Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 60 610
  • 774
  •   1
Отговори
# 45
Дами,може ли някой да ми каже Shiseido Zen- сладникав аромат ли е? В Елинор го има на мн .добра цена.Никога не съм го ползвала Simple Smile  Пише 2007г. Не знам,дали има реформулации някакви.
Новият парфюм на Задик е топ,като бутилка ❤

# 46
Дами,много хвалите parfumes de marly.
Къде мога да пробвам ароматите ? Flowers Cherry Blossom

# 47
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Като стана въпрос за Марли,днес пристигна Cassili . Плодова,свежа,непретенциозна. Чудесна за пролет/лято. На кожата изчезва за 2-3 часа и това е разочароващо.
Чувам,че не са много трайни,но за тези пари очаквам едни прилични 5 часа поне.
От сайта на Марли си поръчах новата Валая (раздават виали безплатно) ,в Нордстром не ме впечатли,но ще е добре да го понося ден,два,за да съм сигурна,че не е моето(или обратното).

Също днес получих Amouage Guidance (пак раздаваха безплатно в сайта им за Щатите).
Честно ви казвам, за първи път ми се случва такава среща с парфюм. Много интересен и като типичен представител на Амуаж,аромата е уникален.
Веднага след нанасяне на кожа - усещам вълна от всевъзможни аромати -
рози,ориенталски подправки, лешници, плод,цветове ..голям бъркоч,но им се е получило. И мааалко по маалко в рамките на 10 минути избива нещо кисело,мухлясали рози и си викам  "край,отмивам го" и докато се намотая да стигна до банята тази остра миризма изчезна и отново усетих първоначалните ароматни нотки на подправки и доминантна роза. Дори нещо захаросано.
Определено много интересен аромат,тежък и със силно присъствие.Няма как да остане незабелязан,ухае на лукс. За моята личност и като жена,която обожава женствени,флорални нотки най-много,не ми отива.Мисля,че съм и прекалено млада за този аромат,а и къде да го нося..?!

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 06:39 от Adoralova

# 48
Мила Дени, благодаря ти за новата мартенска тема! Heart
Имам достатъчно пролетни парфюми, ще си нося тях. Не мога да смогна да запомня новите, камо ли да ги тествам. В последно време, съвсем осъзнато, рядко ходя в парфюмерии, защото неминуемо харесам нещо. Ако досега не сте познавали човек, който може да се влюби и пожелае парфюм, който не е тествал, е това съм аз. Харесала съм много на брой аромати. Не са нови, но за мен са такива. Пролетните ми любимци, са J.M.Poppy & Barley, J.M.Silk Blossom, J.M.Wild Bluebell и още няколко. Бях решила да събирам минита на бранда, но започнах да ги ползвам и съм доволна от това си решение. Друг пролетен любимец от години, ми е Burberry The Beat.
https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/The-Beat-2092.html
За мен, той е олицетворение на пролетта и красотата, с която тя ни приветства . Много харесах Creed Wild Floers, въпреки, че е с тубероза. https://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Wind-Flowers-70182.html
Харесах и Kilian After Sunset.
https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Fun-Things-Always- … Sunset-56830.html
Мислех че никога няма да харесам никой на Montale върху себе си, но и това се случи - Soleil de Capri. https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Soleil-de-Capri-3767.html
Имам отливка от великолепния YSL Lavalliere, която ще изпръскам с удоволствие.
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Lavalliere-76844.html
 Знам, поотклоних се към лятото, но нищо. От новите "Алегории", много Харесах Rosa Palisandro. https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Fort … sandro-83015.html
Прекрасен и доста траен. Не съм почитател на коридъра, но този аромат, за мен е прекрасен. От години търся парфюм с череша, който истински да ми харесва и може би го намерих? Много е скъп, но има и в мини размер по 10 мл., така че, не е невъзможно. State of Mind Butterfly Mind. https://www.fragrantica.com/perfume/State-of-Mind/Butterfly-Mind-44341.html
В него има и черешови цвят, и плод...намирам го за интересен и красив. Изключително ме впечатли Amoage Love Delight.
https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Love-Delight-89959.html
Изумителен парфюм, но с него ще се разминем, много е скъп. Голямата ми мечта e Love Eau Fraiche by Kilian.
https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Love-Eau-Fraiche-54327.html
Отдавна искам да се допитам до вас за обонянието и по-точно, дали в един момент се пренасища парфюмно, но това ще е в отделен пост, много писах. Пожелавам на всички, хубав ден и седмица! Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 07:13 от Magda Dimitrova

# 49
  • София
Дами,може ли някой да ми каже Shiseido Zen- сладникав аромат ли е? В Елинор го има на мн .добра цена.Никога не съм го ползвала Simple Smile  Пише 2007г. Не знам,дали има реформулации някакви.
Новият парфюм на Задик е топ,като бутилка ❤
Не, изобщо не е сладникав - напротив, свеж, пачули-цитрус-ананас. Много е хубав, има далечна прилича с Коко Мадмоазел и Шанс на Шанел, но не е така натрапчив.
За мен лично е много сигурна сляпа покупка, ако се харесват тези Шанели.

Пролетните ми аромати са - Iris Dragees Maison Lancome и Joyeuse Tubereuse Guerlain.
Ще ползвам и много други, разбира се, но тези ми носят най-пролетен вайб.
Планирам и един Jumpsuit YSL, който също е много подходящ за сезона, да видим кога ще го придобия.

# 50
LOEWE - EARTH

Днес бях с него. Хареса ми много. Като трайност - сутринта преди да тръгна на работа си сложих и то не много впръсквания. Ами, до към следобеда го усещах. Има добра симбиоза между цветята и трюфела с елемито. Има си собствен уникален почерк, различен, индивидуален. Ухае на свежест, чистота и е много приятно усещането.
Скрит текст:
глава - трюфел
сърце - круша, елеми, мимоза
база - теменуга
Вид аромат - Цветни, мускусен

# 51
RAngelova, благодаря за споделеното. Ще се пробва задължително. И без това отказах една поръчка Simple Smile
По темата за пролетните парфюми - ще си изпръскам 15-те мл на 1932 с голямо удоволствие. Освен него съм извадила Ириса на Le Galion, но все още му е студено. До края на март, че и април в Бургас е студено и влажно, а и парфюмите не ги деля на строго сезонен принцип.

# 52
  • The Evergreen State
Привет парфюмни другарчета, благодаря за новата ни пролетна тема.
При нас времето е все още хладно и предимно облачно, но аз съм вече лятно настроена защото бях на кратка почивка и посетих слънчевия щат Флорида където лятото вече е настъпило. За пръв път съм на източния бряг на Щатите и успях да си сверя часовника в парфюмно отношение - парфюми се носеха на талази от всички страни точно както в България, много ми липсваше това усещане, често долавях Miss Dior Parfum.
Нямам специално избрани парфюми за пролетта, нито планирам парфюмни покупки, кротнала съм се в парфюмно отношение и пръскам от наличните според настроението.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 04:17 от Athena

# 53
Не заменям Good girL на  CaroLina Herrera

# 54
Благодаря за новата пролетна тема, Денси! Flowers Rose

При нас пролет има само в следобедните часове. Много ми се иска да съм на пролетна вълна, и прегледах дълбоките долапи. Извадих Girl of Now Shine, в която освен нашумелите в последно време шам фъстък и иланг, има и сочен ананас, който ме настройва ваканционно.
Girl of Now Shine е много вкусна пудингова ванилия със сочно ананасово начало след който избухват суров бадем и слънчев иланг в сърцевината. Бадемът постепенно утихва, и илангът остава солист чак до драйдауна. Ароматът е много траен и излъчващ, един от малкото парфюми с иланг които харесвам. Много капризна нота е това, особено в комбинация с тубероза и жасмин. В същината си GoN Shine е гурме- дондурма с шам фъстък, на чийто фон звучат останалите ноти.

Ще го редувам с Amouage Sunshine, още една креместа ванилия, но по-малко сладка от Девойката на Сааб, въпреки че е сладка достатъчно.

Третият избраник е Valentino Donna Aqua- огромен любимец, отново бадем, но с плумерия и сочна круша в началото. Накъртващо сладък, в топли месеци не мога да го погледна, въпреки че ми създава ваканционно усещане. Ще го довърша тази пролет.

Имам прекалено много ваканционни парфюми, трябва да им измисля места за посещение. Joy
След тези 3 "сладкарници" няма начин да не ми потрябва някаква "неутралка".  Ще видя какво ще ми се носи от наличните.

Може би ще извадя един за довършване- DK Cool Swirl- кокосов сорбет с шам фъстък, или с други думи- Мечти за лято.

За вечер си оставям най-новия любимец- Cafe Chantant. Two Hearts

В дъждовния април вероятно ще ме осенят други мисли, и ще извадя други аромати. Истинската, късна пролет ще е през май. Там вече ще нося Flowerbomb, Alien Flora Futura, Aura, Shalimar Initial L'eau.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 07:16 от Dez

# 55
Вчера поръчах, с виал за предварително пробване, новия Angel Stellar. Да видим. Обичам шам фъстък, това е най- модерната нотка тази година и се надявам да ми пасне. Има и подарък новия Alien. Не ми се наси грам тубероза и там не очаквам нищо интересно.

# 56
Аз днес получих мостри от Нотино на новия на Narsico,Black opium glitter и Zadig.Narcico Rodrigues for her intense  е много мой,ще изчакам да му падне малко цената и определено ще го купя.Праскова не усещам,но комбинацията на бели цветя и вания са просто разкош.

# 57
Дами, ползвали ли сте Ariana Grande Mod? Все хубави отзиви чета, но още се колебая.

# 58
Narciso for Her Intense пробвах и аз миналата седмица, но не ми хареса никак. Цялата линия не е мой тип аромат изобщо. Пробвам от любопитство, но муск не търпя върху себе си без изключение, флорален пък да не говорим. Рядко харесвам китки, освен ако не са с дървесна подложка или пачули.
https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ro … tense-101595.html

Всъщност, често пробвам, но рядко пиша неутрални или негативни впечатления.

# 59
Вчера пробвах Jersey Chanel. Започна като компота от круши с карамфилче, познат от детството, супер странна олфактивна конструкция сътвори носът ми.  Нито круши има, нито карамфил Simple Smile това усещане изчезна бързо, остана едно чистичко и не особено интересно ухание близо до кожата. За сметка на това Le Lion Chanel ми хареса, много яко пачули, без да бие на мухъл.
Днес съм с Angel Muse. За него сте писали достатъчно, няма нужда наново да описвам, но определено не ми покри очакванията. Няма и следа от лешников крем и ветивер. Вместо грейпфрут усетих ананас, после ароматът зави към пачули и изчезна с 300 в някакво разводнено одеколонесто нещо. Бях готова да обявя Muse за бащата или майката на парфюмния брутализъм, толкова мощно начало, но бързо стана тих и някак обикновен. Освен това е имитиран от арабските парфюми, пробвала съм някакви с подобен вайб.
Измих го и се офъщях с добрата стара Фуриоза.

Общи условия

Активация на акаунт