Мартенски книжен клуб - 2025

• 1 921
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
децата трябва да се отглеждат в традиционни семейства
Не искам да накланям дискусията в тази посока, но темата ми е ужасно болна, особено от както станах родител и трудно запазвам коментар. Предпочитам да обясня на детето, че Х има две мами, които мноооого го обичат, от колкото, че У има само мама, защото тате е решил, че вече не обича мама и си има друго семейство, а Z има само баба защото и мама, и тате са решили, че не искат да са мама и тате (реални примери в обкръжението ни). Или както каза Ася Демирева - с години "традиционно" децата са се отглеждали от две жени - баба и мама Simple Smile

# 16
  • София
...Вие предубедени ли сте към хората? ...

Не съм. Но ми е интересно какъв ти е слънчевия знак (зодията)? Може и на лични да ми отговориш:-) Благодаря!

# 17
Имате ли идеи за следващия месец какво да четем? Аз като никога се колебая между много заглавия и няма как да предложа всичките.

# 18
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
намерих втората на руски https://knigochet.com/show_148145

още я осмислям.
струва ми се малко наивна, малко нереалистична... по малко от много неща.

# 19
Предложението ми:
Последната камелия от Сара Джио

# 20
Още не сме обсъдили книгите за този месец Simple Smile

Аз едва сега започвам "Бруклин". Четях нещо друго, което ми отнеме време. А "новия" Кинг не ми се чете.

За следващия месец предлагам "Богатство" на Ернан Диаз. Мисля, че на английски е "Trust" и има награда Пулицър за 2023. Но не знам дали я има електронно. Ако някой знае как да търси, моля кажете.

# 21
Не я намирам "Богатство" на Ернан Диас в електронен формат. Аз я имам на хартия, но нещо не ми потръгна в началото и я оставих за по-добри времена.
Аз предлагам да четем на Дъглас Кенеди "Моментът".

# 22
Прочетох "Бруклин".  Интересна ми беше темата за емиграцията на Ейлиш и нейните преживявания като младо момиче намерило се само на друг континент (макар и с помощ). Самата Ейлиш ми хареса като характер, желанието й да учи и да бъде независима. Интересно ми беше да чета и за Ирландия и за отношенията й с роднини и познати там. Признавам, че очаквах повече за атмосферата в Ирландия и особено Бруклин. Ейлиш я виждаме в магазина, в залата за танци със съквартирантки, как върви по улиците от работа до вкъщи, в къщата в, която живее, дори на плажа, но Бруклин не оживява за мен.

Краят за мен беше някак незавършен. Има спойлъри така че слагам в скрит текст:

Скрит текст:
Ейлиш през цялото време остава някак неубедена за Тони и особено за брака с него. Изразява желание да работи след образованието, което получава, но и осъзнава, че Тони вероятно няма да й позволи това и ще очаква да поеме дом и деца. За мен щеше да по-интересно да се върне, да развали този набързо сключен брак и да реши какво да прави с живота си, къде да живее, и т.н.

П.П.  Сега видях, че книгата има продължение. Втората част се казва "Лонг Айлънд".  "Бруклин" е издадена през 2009, а продължението през 2024, така че не знам кога авторът е планирал втората част. Може би не е била планирана при написването на "Бруклин".

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 20:10 от Cool_Cat

# 23
Прочетох само книгата на Кинг този месец и все не намирам време да се разпиша. То не че има, какво толкова да се напише де. Постна ми беше. Така и не разбрах, какво искаше да каже автора с нея... Защо Скот се извиси, каква беше причината и поуката? Няма да помня,че съм я чела.

От предложенията за месец Април може би ще гласувам за Дъглас Кенеди- Моментът. Имам я на хартия от много години, но така и не мога да ѝ се наканя.

# 24
След сума ти моткане я прочетох и аз. В интерес на истината очаквах да е много по-зле, може би защото нагласата ми беше доста негативна заради това, което вече знаех за нея. Не съжалявам, че я прочетох, но си признавам, че е сред по-слабите книги на автора.
Чакам с нетърпение анкетата. Готова съм да прочета и "Моментът" на Дъглас Кенеди, и "Богатство" на Ернан Диас. Книгата на Сара Джио я нямам, а и е доста далеч от това, което чета.

# 25
Линкът за изтегляне на втората книга не работи. Изписва ми грешка.

# 26
Нормално, пуснат е в началото на месеца Simple Smile

https://dox.abv.bg/download?id=9b6cbe6b4c# нов линк Simple Smile

# 27
Нормално, пуснат е в началото на месеца Simple Smile

https://dox.abv.bg/download?id=9b6cbe6b4c# нов линк Simple Smile

Много благодаря 😊

# 28
Кога да очакваме анкетата?

# 29
Като гледам няма повече предложения. Довечера ще я пусна, ако случайно някой се сети още нещо има няколко часа Simple Smile

Edit:
Не мога да пусна нов коментар.
В патова ситуация сме. Не мога да намеря книгите на Сара Джип и на Диаз. Ако някой ги има ще се радвам да ми пише.
Книгата на Дъглас Кенеди я има в мейлбукс, надявам се да ми я изпратят.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 09:38 от Inferiya

Общи условия

Активация на акаунт