Търпението се изчерпва вече, през АПРИЛ да гушна малкото човече!

• 15 558
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте!!!
За бебефоните - купихме такъв на Томи. С акумулиращи батерии, портативен, може и на ток да се зарежда, може по него да говоря на бебето, т.е. има двупосочна връзка - хем бебето го чуваме, хем то нас, показва и температурата и ако не се лъжа и влажността в детската стая. Има уж и повече канали, за да не хваща смущения... По-простите модели няма как да ми свършат работа, понеже живея в по-специфично жилище. ТА се наложи да изръсим повече пари, пък за сметка на други покупки, които ограничихме до по-малки суми... Абе сложна работа... Дано само да ми свърши работата, от която имам нужда, че иначе трябва да държа бебето с една ръка, с друга да готвя, а с трета да чистя, с четвърта да си мия зъбите...
Саното - аз не съм го търсила много-много - та по тази причина знам само 2 места, където го има: на ъгъла на Ръковски и Патриарха, срещу Френската в "Блясъкът във вашия дом" и в магазина на Чико срещу София ленд.
Кати, моля те, никакви води още Naughty Да се поизчакаме взаимно агитката Майчин дом и да родим по сравнително едно и също време - това съм го замислила от известно време колко готино би било... Стига да не сме избрали един и същ доктор де, че тогава става сложно... То и моето течение става все по-воднисто де, ама не вярвам да са водите...
Днес си купих най-накрая еднократни гащи от Штъркел, но имаха само една кутия останали... После в Мола видях, че има на Мадър кеър, ама са с 8 лева по-скъпи и не си купих. От там обаче си купих пакет превръзки специално за след раждането - 12 бр около 6.50. И още съм си в дилема за тъпите сутиени... Багажът уж почти го набавих, ама не съвсем.

# 136
Ох, сложна работа! детската психика е толкова крехка... Моят син вчера ударил с юмрук един съученик, защото му се подиграл, че майка му е много дебела и има огромен корем (нито съм много дебела - качила съм 10кг, а по  принцип не съм с излишни кг, нито корема ми е огромен, ама в детските очи как ли изглеждам?). Госпожата изгонила сина ми от час без изобщо да се заинтересува какво е предизвикало агресията му и да му помогне да преодолее обидата. Аз съм МАМА и никой не може да ме обижда - баща му така го възпитава и демонстрира невероятно уважение към жените и най - вече към мен... Затова решихме, докато родя, да не го водя на у-ще повече аз.
Дано Руми превъзмогне нейната си криза, която изживява! Със сигурност, като се родят дребните, тези проблеми ще изчезнат (и ще се появят други...).

# 137
  • Попово
Ох, сложна работа! детската психика е толкова крехка... Моят син вчера ударил с юмрук един съученик, защото му се подиграл, че майка му е много дебела и има огромен корем .
И ние имахме подобен случай преди седмица, дори ходих на среща с госпожата която толерираше другото детенце, иначе сина ми се радва и не показва раздразнение у дома, но явно в у-ще някои от децата са лоши и за това е така... Той от няколко дни ми повтаря ако се роди бебето и е на даскало първо на него да се обадя, без да се притеснявам че ще е в час, той трябвало да знае, че бебето се е появило. CrazyКато разбра, че семейството ще има нов член -човек , а не ново куче малко се разстрои , но после пазарувахме заедно, говорихме и сега е добре работата, тръпне в очакване и той  Simple Smile

# 138
ми и аз така си мислех и тръгнах рано, че да хвана за упойка, пък и наистина-нагледала се бях на раждащи в таксито или колата/ задръстването в час пик в СФ си е сериозна работа/Та-второ раждане-10 часа-честито CrazyЗа протокола-първо раждане-18 часа-та все е нещо де Laughing
Перинеотомията няма да ти я повторят-ще те резнат ако се наложи на страни-епизиотомия.Много момичета имаше без шевове, така че споко Hug

# 139
  • Пловдив
Това с по-големите деца е много странно. Явно наистина изживяват всичко по-различен начин. Ако някоя от мамите е педагог може би ще може да помогне със съвет. И Све-дим свалям шапка на вашия татко, че учи детето на такова отношение към мама и въобше към жените  Peace
Марая, да си кажа единственото по-странно усещане беше по време на лекцията в понеделник. Аз тогава се и изпулих странно и май само на Веси споделих, че ми се стори, че се обърна Simple Smile Иначе след разходката в планината нали получих доста регулярни стягания, но не от болезнените, та може да са го подготвили, а и от тогава сме страшно активни. Аз и на лекцията едвам си крепях корема - имаше невероятна гимнастика вътре. А и сега пак така бута ме от всички страни и изобщо не мога усетя кога с какво ме бута. Но със сигурност нещо и е тясно, защото зверски ме разтяга Simple Smile
Пенелопа, май пак не ти е било леко, но поне звучиш позитивно Simple Smile
За течението и водите - ами при мен от едно известно време изведнъж потича едно по-солидно количество от обичайното, което си е воднисто. Аз все си мисля, че може и да е от околоплодната течност да си тече по малко, но док всеки път ми казва, че водата ми е нормално количество. Но пък някъде четох, че може така периодично да изтича и в същото време да да си се възобновява.
За ампулите за стрии - днес питах в една аптека Санита, но казаха, че не зареждат такива Confused
Забравих да добавя Simple Smile
Преди малко се справих с проклетия гардероб Blush
Така се изморих, така ме заболя кръст, гръб, всичко, та си мисля, че това е упражнение за по-бързо раждане Simple Smile Така, че Марая давай  Joy

# 140
Style, ако не се лъжа, твоята дъщеричка е мъничка,нали? Но разбира, не я подценявай. Сигурно е по-сложно, отколкото с по-голямо детенце, но ако можеш обясни и, че тя вече е голяма, ще става кака и ти искаш тя да ти помага. Малките деца искат да са големи, това знае всеки и ако и показваш, че тя вече е голяма няма да има проблем. А като се появи бебето ще е по-трудно, защото в никакъв случай не трябва да отделяш повече внимание на малкото, направи я съпричасна и обяснявай всичко, че сега ще кърмиш бебето, че ще му сменяш памперса. Прекарвай и с двете деца това време, така няма да я е страх, че вече "не я обичаш".
Sve_dim, реакцията на сина ти е страхотна!!! Повярвай, той е бил много смел и ако имаш възможност покажи му, че се гордееш с него, кажи му го, първо когато сте двамата, а ако може и пред някой друг. Когато сте си двамата обаче му обясни, че насилието не е начина и се надяваш, че това няма да се повтори, но ти въпреки това си много горда с него.
Някои психолози препоръчват при изписването, по-голямото дете да получи някакъв подарък, да му се обърне внимание и в никакъв случай да се изолира. Дайте му тази чест да обяснява на гостите за бебето, да разказва за това какво е да е батко или кака.
И още нещо, всяка реакция е по-добре от никаква! Дори ако детето се тръшка и реве, понякога е по-добре от прекалената обич......напълно нормално е да ревнуват и колкото и добри родители да сте,това винаги ще се случва. Обяснявайте им всичко, колкото и малки да са! Казвайте им, че ги обичате!

# 141
  • София
Пенелопа, най-хубавото е, че в крайна сметка сте се отървали с бебораната. И шийката като си спасила - споко значи. Но ти влизам в положението какво си изживяла - като се заслучват непредвидени неща и човек се стресира... То и при мен май докторът ще скача на корема, щото пък аз нали съм кьороглу и трябва да изстрелям бебето без много напъни...

Мамите с по-големи деца - аз нямам вашето положение, но пък имам опит с работата с деца. Бях частна учителка близо 5 години и ми се налагаше да им влизам под кожата на децата, щото иначе пари нема... И педагогика изкарах като СДК... Та всяко дете е различно. Няма еднакви деца, децата не са толкова неразбиращи, неосъзнати и по детски глуповати, колкото възрастните си мислят. Като застанеш на 4 очи с едно дете и се опиташ да се въплътиш в неговия свят, т.е. да си представиш, че си на негово място... И като го заразпитваш тактично и внимателно и навързваш въпросите според логиката на отговорите му (интуитивно някак се получава) и като повмъкнеш няколко къде верни, къде измислени разказчета за случки с теб или други познати и ... можеш да измъкнеш цялата информация, която те интересува, можеш да внушиш поне в известна степен правилно убеждение, да постигнеш де факто поне в известна степен каквото целиш... Вярно, че всички деца са различни и при някои възрастният може само в малка степен да постигне положителен резултат. Но пък в тези случаи и малкото е значително нещо...
Руми специално сигурно е чула, или направо сте си й говорили как мама ще отиде в болницата да ражда, най-велоятно докато Румито спи и като се събуди - мама няма да я има... Нищо чудно детето да е подочуло нещо от сорта на "С мен ако се случи нещо - ти еди какво си направи с детето, с къщата, с еди какво си..." Малките са привързани много към родителите си и като те няма при нея - това си е цяло бедствие. КАк да не е беля... Ми ако не си дойдеш, или ако й трябваш за нещо, пък теб те няма - не е ли беля това. Седни, подпитай я - какво мисли, как си представя че бебето ще дойде вкъщи скоро. Обясни й , че то е изненада, че трябва да отидеш в болницата да подготвиш тази изненада с докторите... Че изненадата после ще обичка мноого Руми, че ще си бъдат приятелчета и ще са мноого близки. Поподготви я, че бебнцето ще е много слабичко, безпомощно, уплашено и тя нали е кака - трябва много вниматлно и нежно да се грижи за него, покажи й с някоя кукла как става работата с нежното и внимателното. Внуши й, че бебнцето много я обича, нали е кака му. Накарай я да усети отговорност и гордост като кака. Дано това се противопостави на евентуалната ревност... После я включвай в колкото се може повече дейности по гледането на бебето - "Я ела да видим бебето защо плачка" ТИ какво мислиш - защо плачка - браво, вярно за това плачка, ела мама да те целуне, дай да му помогнем на бебето сега... Карай я да ти подава памперси, шишета, дрешки... И после пак сия гушни и нацелувай, покажи, че не си я запренебрегвала вече ( та макар и така да ти се струва и на теб).

А баткото - и с него трябва да се проведе разговор, да се подпита, да разкаже какво си представя, да го успокоите... ТОй е по-голям, по-лесно се нагласяват нещата. Страх го е за мама - малко ли филми вече има по телевизията, показващи раждане, пък как майките умират и т.н. Даже в приказките майките умират и идват мащехите... Обяснете му, че по филмите нещата не са като в реалния живот, че са измислени, преувеличени с цел сензация, за да им е интиресно на зрителите. А за да им е интересно - се показват измислици, които не се случват всеки ден и на всеки... А може и другарчетата му нещо да са го бъзнали, че може нещо да ти стане - кажи му, че и те много филми са гледали... Иначе и него после здравата го включете в гледането на бебето - но стига да не му е досадно или неприятно нещо.

Абе и аз една лекция изнесох, а има еднин въпросник "Готови ли сте да станете родители" . Та там има една сентенция - "Хванете семейство с деца и им дайте всички логични съвети за това как да си ги гледат, защото това ще е последният път преди раждането на вашето собствено дете, когато ще имате отговор за всичко". Hug

# 142
  • София
Абе аз искам да питам - вие последно къде ще си държите бебетата?Аз все повече клоня да не го взимаме в спалнята, а да си е в детската стая и аз там да се изнеса... Съображението ми е, че спалнята ни е наистина доста тясна и нощем няма никакъв въздух. Събуждам се от няколко месеца насам и се задушавам... И ставам, и проветрявам и пак лягам... Освен това веднага след като изчистя, още на сутринта всичко е в прах. И то една такава прах - от власинки от чаршафите, не от прашинки. Колкото и да ги пера и тупам - все си хвърчат тонове власинки. Имаме 5 вида чаршафи - на различни марки и по-ефтини, и по-скъпи - еми няма значение - все пускат власинки из въздуха като си легнем... И кихам от тях като оправям леглото... Та май това не е атмосфера за бебе...
А пък се замислям, че изнеса ли се в детската, таткото съвсем ще го удари на слободия и няма да е в час с грижите по бебето, с нощното ставане, хранене, преобличане, дундуркане... И ще се стовари всичко на мене - няма да има почивка... А иначе пък така ми се струва, че ще се внесе малко тръпка в секса (стига да ми останат пък сили от 24-часовите дежурства)... А и детската си е пригодена за детска и е една шарена, светла, просторна...
Пооомооощ, посъветвайте ме какво да правя!!!

# 143
  • Пловдив
Бенита, браво за обръщането!  Grinning Дано вече си стои на главата твоята калпазанка. Joy За gsm-a - номерът с връзката е блестяща идея. Peace Имам вкъщи такава и още сега ще го вържа, ако не ми разрешат да си вкарам дамската чанта в родилната зала, ще си го увися на врата. Grinning
За обменната карта - гинекологът, при който ходих на ЖК, ми я даде при последната ни среща. Представлява един картонен лист, на който пише какво ми е било кръвното, килограмите, по-важните резултати от изследванията като кръвна група, РХ, васерман, австралийски антиген и др.
За направлението - след много разправии и ходене ту при джипи-то, ту в МЦ-то, от където ми издаваха болничният, днес се сдобих с такова. Оказа се, че от там, където са водили ЖК-то на държавно го дават и, че в болниците държат на него - с изтекли води, например, няма да те върнат, но искат да го донесеш в последствие. Но май-май всеки гледа да си го спести...#2gunfire
 Подреждането на гардероба
- на мен не ми помогна. Миналата седмица ги пренаредих всичките, ама дори главата на бебето не беше се фиксирала при прегледа. Grinning

# 144
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
За протокола аз съм родена на 02.06.1974 г.

На последната консултация и аз питах лекарката за тапата и тя каза, че при второ раждане въобще да не я чакам, защото ще родя в къщи и за малко да стане така. Този път по-бързо се оправихме и стигнахме до болницата - половин час след като усетих че тръгват водите.

# 145
Style, мога да те посъветвам да направиш като братовчедка ми! Тя има дъщеря на 2 год. и няколко месеца и беборана на 1 месец! Специално купиха за каката кукла в комплект за хранене и преобличане! Така като братовчедка ми почне да прави нещо с бебето, каката я имитира! Не се меси в грижите за бебето. Обяснено и че е вече голяма и ще помага за бебето, но първо трябва да потренира и че това е игра" Аз съм мама" . Не мога да кажа, че имам опит с деца и че съм много компетентна, но съм била детегледачка на 3 деца на различни възрасти! Дано съм успяла да ти помогна! newsm10

# 146
  • Чехия
Ахой от мен   Hug
Подреждането на гардероба при мен е на дневен ред утре. Embarassed
Бенита, браво за малката добричка бебка ... Hug
P-r-o-l-e-t и нашата спалня е малка , но всики ще сме като начало там..пък после може колективно да се изместим в детската.  Blush
Пенелопе радвам се че писа, и че сте добре с малка сладурка.
Благодаря за разказа  bouquet
На моменти въобще не мога да повярвам , че вече има бебенца ред редиците ни.
Reniboro супер е идеята на братовчедка ти.. Simple Smile

Сега се сетих да питам кога се влиза в зодия овен днес ли или утре?

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 20:05 от ivalex

# 147
ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ НА ВСИЧКИ!
То повече на зима мяза, но пък нали в сърчицата не е пролетно такова и   bouquet светло.
 Аз почнах да сънувам едни кошмари Shocked Shocked Shocked Сънувах, че се събуждам и от мен виси пъпна връв, а бебето е избягало Cry Shocked Cry, толкова тъпо ми стана, че цял ден не мога да се оттърся.

# 148
  • Пловдив
Ивалекс, от тази сутрин вече сме в овен Simple Smile
и аз съм много щастлива, че дочакахме желаната зодия Simple Smile

# 149
Благодаря ви от сърце за съветите и лекциите. Аз съм на принципа, че човек винаги има какво да научи..... Иначе имаме си бебе-кукла от едногодишната възраст на Руми, с което не се разделяме - дори и в морето се къпехме с него. С мъжът ми се бъзикахме, че Руми ни е изпросила второто детенце, понеже само "беби" й беше в устата и сега естествено си обесняваме, че куклата е бебето на Руми, а и мама ще си има и тем подобни..............
Ще говорим с дъщеричката доста тези последни дни, дано преодолее леко първо раздялата , както и батковците и другите каки, а после и новото човече да приеме без прекалени ревности......

Абе и аз една лекция изнесох, а има еднин въпросник "Готови ли сте да станете родители" . Та там има една сентенция - "Хванете семейство с деца и им дайте всички логични съвети за това как да си ги гледат, защото това ще е последният път преди раждането на вашето собствено дете, когато ще имате отговор за всичко". Hug
Супер си е лекцията и много ми хареса края Simple Smile
Още веднъж, благодаря ви.
За спането, и бебето, и Руми ще са в нашата спалня - направо ще се лишим от пътеки отстрани на леглото и двамата с мъжа ми, сега само аз нямам. Но каката планувам чак към 3-годишна възраст да я отделя........... и без това нашата детска стая сега прилича повече на офис, но лятото ще я стегнем.  На мен ми харесваше да сме с бебе-Руми в една стая, особено при коликите, че и таткото се включваше, а сега са една голяма любов двамата Simple Smile))). Мисля, че ще ти е от помощ нощем и мъжът ти да става......

neci, Честита и на теб, .....тук съвсем се отнесохме и забравихме Simple Smile

Кремчето Павлодерм в нета тук го намерих, поне да го видите как изглежда. Аз бях доста скептична, понеже е в една невзрачна опаковка, а и струваше 2,50 лв. - 100 мл и голямата кутия 5 лв - 300 мл.
http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=55

Общи условия

Активация на акаунт