Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 916
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
Мернах този аромат в съседната тема и ми привлече вниманието. Може ли да помоля за мнение ако има запознати с него ☺

# 286
Честита Пролет момичета и момчета! Избрахте ли нещо специално за деня?
Аз съм с Барения.
+ 1, дори си поръчах втора бутилка "сакън" да не изчезне от пазара. 🤣😁

# 287
  • Бургас
И моята Барениа пристигна, не мога да я усетя много добре, понеже не съм си възстановила нацяло обонянието.Радвам се обаче на 30мл. бутилче, което е истинско бонбонче, повече няма да купувам 100ци, невъзможни са ми.Прибрах всички сладости не ми се носят вече, жадувам за нещо свежо различно.Май пак ще си купя Нилските градини не мога да повярвам, че Hermes присъстват/ще с цели два парфюма тази пролет.Извадих и красивото старо класическо Клое ЕДП.Ще взема да понаобиколя пак всички градини, може пък и нещо друго да изскочи.

# 288
Frederica Kass бих заложила на Амуаж за вечерта. При мен повечето парфюми не се задържат на кожата. Какво ли не пробвах, хидратация, вазелини, молитви. Като издръжливост Амуаж е бетон при мен. Ако ще присъствам на по-продъжително събитие бих избрала него.

# 289
Frederica Kass бих заложила на Амуаж за вечерта. При мен повечето парфюми не се задържат на кожата. Какво ли не пробвах, хидратация, вазелини, молитви. Като издръжливост Амуаж е бетон при мен. Ако ще присъствам на по-продъжително събитие бих избрала него.

Изобщо не е до кожата, а до скапаните формули на парфюмите. Амуаж е бетон и аз съм за него.
Аз съм се зарекла повече парфюми с ужасна трайност да не купувам.

# 290

Изобщо не е до кожата, а до скапаните формули на парфюмите. Амуаж е бетон и аз съм за него.
Аз съм се зарекла повече парфюми с ужасна трайност да не купувам.

Май проблема при мен е, че не пръскам на дрехи, а само на кожа (не обичам и не го правя).

# 291
# 292
Честита пролет! Аз извадих Pure Musc Narciso Rodriguez, Musc Noir Narciso Rodriguez, Trussardi Donna, Karl Lagerfeld и   Clean Skin. Искам да си купя и нещо новичко. Няколко пъти съм пробвала Miss Dior Blooming Bouquet и много ми харесва, но трайността му е около 3 часа при мен, поради тази причина мисля, че не си струва парите. Ще се огледам за нещо друго. Прекалено голямо разнообразие има на пазара и за такива като мен, които искат почти всичко и нямат възможност често да пробват, е доста трудно.

# 293
Честита пролет!
За мен тя носи уханието на Delice d'Epices Nina Ricci.

Цял ден буквално ме разтапя от кеф. Heart

# 294
Като пролет го усещам от буквално онзи ден, но в този променлив период са ми адски на сърце:
- момичешката роля със закачливата сочна круша на Burberry Her еdT
- усещането за чистота на Ocean di Gioia. Ирисовата интерпретация още не усещам като своя, но тази - прелест!
- класическата женственост в освежаващ прочит на Burberry Weekend
- дъждовните дни, в които посягам без да се замислям към дългогодишния фаворит Burberry - London
- една въздържана, дистанцирана елегантност с Wulong Cha - откритието ми за 2024, което стана мое този януари.

Трябва да се поровя и в мострения си сет на Replica, там със сигурност имам подходящи пролетни варианти.

Заглеждам си и мемоарите на Гучи, но така и не стигам до това да ги напръскам. Имам някаква вътрешна бариера, а много ми харесва! Имам подобен вътрешен конфликт с билковите ухания - включително и Herba Fresca и H24. Не зная дали ги възприемам като парфюм или само като прекрасен аромат.

За вечерните излизания не варирам особено и имам целогодишни любимци - YSL Libre Intense, Boucheron Quatre Absolu de Nuit и Black XS for Her. Преустанових само скъпоценния Angels' Share, че имам още 3-5 мл и ще си го пазя, докато дебна на добра оферта.

Попаднах и на любопитна българска компания, която произвежда парфюми в Грас и тъкмо отивам да си взема мострен сет от тези 4 аромата:
- Смокинята, която се надявам да е една идея по-креместа и по-малко зелена от версията на Диптик, която не мога да напиша правилно без проверка Grinning
- комбинация от розов пипер и тамян, която нямаше как да пропусна
- типичен летен кандидат (какъвто на мен никога не ми идва да сложа на 40 градуса, но ще пробвам)
- и пореден опит да харесам парфюм с преобладаваща роза, този ми се вижда обещаващ. Имам нужда от свежа, росна, леко зелена роза, най-леката роза по спектъра и възможно най-далече от опиатните си, ориенталски братовчедки.

Страшно приятно впечатление ми прави, че при поръчка на пълноразмерен парфюм изпращат и мостра на същия - така че да улеснят сляпа покупка и при греда да може да се върне неразопакован. Чудесен жест. Ще се върна с впечатления Simple Smile

# 295
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Излизам от града за уикенда и си нося Jo Malone Peony & Blush Suede cologne
Свеж,пролетен,цветен,женствен.. разкош в бутилка. Two Hearts

# 296
Честита пролет! Здрави усмихнати и ароматни да сте Simple Smile Попаднах на кратко ревю на Денси за Carven EDT, зеленото бутилче, и го поръчах заедно с Ma Griffe. Пролет, зелено навсякъде и ми се приносиха зелени ухания. Ще пиша впечатления.

# 297
Много зле звучи новият Монтал.

# 298
  • София
Идвам с отзиви за 2 нишови парфюма на непознати за мен брандове, които взех на символични цени по 50 и няколко лева всеки) по време на голямото намаление в Мейкъп. И двата се водят унисекс, но за мен са 100% дамски.
Скрит текст:

Не му е криво залепен етикетът, но явно от ъгълът от който снимах е създал такава илюзия.

Първият е на Soul Couture - италиански ниш парфюми. Имат общо имат 6, чрез които представят различни емоции и концепциятата за „парфюми на душата“ - емоции, облечени в парфюми. И шестте са създадени от италианския парфюмерист Michele Marin. Моят е Love Twist - парфюм, носещ щастливо и позитивно настроение. Началото му е малко по-бурно - започва с микс от червени плодове и ягоди, а иланг илангът и сочната мандарина му дават тропическо вайб. После се успокоява, има баланс и хармония, а трайността му е продължителна. Всички нотки са различими, без някоя от тях да е особено накъртваща и досадна. Интересно - колко различно се развива пръснат на китките и пръснат на шията. В драйдауна на китките излиза много красива и много носима свежа, зелена тубероза. А на шията тя се редува с гурме нотки на топъл млечен сантал, меко пачули, иланг-иланг и мандарина. Харесва ми и ще го нося.
Интересен ми стана човекът, създал парфюма. Човек, занимавал се професионално с кино, театър, музика и опера, но от малък заинтригуван от парфюмите. Освен с артистичната си кариера, се развива и в съвсем друга сфера - парфюмната. Започва със създаването на ароматни свещи и аромати за дома, след това и парфюми. Два пъти финалист Art and Olfaction Awards. Правил е парфюми за Anima Mundi, Exteta, Francesca Dell’Oro, Venezia 1920, Castello di Ama и Extra Virgo, а от 2024 г. има и собствени - Michele Marin Essenza.
Скрит текст:
Вторият парфюм от Мейкъп Malbrum Safariyah е част от колекцията аромати Vol.II Tropical Island.
Вземам бутилката, на която пише Парфюмен екстрат и доволно "протривам ръце". Самата бутилка е сладурска - на гърба й има нарисувана палма/тропическо растение и надпис Live the beauty. Мм, Extrait de Parfum, очакванията ми са високи. Пръсвам веднъж на китката - нищо. Пръскам втори път - нищо. Буквално се опулвам - какво става, wtf... Вероятно обонятелният ми орган нещо не в ред, прокрадва се и идеята, че са ми изпратили менте. Пръскам по шията и у мен се затвърждава идеята за много сериозен проблем с обонятелния орган или изпратено Менте. Продължавам да пръскам и ..... Алилуя! - усещам нещо. Няколко секундна алкохолна нотка с малко розов пипер. След нея, до края на парфюма, остава аромат на обикновен плодов шампоан. Усеща се едва едва, няма развитие. Това е.
Преди да го поръчам прегледах набързо какво пише за него - това бил най-хубавият им парфюм. Ако това нещо е най-хубавият им парфюм, то този бранд директно го отписвам. Ако бях прочела коментара в полската фрагрантика - там пише, че е слаб и немощен. Срам и позор за ниш и парфюмен екстракт - абсолютно безинтересен и много слаб. Дори колоните са по-силни от него....
Гледам му описанието в интернет: Парфюмен екстракт, създаден от нишовата марка Malbrum. Този аромат е вдъхновен от екзотичните пътешествия и дивата природа, предлагайки уникална комбинация от тропически плодове, млечни и дървесни нотки. Safariyah е предназначен за авантюристични личности, които търсят необикновени и запомнящи се аромати. Това е обонятелно бягство в гъста тропическа горичка, деликатен баланс между жарта на целунатите от слънце плодови дървета и дълбокото спокойствие на вековни гори. Още с първото пръскане вие ​​сте пометени в оживен балдахин от тропически плодови дървета. Ароматът на зрял личи, с неговата опияняваща сладост, игриво се смесва с острата нотка на червена мандарина. Тази комбинация е освежаваща слънчева светлина, опияняваща прегръдка на даровете на майката природа. Докато се скитате по-дълбоко в тази ароматна градина, сърцето се разкрива в кремообразни, почти мечтателни вълни. Деликатното, ефирно докосване на флорално нероли се преплита с кремообразната есенция на мляко, създавайки деликатна средна фаза, която е хипнотизираща като лунна тропическа нощ. И т.н. и т.н дрън-дрън".
Ко рече? За един и същи парфюм ли говорим? Или този, който го е описал така е бил киркан на мотика или шм*ркан за по-голяма муза и вдъхновение. Даже и плодовете не са тропически, камо ли да говорим за уникалност... Евала - много хубаво е написано, голямо въображение, само дето няма нищо общо с реалността. Цена за 30 мл - от 110-130 евро. Ха-хаха, че за тези пари, ако искам парфюм с аромат на плодов шампоан, ще си взема поне 2-3  бюджетни по 100 мл, че и те много повече ще се усещат.
Сетих се на какво ми прилича, като изключим алкохолната нотка в началото - на парфюм за малки момиченца. Или пък може да се използва преди лягане, в случай че искате за заблудите либето, че сте с току-що измита коса.
За да си оправя вкуса отворих Фрагрантика. Първите 2 парфюма , които виждам, веднага грабнаха вниманието ми - на италиански бранд Lumi.
Първият е Caffè Letterario. А такаааа, тук става много интересно. Като голям фен на Кафе Шантан много искам да видя какво са сътворили Lumi.
Литературно кафене - същността му е чаша кафе или топла напитка, на която да се насладиш, заобиколен от книги, знания и култура. Заражда във Франция между края на седемнадесети и началото на осемнадесети век и след това се разпространява в цяла Европа, превръщайки се в символ на просвещението и модерността. Били са места, където писатели, философи, художници и интелектуалци са се срещали и обсъждали литература, изкуство, философия и политика. Освен четенето на книги, са се извършвали и други културни дейности - артистични изпълнения, групови дискусии и художествени изложби. Влизащите в литературното кафене не само са искали да се насладят на чаша кафе или топла напитка, но са били движени и от желанието да обсъдят интелектуалната, културната и социалната реалност на времето. Първото литературно кафене е Café Le Procope, открито през 1689 г. в Париж, а в Италия първото е Caffè Florian във Венеция, отворено през 1720 г.
Caffè Letterario "започва с интензивна смес от печено кафе и шоколад. Сърцето се разгръща с топлата прегръдка на кафе и ванилия, предизвиквайки дълбочината и комфорта на оживения разговор. Докато ароматът се утаява, кедрово дърво, сандалово дърво и бял мускус създават трайна сладост. Създаден за тези, които живеят с любопитство и жажда за знания, Caffè Letterario черпи безкрайно вдъхновение от света на културата."
Другият е Meraviglianza - "вдъхновен от мечтателния свят на Алиса в страната на чудесата. Започва с ефервесцентния блясък на мехурчета шампанско. В сърцевината му пресни ягоди избухват с жизненост и свежест, като неочаквана усмивка. С утаяването на аромата се разгръща кадифена основа от бита сметана, мека и обгръщаща, галеща сетивата с топлината си. Посветен на онези, които се осмеляват да мечтаят, Meraviglianza празнува красотата, открита в неочакваното, и магията на въображението."
Като гурмелов, още един аромат на Lumi ме заинтригува - Dulce Fundamentum. "Сладък, обгръщащ, неустоим аромат, който се отваря с вкусно със златист карамел, наситен шоколад, препечени лешници и лекото докосване на ром. В сърцето му кремообразното бадемово мляко се смесва със златен мед, кадифена ванилия и топъл кехлибар, създавайки сладка и обгръщаща хармония. Драйдаун - съблазнителна подложка от боб тонка, ефирен бял мускус и лек захарен памук". Дори бутилката му прилича на шоколад в станиолова опаковка.
Описанията на парфюмите на Lumi са от нета.
Ох, как искам да ги пробвам.... Ако има откъде - ще си поръчам мостри.
Кутиите им направени като книги, истински книги с много листове.
Скрит текст:

Парфюм за деня: Van Cleef & Arpels Bois d'Amande

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 17:48 от Vesika

# 299
Моят парфюм, като за първи ден от пролетта е Allure edp, класика в жанра и много подходящ за сезона Heart

Общи условия

Активация на акаунт