Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 14 - март 2025

• 67 201
  • 1 393
  •   1
Отговори
# 765
Опитвам се да създам етикет за връщане. Тему не ми дава цялата сума да е кредит, а иска да ми върне половината по карта. Как да процедирам? Искам изцяло кредит, не връщане по карта.

Необичайна активност в акаунта е когато влизаш в близък интервал от време от две места - GSM на мобилни данни + компютър на Wifi.
Друго, което може да е - ако е поръчвано нещо, и без да е минало много време започваш да отменяш артикули/поръчка.

Изчакай до утре с това връщане. Влез само от едно място и ще си върнеш всичко в кредитно салдо.

Благодаря!
Аз писах на бота и ме увериха, че ще ги върнат като кредит. Предложиха ми и да ги възстановят веднага, на доверие, но не се възползвах. Вече съм връщала и е нямало проблем при проверката за качество. Върнах ги днес с БоксНау и вече пътуват. Каквото стане, не е голяма драма и по карта да ги възстановят, но реших да събирам кредит за нещо по-голямо и предпочитам да ги имам налични в кредитния баланс.

# 766
Привет.
Какви документи са необходими за освобождаване от митница?
Поръчах за ваканционен апартамент декорации около 150 лв и са на митница…
При интерес ще споделя

# 767
Никакви.
Не е наш ангажимент митницата.

# 768
Аз продължавам да поръчвам бижута от Али. Не мога да се пречупя с Тему. Все ми изглеждат по-неистински.
Напълно съгласна, от Али не са ми потъмнявали обеци, но са и по- скъпи.
Тези от Тему са за няколко носения, даже не ги мокря и потъмняват.
Сребърни не нося, не знам как е при тях.

# 769
С детето вече повече от месец носим сребърни от Тему, нищо им няма, хубави са.

# 770
Пръстенът, който купих за мъжа ми беше обявен за сребърен. Има маркировка. Вчера направих теста с магнит и не го хваща. Сребро си е. Да не говорим, че взех три корекции на цената за него и ми излезе почти без пари. За себе си не съм взимала нищо сребърно, но доста се заглеждам и сигурно ще поръчам.

# 771
Знам, че има хора, които не вярват, но среброто по принцип потъмнява, освен ако не е умишлено обработено (окислено) да изглежда черно или родирано, за да си стои лъскаво. Затова и се продават продукти за почистване на сребро - защото потъмнява.

# 772
Знам, че има хора, които не вярват, но среброто по принцип потъмнява, освен ако не е умишлено обработено (окислено) да изглежда черно или родирано, за да си стои лъскаво. Затова и се продават продукти за почистване на сребро - защото потъмнява.
И аз така знам, но може да съм изостанала нещо с информацията. Имам доста сребърни бижута, които не нося, в кутия са и въпреки това потъмняват, и приблизително веднъж годишно ги почиствам, за да блеснат.  Също така  се получават надрасквания,  както и при златото.
Не съм купувала от Китай, защото ми е подозрително ниска цената.

# 773
Скоро чистих потъмняло сребро от Али, по стандартния начин, сега си блести, доволна съм. Единственото е това с тия вътрешни гумички. Много ме дразни.
Дано и от Тему са хубави

# 774
Скоро чистих потъмняло сребро от Али, по стандартния начин, сега си блести, доволна съм. Единственото е това с тия вътрешни гумички. Много ме дразни.
Дано и от Тему са хубави
А тези гумички може ли да не се слагат? Подарих на снахата обички. Не знам дали ги е слагала, но тя не се впечатли, че има гумички. Може би силикон беше. Така и не разбрах дали са просто резерва, в случай, че се изгуби топчето за закопчаване. За себе си прецених, че не ми се занимава с такива ню-ню шишчета и топчета.
Бях се оплакала, че след пускане на поръчка на 12-ти, са ми спрели офертата 80/100. Снощи я възобновиха. Heart Eyes

# 775
А във връзка със сребърните неща - може ли да споделите кърпичка за почистване, която "излъсква" потъмнелите накити? Интересно, при нас само някои потъмняват, не всички.

# 776
Как да познаем истинското сребро:

1. Отличителни знаци и печати: Истинските сребърни бижута често ще бъдат подпечатани с отличителен знак, който показва тяхната чистота. Потърсете маркировки като „925“, „Sterling“, „Ster“ или „S925“, които означават, че изделието е направено от 92,5% чисто сребро, като останалата част е сплав от метали за допълнителна здравина.

2. Тест с магнит: Среброто не е магнитно. Ако изделието бъде привлечено от магнит, вероятно то не е направено от чисто сребро.

3. Тегло и звуков тест: Истинското сребро има значително тегло в сравнение с алуминиеви или посребрени предмети. Когато се почука с метален предмет, среброто ще издаде висок звън, докато други метали ще издадат по-тъп звук.

4. Тестът с лед: Среброто има най-високата топлопроводимост от всеки друг обикновен метал или метална сплав. Дори при стайна температура, поставянето на кубче лед върху сребърна монета или прибор за хранене трябва незабавно да започне да топи леда.

5. Тестът за полиране: Когато полирате сребърен предмет със светла кърпа, истинското сребро ще остави черни следи поради окисляването, което се получава, когато среброто реагира с въздуха.

https://finecrystals.eu/how-to-recognize-silver/

# 777
Аз взех едни кърпички от Тему - работят, но трябва много търкане. Предполагам, че с някакъв течен препарат ще е по-лесно (но и ще е доста по-скъп) - https://share.temu.com/xZIE2h73l4A

# 778
Като ученичка си почиствах сребърните неща с паста за зъби. Laughing Явно модерните пасти за зъби не са същите, защото не става. Последно майка ми беше взела разтвор някакъв, но буквално се накапрваха по няколко капки на мека кърпа. И наистина, след почистване, кърпите стават черни. Нормално е да потъмнява среброто, ако не потъмнява, най-вероятно има някакво друго покритие. Не е естествено, за мен, и среброто да е прекалено лъскаво, това също донякъде го приемам скептично.

# 779
Идвам да похваля тези детски обувчици, малката много ги хареса, не ги сваля, сигурни са и удобни. Качество, изработка всичко е топ:
 https://share.temu.com/ZZLNanykTWA

https://share.temu.com/XHA31pZebrA

Общи условия

Активация на акаунт