Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 60 637
  • 774
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за новата свежа тема:green_heart: още не ми е точно пролетно, но свързвам този сезон с много въздух и хладна слънчева влажна свежест, често и дъжд, тогава мога да нося много неща от моите, нямам много тежка артилерия:blush:..ако е сутрин Lefko Korres,  Prada Amber Pour Homme, Timbuktu L'Artisan Parfumeur, Infusion de Figue Prada, Kahala Blue Hawaiian Demeter...после пък може Baiser Vole Essence de Parfum Cartier, Citizen Queen Juliette Has A Gun, Girls Can Do Anything Zadig & Voltaire, Shalimar Souffle de Parfum Guerlain...Bottega Veneta....А в предната тема питаха за траен свеж и женствен аромат,  от ме Prada infusion d'Iris/cedre

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 21:51 от Dorry88

# 31
Благодаря за новата тема.Ще открия сезона с този
И ще продължа с

# 32
Нищо от новите аромати не ми е привлякло вниманието през последната година. Единствено Devotion на Dolce&Gabbana успя да ме изкуши през изминалите 12 месеца.

Имам си пролетни любимци и нямам търпение да настъпи "правилното" време за пръскане с тях.
В някои отношения съм ужасна консерва и влюбя ли се истински в аромат, правя  иневъзможното да го подържам в наличност. От пролетните такива са:
LES BELLES DE RICCI BY NINA RICCI DELICE D'EPICES
Скрит текст:
Класическата Laura Biagiotti
Скрит текст:
Jeanne Lanvin Couture Lanvin
Скрит текст:
и Legend By Mont Blanc For Women
Скрит текст:

Направих си подарък за 8- ми март- завинаги завладялата сърцето и носа ми Venezia Pastello
Скрит текст:

Аромат на деня-  Montblanc Signature.
Извинявам се за цитата, но Jeanne Lanvin Couture Lanvin ми беше любим аромат и много страдам, че го спряха. Намирате ли го някъде или просто имате наличност от преди?

# 33
В Ибей все още се намира. 😉

# 34
  • София
Здравейте, момичета! Благидаря за новата тема!

За тази пролет извадих:

Byredo La Tulip
Dior Miss Dior
Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire California Reverie
Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire NÉROLI AMARA
Balenciaga Balenciaga Paris

Искам да си купя и нещо ново, още не съм решила какво ще е:-)

# 35
  • Пловдив
Благодаря за новата тема Денс🍀
За пролетни ще се оглеждам от новите излезли предимно цветни и сладки парфюми, последно нося Mancera instant crush, но се чудя само на мен ли ми се струва нетраен, което е доста нетипично за Mancera 🤔

# 36
Благодаря за пролетната тема!

Пролет, но все още не е точно пролет, а и нещо съм на вълна лилаво, та затова в момента съм извадила Mon Guerlain, Insolence и Tenue de Soiree.

Нищо не съм харесала от новите парфюмни предложения на пазара, но си търся сладка смокиня и в момента се колебая между Scandal Absolu  и Angel Eau Croisiere 2020 (втория, го мисля, вече доста време).

P.S. - Току-що видях и новия Scandal, и той с лилава бутилчица, но малко ми е притеснителен по описание, заради кардамона.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 10:49 от AmnesiaC

# 37
Благодаря за темата! Flowers Tulip
По въпроса от анкетата, шам фъстъка е нотка, което не понасям. Открих това благодарение на спрейчето за тяло и коса на Cheirosa 71. Доизпръсках го на инат, пръсках с него и чаршафите, то пък за късмет хич не беше трайно, въпреки многобройните положителни отзиви.
Последната ми придобивка е Делина Ексклузив, 2 поредни дни се къпя в нейния чуден, розов облак. Резливото и киселото в нея(личито?) ме кара да не спирам да вдишвам. Да не говорим, че е умопомрачително трайна. Приказна е просто и съм силно влюбена Heart EyesHeart Eyes
Пак разнасям разни мостри и пробвам, като най-впечатлена съм от Amuage Blossom love. Преди 100 години, когато го пробвах за първи път, ме заболя силно главата от някое от цветята вътре и се опасявах, че и сега ще се случи същото. Нищо подобно, като го напръскам сякаш виждам рая, където млади девойки берат цветя и плодове в кошнички. Страхотен черешов цвят. Амарето и велур не усещам. Почти съм сигурна, че ще го купя.
За пролетта съм приготвила: Delina Exclusif Parfums de Marly; Love don't be shy By Kilian;  Princess By Kilian; Limitless shoping Via Della Spiga Trussardi; La Vie Est Belle Intensement Lancome; Chloe L'Eau de Parfum Intense;
Мисля да купя и Коко Мадмоазел само че тоалетната вода, защото ми е много по-сочна, въздушна и някак пролетна за разлика от edp-то.
Търся си и друг пролетен любимец, моля препоръчайте. Събирам мнения и за Scarlet Poppy Intense Cologne Jo Mallone, както и Casilli на Parfums de Marly.

# 38
Аз съм забелязала, че всяка година има някаква модна нотка и правят фланкъри с нея. Явно тази година е иланга, защото след Irresistible ylang, сега и лилавият Скандал и той с иланг.
За пролетта имам много любими парфюми:
Love in white на Creed, J’adore l’or, Dior Forever and ever, Drop, Tiglio Mirabilis на Laboratorio Olifactivo, Baliflora.
Само чакам да запролети.

# 39
  • Бургас
Муц, благодаря за новата тема.Revolving Hearts Нищо ново не съм пробвала, ново от Задиг и Волтер  

# 40
  • Враца
Тази пролет, ще нося Фламенко, докато свърши. Страаашно много ми хресва. Heart  После , ще продължа с Ейнджъл Нова, той няма да ми свърши, имам четири стотици! Simple Smile
Явно съм на вълна малинки.
Благодаря за темата, densi! Heart

# 41
  • София
Благодаря за новата тема, densi! Flowers Hibiscus
Честита Баба Марта, момичета и момчета! Здрави и засмени! Relaxed

Нямам търпение да извадя цветните аромати. Основно Magnolia Rosae Lancômе, Rose Blush Cologne 2024 Jo Malone и Black Tulip Shay & Blue London, With Love Hilary Duff. Още се точа на цяла бутилка Dior Sakura. Перфектен е за пролетта, ще видим ще стигна ли дотам.

# 42
Аз днес приключих 10мл отливка от Arabians tonka след 2-3 зими 😹
Определено хубав и запомнящ се парфюм, но не съм решила още дали да взема цяла бутилка. И да го направя, няма да е сега със сигурност, защото идва топлото време и той определено не е за него.

# 43
Къде го има новия Скандал, споделете моля ако може в другата тема?

# 44
Най-сетне Пролет, вече нямах търпение! Благодаря за темата, Денси Kissing Heart

Миналата седмица поднових за трети път Ginza Murasaki - Shiseido- абсолютна пролет в бутилка, винаги ми дава страхотно настроение. От миналата седмица пръскам усилено и Глицинията на Локситан.
Още Барениа,, Виа делла Спига и Виа Фиори Оскури на Трусарди, Блосъм лов на Амуаж, Елексир Ла ви е бел на Ланком, Pure Musc и Musc Noir на Нарсизо, както и черешовата версия на Кю на Долче и Габана ще ми правят компания в слънчевите и топли дни.

Напоследък осъзнавам, че въпреки дълбоката ми обич към лятото именно пролетта е онзи сезон, който ми дава най-много в парфюмно отношение. Всички нотки звънят отчетливо и ярко, поради липсата на горещини или студове.

Общи условия

Активация на акаунт