Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 944
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
Да, късно е. Топло му е и вкисва неприятно.

Turath е шедьовър.

# 271
Здравейте дами, какво ви е мнението за двата alien fusion и extraintense и кое всъщност наистина си заслужава да се пробва, като шлейф, трайност и евентуална близост до първообраза

# 272
От двата по-добре е Alien Extraintense, но все пак пробвай Addictive Vibration на Initio Parfums.

# 273
Каква е разликата между Extraintense и Hypersense?😌

# 274
  • The Evergreen State
Честита Пролет момичета и момчета! Избрахте ли нещо специално за деня?
Аз съм с Барения.

# 275
Аз посрещнах пролетта с Crystal Noir EDP. Последните 2-3 дни е доста хладно при мен.

# 276
Аз нямам търпение да си взема миската, която ме очаква и да се полея цялата- какво ми направи този аромат- ПОЛУДЯХ по него, все едно очаквам нещо, което не съм помирисвала, а ми е втора бутилка….❤❤❤
Днес с другото творение на Мосю за Диор, на което скоро ще видя дъното, но за момента не бих подновила- става му топло и започва да души с повече пръски

# 277
Така е, J'adore L'or и аз го възприемам за студено време.

# 278
Честита пролет! 🌸
Най-хубавия сезон за мен който позволява да нося повечето си аромати.

Вчера посрещнах пролетта с Libre intense.
Днес съм с нещо ново за мен. Никога не съм се срещала отблизо с Delina и не съм чувствала, че ще е моя аромат, но на едно скорошно намаление в Елинор вниманието ми привлече Delilah Maison Alhambra. Не знам колко си прилича с Делина, но сам по себе си е доста приятен аромат. Напоследък доста често прибягвам до парфюми с роза което е странно за мен. С времето умеква и става доста приятен.

Аз също като macadamia чакам Miss dior parfum. 😍 бях си го планирала за пролетна покупка и с това ще приключа за пролетта.

Чакам доста мостри на летни аромати. На първо четене страшно ми харесa Vila neroli bdk 🥰

# 279
Вчера посрещнах пролетта с Libre intense.
Вчера и аз бях с него. Просто разкош. А трайността му е страхотна, поне 12 часа, до вечерта го усещах на кожата си.
Днес съм с LVEB Iris Absolu - още малко да му се порадвам, че ще го прибирам до есента. Обичам всеки ден да сменям ароматите.

# 280
Честита пролет, ароматни! Flowers Rose
Посрещнах я с Flowerbomb. Обожавам го този аромат! Ухае на щастие оптимизъм. Нося го предимно при пътувания и ваканции, може би затова. Четвърта бутилка ми е, и ще има пета със сигурност.

# 281
  • Не съм от тук и съм за малко
Честита пролет!  Flowers Hibiscus
Вчера бях с Barenia (не мога да му се наситя - откакто го имам, позабравих другите любимци), днес с новополучения La Vie est Belle L'Elixir, нова любов. Blush

Моля за малко помощ. От доста време издирвам аромат с определена нотка. При първата ми среща с него, не ми казаха кой е. Последните месеци два пъти се разминах с дами, които носеха нещо подобно на спомена ми, но нямаше как да попитам. Попаднах на Moncler Sunrise, който не е точно каквото търся, но мисля, че разбрах каква е нотката - Australian Sandalwood, което явно е различно от просто Sandalwood. Моля за идеи, знам че тук сте специалисти. Simple Smile

# 282
Ето тук пише, но си е с този ароматен профил, само по-остър.
Скрит текст:
Odor profile: A classic oriental woody note, milky, soft, sturdy, rich, with a green top note and a satisfying lingering scent. The best quality used to be the Mysore sandalwood variety from India, nowadays greatly reduced to the point of extinction from perfumery due to shortage of the natural material (the species is protected from harvesting because it's an endangered species). Australian sandalwood and New Caledonian sandalwood are different species with a harsher odor profile.

# 283
Здравейте момичета!
Някай ще ми каже ли дали у нас някъде се намира бутиковата линия на Герлен? Конкретно ме интересува

Guerlain Neroli Outrenoir

# 284
Честита пролет скъпи дами! Flowers Tulip
Днес имам едно събитие, което ще продължи целия следобед и вечерта и се чудя с кой аромат да се полея. Чуденката ми е основно между Love Don't be Shy, Delina Exclusif(но пък нея я въртя доста често), La nuit tresor или с пробичката ми от Love Delight Амуаж.
Да ви разкажа за парфюмните ми греди напоследък(на сляпо, разбира се).
Знам, че не никак не ѝ е сезона, но подтикната от цената поръчах Италика на Xerjoff. Парфюма бях пробвала в Белодоре, в спомените ми беше гладко, млечно-карамелено съвършенство. Когато го получих осъзнах, че явно съм разменила по някакъв начин блотерите и всъщност през цялото време съм душила съвсем друг парфюм. Същото бях направила и с тези на Букет Идеал и Гран Бало, като от тях двата също харесах единия, но кой точно SatisfiedSatisfied Сега при мен Италиката се разкрива, като вкиснали бадеми, много подправки ии уви нищо Коледно. Липсва ми темата за размени Smiley Яд ме е и че не поръчах Лирата, нея поне си я знам, че убийствено ми харесва, но пък трайността ѝ е обидно ниска върху кожата ми. https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Italica-2021-65383.html
Втората ми греда е M.Micaleff Ylang in Gold. За този се надявах да е откритието ми за летен парфюм. Нищо подобно, посредствен, жълт флорал, който не е дразнещ, но не е и възхитителен. На моята кожа излиза много кокос, но от типа мазен(не е химичен, нито остър). Искаше ми се да се развие повече като плажен лосион за тяло, но все пак си е доста флорален аромат. Интересното е, че шишето е това на Edition Speciale версията а самия ароматен профил е този: https://www.fragrantica.com/perfume/M-Micallef/Ylang-in-Gold-14409.html
Третият не е съвсем греда, но просто не е  нещо, което си представям върху мен.
Yves Saint Laurent Supreme Bouquet - Скъпа тубероза, много високо качество на сока вътре. Има и невероятна трайност на кожата, супер излъчващ парфюм е. Силно кремообразен с жълти и бели цветя, които се усещат през цялото време. Много сметанов го усещам в базата. Само за любители на туберозата, иначе би бил главоболен. На другата ръка имах Caban(пак на YSL), който Букета просто отвя.
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Supreme-B … arfums-46241.html

Пробвах още доста неща за които ще пиша допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт