Задавяне при напъване в леглото

• 421
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
Бебчето ми е на почти 4 месеца и от началото на втория месец се случва нещо ,което ме плаши.
Както си спи в леглото започва да се напъва да ака и пръцка и изведнъж и става нещо .Отваря очите широко и не може да поеме въздух сякаш.Сякаш се задавя с мляко или слюнка и не може да поеме въздух.Аз я вдигам и обръщам ,и погалвам бързо по гръбчето ,защото не знам какво да правя,а тя е стегната и не може да поеме въздух за секунди.После се оправя и се разплаква .
Когато се случи за пръв път помислих ,че е някакъв гърч и лежахме в болница за наблюдение и и направиха ЕЕГ,което си беше нормално и ни изписаха.
Снощи се случи отново като аз винаги като усяте че се напъва я взимам и я наблюдавам ,но не мога да го предотвратя по никакъв начин.
Тя спи под наклон,между възглавнички ,за да спи на една страна.
Кажете ми моля ви чували ли сте за нещо подобно и как да спре това ?

# 1
Бебето трябва да спи само по гръб, на твърд матрак, без одеала и възглавници. Чаршаф с ластик на матрака и чувал за сън вместо завивка. Всичко друго са опасни предмети, в които може да си навре главата и да се задуши.
Това подпиране настрани, което показват в болниците е остаряла практика и е отречено.
Матрака трябва да е равен, за да не се свлича бебето и да му е удобно.

# 2
Бебето трябва да спи само по гръб, на твърд матрак, без одеала и възглавници. Чаршаф с ластик на матрака и чувал за сън вместо завивка. Всичко друго са опасни предмети, в които може да си навре главата и да се задуши.
Това подпиране настрани, което показват в болниците е остаряла практика и е отречено.
Матрака трябва да е равен, за да не се свлича бебето и да му е удобно.

Абсолютно, възглавниците са много по-опасни от задавянето със слюнка, което всички бебета го правят на тази възраст, като почнат да се слюнчат. Трябва да спи по гръб, без възглавници, без наклон.

# 3
Наясно съм,как трябва да спи детето.Питам има ли майка на ,която и се е случвало това и как се е справила със ситуацията?

# 4
На всички бебета се случва, нормално е

Общи условия

Активация на акаунт