Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 46

• 19 850
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
а, Хала какво е? Наричане за характера ли?

# 661
Доколко знам Хала е леля на турски.

# 662
Георгиян от фейсбук (беше написано на латиница, та може да и Георгиан) - мъж

# 663
Сергия е Сергей в род родителен падеж. Странно е това да е основна форма.
Едва ли е детето Хала е кръстено "леля", тоест е от турски произход, по-вероятно е от серията плашещи имена, за да пази детето.
Стоя е старо българско име със значение да устои да остане, оттам са вариантите Стойка, Стойна.
Тициана ми харесва, но с я прилича на правописна грешка. Не съм фен на имена, които имат двойно изписване.

# 664
Покрай Зона и Зонка се сетих за една приятелка на баба ми (едва ли е жива вече), баба Зунка. Мисля че точно с това изписване беше името.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 12:42 от _di_di_

# 665
Малко момиче Камила с бг презиме (без ова) и фамилия.

# 666
Ами, какво да кажа, няма да й е особено комфортно с това име у нас. Дано живеят някъде в англоезичния свят. Иначе Камила започна и при руснаците да навлиза, но там животното е верблюд.

# 667
Малко момиче Камила с бг презиме (без ова) и фамилия.
В класа на сина ми имаше момиче от Полша с това име. Майката преценила, че не звучи добре в България и официално се наричаше с друго приемливо име. Всички я наричаха с нея.
От мен име - Харизан.

# 668
  • София
Владигор - млад мъж

# 669
ее, Харизан къде му е ударението? Галеното Хари не е зле, ама цялото... Grin

Камила може да се представя като Мила, но генерално нямам обяснение защо някой би го причинил на детето си в България. Можеше Камий като френското или просто Ками, Камелия или Мила, ама не...

# 670
  • Най-красивата страна
Сергея е момиче.

Харизан-,,подарен,,
Хала е с бг фамилия.

Айана
Касиопея
Атанасия
Сия
Афросина

# 671
Атанасия май е една идея по-добре от Атанаска. Сия се среща като самостоятелно име и като съкращение от Възкресия, но пък аз го свързвам само с много възрастни жени.

# 672
Мама Ру, Атанасия е име на няколко християнски светици. И на мен ми харесва.

А иначе, името Анастасия е аналогично на Възкресия. Атанасия означава „безсмъртна". Различни имена са: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81.

А относно Сергея, в Русия има монахини с името Сергия, в чест на св. Сергий Радонежки. Там се позволява на монахини да приемат имена в чест на мъже светци.

# 673
Аз съм чувала и на Анастасия да й викар Сийка. Имах съученичка Анастасия и момчетата редовно я дразнеха като й викаха Сийка.

# 674
  • Варна
Карлина
Джована
Ариела

И две абитуриентки от конкурса на Dir
Джорджия
Аделина-Поли

Деца с български презиме и фамилия.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 15:57 от Море!

Общи условия

Активация на акаунт