Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 14 - март 2025

• 66 994
  • 1 393
  •   1
Отговори
# 90
  • Асеновград
Нямат в пощите проверка на техниката.
😭😭😭😭
Тоест те си се водят доставили, независимо дали са доставили и в какъв вид?
Да се молим да имам късмет да си получа пратките невредими.
За съжаление е така. И на място да отвориш и видиш повреда или липса, не носят отговорност. Препращат те да си комуникираш с търговеца от който е закупено. Тоест рекламация към Тему.

Те принципно за нищо не носят отговорност даже за грешки на служителите им, когато при изпратена пратка за чужбина е написана сумата за транспорт на пратката като обявена сума, и то платената в лева като не е упомената валутата се приема от митницата като сума във валутата на страната. Така платихме мито за пратка на детски книжки в чужбина от тук, поради грешка на оформяне на товарителницата в Пощите. И касовия бон за платена сума за транспорт тук и попълнената товарителница с обявена стойност 1$ не помогнаха.  На гише ми казаха,че те нямали вина, било им наредено отгоре на пакета да лепят касовата бележка за платената сума.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 16:00 от Panayotu

# 91
Нямат в пощите проверка на техниката.
😭😭😭😭
Тоест те си се водят доставили, независимо дали са доставили и в какъв вид?
Да се молим да имам късмет да си получа пратките невредими.

Че то никъде няма проверка на пратката, независимо дали е техника или не, взимаш и толкова, тя е платена вече, и няма как да я върнеш просто на куриера. Трябва така или иначе да я вземеш и после вече да се разправяш с Тему!

# 92
В случая нормално да не искат да носят отговорност като не са единствения куриер, който е развозвал пратката. Когато един и същи куриер е взел и доставил пратката, тогава вече е съвсем различно.

# 93
А за мен не е нормално да не носят отговорност. Може поне един протокол да се подпише. Те как искат подпис и за се влачим там, макар са трябва да ни ги носят и БЕЗ лична карта и подпис..Бих снимала клип още в пощата как отварям.

# 94
  • София
Тему мисля нямат преглед независимо от куриера. А другите магазини наистина не са по темата.

# 95
Че с Бокс Нау да нямате преглед? Много сайтове с безплатно връщане нямат преглед. Даже и да не са платени предварително поръчките.

# 96
  • София
Гледам дамските чанти. На много от тях като материал пише "разделена кожа". Какво значи това - от естествена или изкуствена кожа са?

# 97
Всичките ми поръчки идват бързо между 7 и 10 дни. Става дума за бокс ноу или Спиди. За Български пощи просто не ми се говори

# 98
Моята поръчка от 24.02 е на летището и чака полет. Значи, 8 дни вече, и не е тръгнала дори от Китай. Не, че бързам, даже искам да дойде максимално късно, че няма да съм в града. Но поне се радвам, че е с Бокс Нау, та ще мога, евентуално, да помоля друг да я вземе.

# 99
7 дни работни или календарни?
Обикновено поръчките ми идват за 14 календарни дни +/- 1 ден. Техните срокове са до 3 седмици. Като писах на бота оня ден, че две от поръчките ми не мърдат от няколко дни, той провери и отговаря "всичко е наред, срокът на е минал, ако не дойдат до 21.03 ще ви платим 10 лева за забавянето", но все пак ги забързаха и до ден се случи промяна и не само стигнаха летището, ами и излетяха.
Днес явно боксноу не са разнасяли, така че утре чакам подаръка на малкия за РД.

# 100
Моето лично мнение е, че техника не се купува от такива сайтове (АлиЕкспрес, АлиБаба, Тему, Шеин). Не мисля, че може да се защитим с КЗП, както и не може да имаме претенции към куриера в случай на повреда, защото той не е един и никой няма да иска да поема отговорност. Както и ми е под въпрос гаранцията в случай на повреда след 6 месеца да речем. За това купувайки техника от такива сайтове, трябва да допуснем, че при проблем може да пием една студена вода. Просто да си го имаме на ум.

# 101
  • В страната на бурите
All Seasons не се съгласявай на вариант да плащаш връщането. Случвало ми се е преди време да водя такава кореспонденция. Отказах да плащам допълнително, заради техен проблем. Още повече, че искат да върнат парите от разходите само като кредит в Тему (не става в карта). След около седмица ежедневна кореспонденция (като малоумните) ми върнаха парите без да връщам.

# 102
Има чанти от естествена кожа, а има и от изкуствена. Не знам какво е разделена кожа, вероятно е лош превод от английски. Предполагам, че имат предвид изкуствена.

Днес Бокс нау са били в почивка ли? Чудех се защо пратката ми не идва.

# 103
Вчера по обед беше в хъб София, а днес сутринта в 5:10 - на 300+ километра от там в нашия хъб. Очаквах ранния следобед да разнесат, но днес явно не са зареждали в кутиите. Нищо, утре ще е при мен.

# 104
И аз съм на мнение, че скъпа техника не трябва да се купува от Тему.
Моя робот го купих, защото цените в други сайтове са тройни. Обаче си поемам риска, че няма гаранция и може да замине в коша, ако се повреди.
Телефон не бих си купила без гаранция, за лаптоп да не говорим.

Общи условия

Активация на акаунт