Търпението се изчерпва вече, през АПРИЛ да гушна малкото човече!

• 15 562
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Честита първа пролет, момичета   bouquet   bouquet   bouquet

Пепена, и на мен ми изтръпват ръцете. И доста често се събуждам през нощта заради тях. А вчера ме и боляха. Направо ми се искаше да си изкарам фалангите и кокалите и да ги хвърля  Joy Ще потърпим още малко.

Нашият бебок ще спи при нас. Не сме подготвени да го изнасяме в друга стая, че нямаме възможност да правим реорганизация на квартирата. Като се замисля, че точно успях да въведя някакъв ред в нея  Crazy Засега ще е при нас, пък после ще видим... Кой знае къде ще живеем  Thinking

# 151
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Страчи вече качих снимките от моя апарат.
Утре кой ще е на линия за лекцийката? Аз съм там.

# 152
  • БГ
здравейте и от мен,  Hug    bouquetчестита първа пролет   bouquet  bouquet
аз бях на консултация днес, взех си бележки за изследвания които ще си направя утре и в петък поръчах на доки да ми приготви болничния, за карта и направление ще питам,да видиме, засега ме праща при личната лекарка  с личната ми амбулаторна карта за някакъв номер и печат което ми се видя странно, ама утре ще видя. newsm78 за крема павлодерм, смятам да купя и аз ,има го в бебе-магазините.
доки каза че бебето ми е голямо, ама за рамери нищо, чудя се как ще излиза #Crazy ooooh!
иначе съм качила само на корем,уж не ям повече от преди.засега е с главата надолу, ама знае ли се до кога  newsm78, иначе ме бута главно в ребрата   Flutterоще съм назад с покупките иначе, ама другата седмица смятам да наваксам.бебо смятам да спи в нашата стая, но то понеже нямаме детска стая ......иначе ако с е появи детска, смятам да го отделя като поотрасне.хубава вечер от мен  bouquet

# 153
Здравейте момичета,
искам да питам утре лекцията каде ще бъде?

# 154
Sissi, P-r-o-l-e-t, много Ви благодаря! Съветите Ви бяха много полезни за мен! Ще се възползвам от тях! Мисля, че всички ние сме и ще бъдем добри майки (поне най - добрите за нашите деца!) и всяка от нас ще положи всички усилия да им осигурим физически и най - вече душевен комфорт. Откакто се е родил синът ми, той е най - важният в живота ми. Това е.

# 155
  • София
Утре училището е на КраКра 2А - Обредната зала Лиляна Димитрова. И аз съм утре на лекцията.

# 156
  • София
Олеле, два дни да липсвам и съм изпуснала сума ти светски събития. На патерица честито на всички рожденници /буквално родилите се и честващите годишнини от раждането си  Wink/ Много, много щастие на всички!   bouquet

За тапата. На училището ни казаха, че падането й още нищо не значи. Даже било възможно докторът да я 'махне' без да иска при преглед за разкритие. Тя обаче после започва да се образува наново! Ако падне много рано се образува нова тапа до раждането, която обаче ще е много по-малка /щото няма време да се натрупа по-голяма/, но така или иначе падането й може да предвещава скорошно раждане, а може и не.

Качих снимките от вчера.
Съжалявам за закъснението, но вчера прекарах цял ден навън, в резултат на което получих доста болезнени контракции. Мисля, че вече знам за какво да се подготвя като дойде време за раждането. Точно каквото го описват всички - нещо средно между менструални болки и болки при разтроен стомах. Прерязваща болка отдолу /но не отпред, а отвътре някак/, придружена със стягане на корема. Само дето си беше една дооооста продължителна контракция /15 секунди, друг път/, почти през цялото време докато се друсах по софийските дупки в колата на път към къщи. За малко болката ставаше тъпа, но без да спира и после пак прерязваща. Предполагам всичко това ми е довело скъсяване на шийката, ама то е и време вече.

За боцкането долу при шийката на матката. Случва ми се от шести месец. Гадничко-досадничко е, но като разходя бебка, обикновено спира.
Абе с две думи /особено след вчера/ - да живее епидуралната!  Laughing

Пенелопа, специално искам да ти кажа, че страшно много ти се радвам. На начина, по който леко представяш неща, за които друга на твое място ще се изкара мъченица и ще опищи квартала. И разбира се, още веднъж най-най-хубави пожелания за бебка и за другите членове на семейството. Да знаеш - на позитивните хора се случват хубави неща!  Hug

Лекцията утре, ъхъ. Peace

# 157
Марта, Илит - мерси че качихте снимките  Hug
Илит - много си сладка как описваш всички болки  Hug
За болките - аз имам от месец и половина едни като бодежи в срамната кост, от време на време имам и едни приличащи на мускулна треска в цялата тазобедрена част...  ooooh! А от вчера ме боли целия гръб и не знам как да го облекчааааа  Sad
За у-щето - е къде без мен - нали съм станал известна
Mr. Green

# 158
Страчи вече качих снимките от моя апарат.
Утре кой ще е на линия за лекцийката? Аз съм там.
И аз Laughing

# 159
  • Пловдив
Момичета с повече опит, искам да ви питам нещо... Sad Cry Sad
Сега забелязах, че глезените са ми доста подути, а също и пръстите на ръцете и китките, никога до сега не съм имала такива олаквания. Измерих си кръвното 110/65, мисля, че е добре, дори високо за мен, обикновено горната граница не ми е по-висока от 100. Притеснявам се на какво може да се дължи.  Thinking Naughty Rolling Eyes

# 160
mariah, ама къде са твоите снимки ? Последните 2 ли от папката " с 9 месеца на у-ще ?" че сега ги разглеждах... newsm78
Софиянки, спомняте ли си първата среща ? Гледам каква съм слабичка и нямам бузки Blush http://images11.snimka.bg/001317614-big.jpg

# 161
За стаята на бебето - напарвихме му самостоятелна стая (много е сладурска) и мислим да го отделим от самото начало 1crib - аз затова толкова се вълнувам от бебефоните  Wink . ОБАЧЕ всички около нас ни обясняват, че сме луди, че няма да можем да издържим отделно и обще взето било безотговорно да изоставиш толкова безпомощно същество. Та не сме сигурни вече с таткото дали няма да се пренесем в детската стая. Но при всички случаи ние двамата няма да се разделяме  luvbed

# 162
Sve_dim ,и аз имах същия проблем със сина ми преди време,страхуваше се ,че ще умра докато раждам и той трябвало да живее без майка,а понеже не можел без мен ,направо трябвало да се убие.Много ми стана тежко като го каза и дори тайничко си поплаках,но си поговорихме хубаво и спря да се тревожи.Сега обаче иска да стои вкъщи и не мърда никъде когато баща му го няма,за да не съм сама,много е грижовен,миличкия.От петък е болен и си е вкъщи,та сега е по-спокоен,че ме вижда постоянно и няма опасност да родя докато е на училище.Само за това говори и целува сестра си през корема ми.Така ще е докато се родят бебетата,няма как.И те ,милите,като нас си имат притеснения и изживяват момента,а ние сме длъжни да им помогнем ,да направим този момент най-прекрасното изживяване за тях.
Бенита предложи някой педагог да даде съвет-ами аз съм педагог ,от 9 години работя с деца на възраст от 7 до 11 год.,но такъв опит се трупа като родител,а не като учител.Това са специфични за самото дете реакции и само мама и тате могат  да го разберат  и да му помогнат.Като учител съм реагирала при много подобни ситуации,когато детето иска да сподели даден проблем,но с такъв -не.
Абе ,с няколко думи-крехка е детската психика,много внимателно трябва да се пипа.
По този повод ,сетих се,че четох нещо при мартенките-горе долу звучеше така:
"Да се решиш да имаш дете,това означава да пуснеш сърцето си цял живот да се разхожда извън тялото ти!"

# 163
Софийските мами - Като ви гледам какви сте сладури и как се забавлявате заедно и на мен ми се ходи на училище с вас!!! Но да си призная съм голяяяма поспалана Embarassed, освен това съм страхотна мотла Embarassed и не вярвам изобщо да се оправя навреме някоя сутрин, за да дойда. Все пак ако има някоя лекция в "Мис Каприз" на Гарибалди (помня, че по едно време там ги правеха, но аз тогава ходех на работа) може да се довлека, защото ми е на 2 минути и няма да имам оправдание  Rolling Eyes.

# 164
Аз вече съм по-добре, но доста чай изпих днес. Купих си и витамините на HIPP, че в къщи имах само вит. С, от което бая изпих. Надявам се, че съм парирала опита да ме налегне боледуване. Ако утре сутрин нямам съмнения, че вече съм съвсем ОК ще дойда на лекцията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт