Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 625
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
# 691
Още един фен на Pure Musc в мое лице - съсем скоро взех 30 мл след няколко проби. Напомня ми на розовия и черния For her, много ги харесвам, но при тях от време на време усещам една задушлива нотка, която на моменти ми идваше в повече. Pure Musc ми е точно толкова интензивен, колкото мога да понеса и много пристрастяващ.

За тези, които търсят бюджетен шамфъстък - тазгодишното Green Tea е за мен много приятно, далеч от оригиналното ДНК, но в тренда. Има го в ДМ-ите за проба и по сайтовете на смешни цени.

# 692
  • Mediterraneo
Всеки път, когато си поръчам нещо, минавам на диета. И всеки път тя трае все по- кратко.
Снощи, докато си ровя в нета, хоп, реклама на Ланком, всичко на 35%+ 5% екстра. И поръчах Idole Le parfum 50 мл и La Vie Est Belle 30 мл+ лосион за тяло. Ами...
С Idole имам някаква странна любов. От пръв полъх, но вече 2 години отглагам да го купя, карам на мостри оттук- оттам. При напръскване не ми харесва много, души ме, напряга ме, но само след половин час това нещо се превръща в мечта на моята кожа. Усещам го след душ, в косата ми пък е още по- голям разкош.
La Vie Est Belle съм пробвала само веднъж, не съм сигурна как ще се спогодим, но цената е повече от добра и го взех и него. Харесвам ванилията, дано се усеща хубаво.

# 693
Същото е и при мен. Както бях на диета 2 години, така сега съм като луд с картечница.
За една седмица поръчах джинджифиловото Туили и https://www.fragrantica.com/perfume/Giardino-Benessere/Back-To-Musk-72464.html, в който се влюбих благодарение на приятелка.

А тепърва ще тествам нови Алегории, и стискам палци там нищо да не ми хареса.

# 694
  • Sofia

Smartie, моля те, кажи нещо повече за него. Отдавна го заглеждам, обожавам мускусни парфюми, но няма къде да го пробвам.

# 695
Ако обичаш пудрени аромати и не се страхуваш от мускус, ще ти хареса.
За мен е Уоманити, но с круша вместо смокинята. Сладък благодарение на ванилията, но и акватичен, ще го водя на море задължително.
Приятелката ми е руса, светлокожа и със сини очи- стоеше й невероятно.
При мен е със средна трайност, не бих казала, че оставя парфюмна диря, усеща се при прегръдка и ако напръскаш по дрехи и коса.

Добре е да се пробва предварително, в Старкорп има отливки.

# 696
  • Sofia
Благодаря! Flowers Hibiscus

# 697
Някъде назад коментирахте мъжки парфюми.

Страшно много харесах Orto parisi megamare ❤
Много искам да го подаря на ММ, но и цената му е страхотна 😅

Днес съм с Bdk velvet tonka❤

# 698
По време на Великденските празници любимата ми нотка беше Vanilly-то. Имат много перверзно и мръснишко излъчване някои парфюми с преобладаваща ванилия. Напримерно Dreckig Bleiben на немската марка PMP Perfumes и Absolute Aphrodisiac на Initio. Не говоря за гушливата и уютна ванилия в сладкишите, а онази мистериозната. Не харесвам тъмни и мургави аромати с уд, колкото и да се опитват да ми привлекат вниманието със зъби и Нокти. Твърде обсебващи ми идват.

Днес и вчера съм с любимата ванилия: Vanille Insensée на Atelier Cologne.  Този парфюм... Heart Eyes Толкова го бленувах, толкова активно му се наслаждавам и всеки път, когато го нося, се поздравявам за добрия избор. Първо запознанство през 2018, активно издирване и покупка през 2019 до тиха радост от наличието на запаси през 2025 - май говори достатъчно за обсесията ми. Уж е по-есенно-зимен, обаче не мога да го пусна и сега...

Не харесвам ванилии в гурме посока, малко ми простеят. Ванилията тук е друга вселена! Изумена, не, напълно потресена съм от коментарите във Фрагрантика и асоциациите на хората. Какво zero longevity, какъв soda scent, какъв vanilla bug spray, какъв lemon public bathroom cleanser, във форума намерих отзив за "лимонова торта с ванилов крем" Flushed... Ароматът е богат (но не сияжен, да, може би заради това се бъркат хората с zero longevity, обаче определено се усеща след 8 часа при близък контакт), изтънчен, интимен, леко ликьорен някак, опияняващ. Не мога да назова конкретни нотки, съжалявам, не ми е сила, но определено ако бях прочела в пирамидата, че има алкохол, щях да кажа "ммммм, да". Уплътнена е тази ванилия, но не е заземена, скучновата и базова - за каквато я намирам в Burberry Goddess. Vanille Insensee спокойно може да мине и за унисекс аромат според мен, има и опушено-пиперливия аспект, който много се котира в мъжките аромати.

Днес нямам дар слово и не мога да предам с думи колко много ценя този аромат и колко добре ме кара да се чувствам, но споделям за всеки случай - дори в името на справедливостта. Каквато аз я виждам, разбира се LaughingRelaxed

# 699
Днес експериментирам отново с Eloge du Traitre на Etat Libre d'Orange. Много зелен! Този парфюм се усеща по-добре в топло и слънчево време. Зимата не се разкри много. Беше добре прикрит. Вдъхновен е от Юда и подобните му както се подразбира от името. ELDO винаги са ме шокирали и със заглавия като Fat Electrician и Putain des Palaces. А със Secretions Magnifique явно търсят провокация и скандал. И си ги намериха, защото много хора искаха да подушат "онзи най-отвратителния парфюм ever с нотки на кръв, урина, пот, слюнка, сп***а и други телесни течности" Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 13:28 от The Emptiness Machine by

# 700
  • The Evergreen State
Попаднах във Фрагрантика на предизвикателството - можете ли с няколко думи да опишете колекциите си, без значение как и колко. Тук по-често пишещите си познаваме вкуса, но все пак споделете ако ви се пише.
За моята колекция мога да кажа средно голяма вече; хронологичен запис на вкуса през годините; традиционна; класическа; предимно френски и италиански дизайнерски брандове; слабост към флоралните, ориенталските и шиприте - обобщено измежду тях - страст и емоция.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 13:35 от Athena

# 701
Попаднах във Фрагрантика на предизвикателството - можете ли с няколко думи да опишете колекциите си, без значение как и колко.

Готино.
Аз бих описала моята колекция като “Любов и вярност до гроб от първо вдишване.”

# 702
  • София
Скрит текст:
Някъде назад коментирахте мъжки парфюми.

Страшно много харесах Orto parisi megamare ❤
Много искам да го подаря на ММ, но и цената му е страхотна 😅

Днес съм с Bdk velvet tonka❤

DzhuliB - Горещо бих Ви препоръчал да опитате Atelier des Ors  Riviera Lazuli

Щом Ви допада Orto Parisi Megamare, подозирам, че и Riviera Lazuli ще Ви хареса доста, като съотношението цена-качество-количество е отлично.
Riviera Lazuli на нашия пазар може да се намери за около 240лв/100мл. Отлична презентация, както и много добро представяне, като трайност/шлейф.

Mancera French Riviera също е превъзходен летен аромат, с по-закачлив тропически нюанс, отново с чудесни сияж и трайност, водещи до безброй комплименти.

# 703
Deetron, приятно ме изненада с това включване 😍 благодаря

Ще намеря отлвики да пробва.
Мм в магазин ако го заведа нищо не харесва, но ако му подаря нещо/дам му да се пръска винаги му харесва 🤣

# 704
Попаднах във Фрагрантика на предизвикателството - можете ли с няколко думи да опишете колекциите си, без значение как и колко.

Носталгична модерна класика, топли ориенталци с гурме уклон.
Така ще изглежда докато довърша всички спрени шедьоври. После ще видим.

Аромат за деня: Traversee du Bosphore Two Hearts
За мен това е абсолютен шедьовър. Няма да го кътам вече. Веднъж се живее. Последна бутилка, ще ползвам с размах.

Общи условия

Активация на акаунт