Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 703
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Днес целият ден изкарах с Amouage Guidance вкъщи и на гости - така се случи,че хванах първото под ръка и колкото повече го нося,толкова повече го приемам (защото е нестандартен парфюм). Тук харесване няма да има,но толератност - да.
Отново избива тази нотка на вкиснали рози,но започва да не ми прави впечатление. Smiley Flowers Rose

Какво бихте казали за Diptyque Fleur de Peau Eau de Parfum? Аромата и въобще бранда като цяло.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 16:03 от Adoralova

# 661
Fleur de Peau само след разносване. Ароматът е разкош, но на моята кожа избива много неприятна мускусна нотка. С друг парфюм не ми се е случвало.

# 662
  • на терасата
Какво бихте казали за Diptyque Fleur de Peau Eau de Parfum? Аромата и въобще бранда като цяло.

Препоръчвам ви да тествате преди покупка. Качествени и различни, но трябва да се провери как ще се развие всеки техен аромат индивидуално, на кожата.

# 663
Здравейте, за момче на 16 г. какъв парфю/парична вода бихте препоръчали?

# 664
Моето предложение е Acqua di Gio Giorgio Armani - няма грешка.

# 665
  • The Evergreen State
Тези дни съм настроена на ретро вълна, визирам парфюмите от късните '80 и '90 години. Носи ми се нещо с този вайб, когато бутилката на всеки парфюм беше уникална, а парфюмните произведения бяха силни, цветни и омайни. Вероятно има съфорумци които помнят и/или още имат някои от тези парфюми в колекцията си като решените във всякакви нюанси на класическо жълто Givenchy Amarige,  Lancome Poeme, Lancome Tresor, Bvlgari Pour Femme, Hermes 24 Faubourg, Boucheron pour femme, S.T Dupont pour femme, Chanel Coco; или пък дръзките прекрасни бутилки на Mugler Angel, Guerlain Samsara, Dior Poison.
Кои са вашите любимци от този период? Често в статиите във Фрагрантика напоследък споменават за тази носталгия към '80 и '90, на какво мислите че се дължи това? Взаимствайки от Фрагрантика - имате ли парфюм който ви пренася директно във времето на сериала Приятели, когато нямаше мобилни телефони, лаптопи и интернет социални медии?

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 01:37 от Athena

# 666
От ранните 90 - Volupte Oscar de la Renta, от късните - Fragile JPG. И незабравими Вери Валентино. От 80-те - Must de Cartier Parfum.

# 667
  • София
Тези имам и нося понякога: Lancome Poeme, Bvlgari Pour Femme, Hermes 24 Faubourg, S.T Dupont pour femme, Chanel Coco и други....

# 668
За мен символи на вече отминала епоха, към която определено изпитвам носталгия, са парфюми като Chanel Coco и Organza. Има логика в това да се възражда интересът към подобни аромати. Те са запомнящи се, имат характер и не оставят никого безразличен.

# 669
  • Sofia
Моите ретро са Guerlain L'Heure bleue, Samsara, Shalimar, Chanel 5, обаче не ги нося. Grinning
Amarige и Poeme ги подарих на сестра ми.

# 670
.
Любимите ми ретро парфюми, които ползвам с удоволствие и днес са Coco EDP EDT, Poeme, Dupont pour Femme. Дори имам един  Iceberg Twice - не се смейте, от1998 г. и смея да твърдя, че си е съвсем наред (съвсем лека промяна намирам само във връхните нотки). Нося ги под определено настроение и ми носят страхотен душевен комфорт. 🥰

# 671
Мисля, че абсолютният ми любимец Alien EDP също може да мине за ретро. Подобно усещане ми носеше и спреният вече MFK APOM (новата версия не я познавам).

# 672
  • на терасата
Има логика в това да се възражда интересът към подобни аромати. Те са запомнящи се, имат характер и не оставят никого безразличен.
Подкрепям това мнение. Мисля, че точно уникалността на парфюмите от по-старите времена ги прави незабравими. Аmarige Givenchy, Organza Givenchy, Dune Dior, Tresor Lancome, Poison Dior, Magie noir Lancome, Forever and Ever Dior са легенди. Достатъчно е само името, а не да уточняваш кой от безбройните фланкъра имаш и носиш.
Много ме радва фактът, че Guerlain направиха колекция Les Légendaires Guerlain, а Dior Les Creations de Monsieur Dior. Може би, ако Lancome направят подобна колекция, ще има голям успех.

# 673
Здравейте, имам нужда от малко помощ и ще бъда благодарна, ако можете даме насочите Simple Smile Трудно се ориентирам в описанията на парфюмите, нотки и т.н. а трябва да купя подарък за мъж.
Това, което търся е парфюм, подходящ за топло - пролет, лято. Да мирише свежо, без остри нотки, а на чисто и свежо... Дано ме разбирате. Можете ли да ме насочите към някакви имена, които да подуша в Дъглас? Ще избера на място, но поне малко да стесня възможностите?

Благодаря предварително Simple Smile

# 674
  • на терасата
Здравейте, имам нужда от малко помощ и ще бъда благодарна, ако можете даме насочите Simple Smile Трудно се ориентирам в описанията на парфюмите, нотки и т.н. а трябва да купя подарък за мъж.
Това, което търся е парфюм, подходящ за топло - пролет, лято. Да мирише свежо, без остри нотки, а на чисто и свежо... Дано ме разбирате. Можете ли да ме насочите към някакви имена, които да подуша в Дъглас? Ще избера на място, но поне малко да стесня възможностите?

Благодаря предварително Simple Smile
Обърнете внимание на следите серии, каквото имат налично за тест:
Terre d'Hermes
Acqua di Gio
H24 Hermès
Dior Sauvage
BOSS Bottled,
Bvlgari Aqva Pour Homme,
някои на Azzaro, препоръчвам Chrome
Montblanc Explorer,
Montblanc Legend

Успех в избора!