Разширени вени при бременност

• 170
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте мами,
Исках да ви попитам имали ли сте проблеми с уголемяване на вените по краката през бременността ви? - в интернет намерих термина “варикозни вени”

В 20 г.с съм и забелязвам малко над колената от едната страна вените ми са по-големи и изпълнали от обикновено.

Случвало ли ви се е и на вас ?

Благодаря❤

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 08:51 от bubanka

# 1
Здравейте, трябва да сложите компресивни чорапи и да отидете на ангиолог. Повредените клапи не се оправят, така че вземете мерки веднага, за да са по-малки пораженията.

# 2
  • София
Да, имах такъв проблем, назначиха ми лекарства и компресионни чорапи. Първо бяха до коляното, към края на бременността - следващо ниво на компресия и до горе.

# 3
Да, имах такъв проблем, назначиха ми лекарства и компресионни чорапи. Първо бяха до коляното, към края на бременността - следващо ниво на компресия и до горе.

Какви лекарства са ви назначили? Аз след 2 седмици имам преглед с АГ отново,иначе мисля утре да и се обадя,а сега ще ходя за такива чорапи 😁

Кое ниво на компресия си взехте?

# 4
  • Банско
Здравейте, и аз имам същия проблем в 9 тия месец съм и имам една вена на левия крак, точно по същия начин изглежда. Аг ме посъветва да се видя на консултация със съдов хирург. Той ме прегледа и ми каза да си взема компресивни чорапи и да разждам с тях. Ластичен чорап с компресия 2 (20-30 mmHg).

# 5
  • София
Подробности не помня, защото беше преди 12 години, а и това е строго индивидуално.
Консултирайте се със съдов хирург, той е човекът, който да прецени.

Общи условия

Активация на акаунт