да го третирам с Бактробан. Дано всичко да е наред щото ми хърка постоянно а се притеснявам от понасянето му на тая ваксина
Ние също имаме. При изследването се оказа, че наличните са 105, което е минимума. Педито каза, че в такъв случай организмът може и сам да се пребори с инфекцията и че тов е по-добрият вариант, защото ако отсега почнем с антибиотиците какво остава за по-нататък. Аз също съм съгласна с нея, тъй като не е оправдано да се дава антибиотик на двумесечно бебе. Иначе има антибиотична паста, която се маже в носа(забравих и името). Ние се спряхме на хомеопатия (стафилококос С15Н - мисля, че така му беше името). Все още не съм го взела щот трябва да отида до София да го купя, но засега и само промивките с физиологичен разтвор вършат чудесна работа.
Момичета и аз се записах в оня списък най - накрая - май бях последната. luvbed

# 266
момичета дали има някакъв "бум на растежа " къмто 2 месеца и нещо......Митко цял ден ми виси на циците..........през час и почва да мрънка

# 267
Free soul, мерси за поредното осветляване не незнаещата ми (и мързелива)   душа.
Аз съм наблегнала на безалкохолната тъмна бира и безкофеиновото кафе (1 на ден нормално) ...ей тия 3 БЕЗработи   ....пък като се посъбера с приятели махам без-то  Mr. Green
Мими, да не станеш пак януарска мама , сори декемврийска  Mr. Green .

# 268
Не си, не си.

# 269
Не си, не си.

Айде деее,кво чЕкаш още....Скоро очакваме да са пофалиш

Общи условия

Активация на акаунт