Не иска шише

• 290
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте! Бебето ми е на 6м. изключително кърмено и захранено със зеленчуци на обяд от 1 месец. По ред причини искам да спра да кърмя, но тя категорично отказва шише, изпробвах няколко модела шишета, с кърма, с АМ, мазане на гърда с оцет... Не иска шишето и това е.... Моля за съвети, вече съм отчаяна.

# 1
Предполагам сте пробвали с биберони, които наподобяват уж гърдата, а не с обикновени? Ако не сте пробвайте, също така в каква поза опитвате? Опитайте в същата поза, в която кърмите, така леко с подмишничка да придържате шишето. И на тъмно. В полу-сънено състояние.

# 2
Чувала съм, че някои бебета, които отказват биберон, без проблем пият от чаша. Може да пробвате.

# 3
Пробвай с преходна чаша с накрайник. Или с чашка мерителна за лекарство.
Няма да иска шише, след като 6м е сукало само... Не знам какво са ти причините, ама е тъпо 6м изключително кърмено бебе да го отбиеш ей така 🙄 явно и детето не иска

# 4
  • Варна
Все някога се отбиват децата. И все така не искат. Не е нужно да я съдим и да навлизаме пак в тази тема.

# 5
  • някъде в орбита...
И аз бих казала като е полу-заспало дребното повече шанс ще имаш.
Но ако никак не става, не би трябвало да е проблем постепенно да мине на бебешка чаша Hands Plus1

# 6
  • Поморие
Здравейте! Бебето ми е на 6м. изключително кърмено и захранено със зеленчуци на обяд от 1 месец. По ред причини искам да спра да кърмя, но тя категорично отказва шише, изпробвах няколко модела шишета, с кърма, с АМ, мазане на гърда с оцет... Не иска шишето и това е.... Моля за съвети, вече съм отчаяна.
Имам подобен проблем с дъщеря ми (1г.). Нощем се събужда като по часовник, без изключение в 1-2ч., плаче, взимам я в леглото, засуква, заспиваме и на разсъмване започват чести пробуждания и въртене, до осем- осем и половина. Съветват ме преди лягане да й давам адаптирано мляко, по-скоро да добавям към вечерното кърмене, за да се засища достатъчно, но тя отказва шише, стиска устни и се разплаква. Опитах два пъти и се отказах. Даже и с водата е трудно, защото е в шише, а тя е изклмчително свикнала с гърда, от новородена. Има ли шанс кърмено бебе да започне да приема и шише?

# 7
На една година вече трябва да се отказва от шише, защото то изкривява зъбите, безумно е тепърва да се въвежда. Също и АМ на годинка е вече напълно ненужно, то е нужно в първата година, ако няма кърма. Ако ще пие вода, да е от сламка или чашка

Общи условия

Активация на акаунт