Отговори
# 195
Успех на всички с предстоящи изпити. Peace Карайте спокойно и съсредоточено -все едно сте сами в колата или само с вашия инструктор.Не забравяйте да си гледате знаците и не прибързвайте.Успех! Hug

# 196
Мина ми вътрешния Simple Smile Инструкторката е страшно доволна Simple Smile Ама пропуснах накрая един стоп и тя вика ееееееее и какво сега ... само за това нещо и те късат разбираш ли ... Иначе си готова .. Та така обнадеждена отивам на изпит в понеделник даже съм първа на топа Simple Smile

# 197
Мина ми вътрешния Simple Smile Инструкторката е страшно доволна Simple Smile Ама пропуснах накрая един стоп и тя вика ееееееее и какво сега ... само за това нещо и те късат разбираш ли ... Иначе си готова .. Та така обнадеждена отивам на изпит в понеделник даже съм първа на топа Simple Smile

Бравос, Womanitka! Simple Smile Като си първа в понеделник, няма да си се ошашкала от изпита на тези преди теб и ще мине супер - стискаме ти палци!   bouquet

# 198
Леле, как чак сега ви открих!
Записвам се - ще следя!
Никога до сега не се бях качвала на кола (като шофьор, де), изпитвах и продължавам да изпитвам панически ужас. Но с три деца, и вечно зает мъж - неволята ме принуди. Записах се уж при препоръчан инструктор... Още първия път му казах че мноого ме е страх, пък и никакъв опит нямам. Той каза не е проблем ще караме на полигон. Оказа се че "полигон" нарича улиците около ритуалната зала под Красно село, нищо - първия път там карахме. Аз дори не знаех как се пали колата с ключа - честно! Най спокойно ми показа и т.н. Втория път тръгнахме по улиците, какво стана с "полигона" - не разбрах. Уж по малки, ама щеш- не щеш излизаш и на големите... Как да е - мина, той спокоен - помага ми... Третия път вече - нема прошка- навсякъде, ама беше събота движението по спокойно. Аз както ви казах - ужас, не ами направо.... Ама като не е натоварено, мълча си, справям се някак...Вчера беше моя 4 -ти, чудя се дали да не е последен урок, ама като уважаваща себе си патка му броих всичките пари на куп, още първия път! Живея в Бъкстон, взима ме той от пазара и ПО НАЙ НАТОВАРЕНИТЕ ОСНОВНИ ПЪТИЩА ме кара ( т.е. аз него) в Младост! Час пик, 18.30! Куцо, кьораво и аз барабар караме по улиците! Закарва ме той при МакДоналдс-а - в най натовареното време на най натовареното кръстовище! През по голямата част, чакаме по светофари. Идиоти се предреждат и засичат като бесни. И накрая при левия завой, поредния тъпак ни засича аз натискам спирачката и колата гасне! Че като викна оня ми ти инструктор, че като се размаха... Леле! Пък аз квато съм паника, изгубих и ума и дума и останах на автопилот! Верно че ми направи забележка за спирачката, тя - много чувствителна, ама аз като нямам опит - как да преценя колко да натисна ( и да кажа- не съм скочила отгоре й)! Грешката е моя, не търся оправдание - на кръстовище да ти загасне колата и то при натоварено движение си е ПТП... АМа що ме караш там, като ме виждаш на кво дередже съм,бе!? Аз коректно съм го предупредила че не мога да карам - то се и вижда, де! Пък и да ми крещи... Просто се чудя, какво да направя! Нямам пари за още един курс...
Много се извинявам за обстойното обяснение, от вчера рева и не мога да спра от притеснение и яд, към този човек...Чисто емоционално - иде ми повече да не се видим, обаче пари съм дала - нема начин, а книжка ми трябва! Cry

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 19:19 от Дивна самка

# 199
О, я се стегни, как така ще му се връзваш и ще ревеш, какво ПТП е да загаснеш на кръстовище. И от къде на къде, ще се чувстваш виновна, за това, че този се опитва да ти стъпче самочувствието и всичко.  Давай смело не се отказвай и не му се давай на този току така...

# 200
Дивна самка, следващия път гледай да не пропуснеш нито една софийска дупка.  Simple Smile

# 201
Благодаря ви за подкрепата!
С дупките - не става, всеки път като се зададе такава, той извърта волана, влизаме даже и в насрещното, за да не ударим скъпоценната А3 -ка! Дето и внасял всеки месец нам-си колко си пари... Всичко ми разказа, за прескъпото си возило. Най големия страх е- че ще ни ударят и ще я води на ремонт! Всъщност реакцията му беше точно заради това - че ще му джаснат колицата! Настъпваме непрекъснати линии, на трета караме в насрещното...Абе, взех си таралеж в ...

# 202
  • София
Знам си аз, че случих на инструктор! Аз като скоча в дупка и започвам да се извинявам, а моя инструктор ми се смее и само повтаря :" Стига си се извинявала. Писна ми от теб. Аз на тази кола съм и направил застраховка, за да влизаш в дупките колкото си искаш. И да ни ударят няма да се плашиш, нормално е!"
Днес ми съобщиха, че изпита ще ми е на 6 или 7 юни. Другия петък съм на кормуване. Звъни ми инструктора и супер щаслив ми съобщава, че ми е подправил подписа.  Laughing Аз му казах, че разрешавам, стига да не ми прехвърля заплатата в друга банкова сметка, а той се смее. Та ще чакам аз юни месец за изпит. Тъкмо ще имам време да решавам листовки. Успех момичета! Grinning

# 203
Днес взех теорията.

# 204
Къде блях та не ви открих, когато се въртях на вашия шиш....?!?  Crazy

Реших да се включа само заради "Дивна самка"....не се познаваме, но страшно се възмутих на инструктора и отношението му....но какво ли се впечатлявам, като и моят беше един....той пък друг, не вика, не крещи, но те кара да се чувстваш като най-големият некадърник и всячески ти вменява, че от първия път книжка не се вземало...така лиии...е, мен ме скъсаха на първия път, рекох си окей....ще се явя пак, ще дам още един пари, но при едно от кормуванията проведох едно разговроче със скъпият ми инструктор, дадох му да разбере, че следващия път изпита трябва да го взема....нещата се промениха на 180 гардуса, мил, кротък, хрисим, окуражаващ...МОЖЕЛО, ЗНАЧИ?!?
Та така, не му се давай и смело напред....и хич не му мисли колата...ама хич!!! Ако ти посегне към волана..му плесни ръката и да почва да се държи подобаващо...

Изпита се взема, но после идва страшното....аз все още не мога да карам сама, или поне така си мисля, приятелят ми ми крещи и ме изкарва най-голямата паника на света.....все си повтарям да не му се връзвам..ама все не успявам!

# 205
  • Шотландия
Къде блях та не ви открих, когато се въртях на вашия шиш....?!?  Crazy

Реших да се включа само заради "Дивна самка"....не се познаваме, но страшно се възмутих на инструктора и отношението му....но какво ли се впечатлявам, като и моят беше един....той пък друг, не вика, не крещи, но те кара да се чувстваш като най-големият некадърник и всячески ти вменява, че от първия път книжка не се вземало...така лиии...е, мен ме скъсаха на първия път, рекох си окей....ще се явя пак, ще дам още един пари, но при едно от кормуванията проведох едно разговроче със скъпият ми инструктор, дадох му да разбере, че следващия път изпита трябва да го взема....нещата се промениха на 180 гардуса, мил, кротък, хрисим, окуражаващ...МОЖЕЛО, ЗНАЧИ?!?
Та така, не му се давай и смело напред....и хич не му мисли колата...ама хич!!! Ако ти посегне към волана..му плесни ръката и да почва да се държи подобаващо...

Изпита се взема, но после идва страшното....аз все още не мога да карам сама, или поне така си мисля, приятелят ми ми крещи и ме изкарва най-голямата паника на света.....все си повтарям да не му се връзвам..ама все не успявам!
Гледкам си я тая темичка, ама не пиша - сега реших да се включа, защото се възмутих от инструктора на Дивна Самка, и аз като тебе, Комикс. Как може бе, момичета - пари им плащате на тези и им разрешавате да викат по вас. Как ще те набута от първите часове на най-натовареното движение и ще иска да караш на 6? Абсурд! Ми ще ти гасне колата, разбира се, като те е пуснал в дълбокото отначалото, не може да иска всичко. Ако само веднъж ти е загаснала колата - трябва да ти е благодарен просто. И изобщо, какво е това викане, като допуснеш грешка. Ами нали затова си допуснал грешка, не защото така си искал, а защото не си могъл по-добре да се справиш - каква вина имаш! Я малко вдигни главата няма да му се даваш на тоя г*з!

И аз съм като тебе, не бях пипала ключ, докато не почнах, но не карам с инструктор, а с мъжа ми - той ме учи засега, при нас нещата са малко по-различни. Обаче едно ми е ясно - нещо каже ли ми по-накриво, дори само тонът да не е наред - аз вече съм готова да спирам и да не карам. И не защото съм проклета, а защото не мога да мисля трезво. Кое по-напред - педали ли, скорости ли, трафик по пътя ли или неговите настроения? За щастие, той ми е много търпелив и като разбра, че не се лигавя, а просто наистина изключвам, е много внимателен. Така изключих, като ме прекара през едно място, дето имаше поправки на пътя, той стеснен с ония конуси, със светофар на всичкото отгоре и след него - криволичиш по една тясна пътечка. Аз имам страх, че не знам външните размери на колата и не мога да карам по тесни места и близо до други возила още, ама той не знаеше, че там има ремонти. Изпотих се 15 пъти, докато мина. И после нещо ми обяснява къде да завия наляво, на някакъв стоп, аз докато вдяна къде  -  хубаво спрях на стопа, ами като съм зяпнала да гледам дали има движение, те всичките коли свършиха, аз си седя и си гледам, отзад се събра опашка - майтап! Ако не ми беше казал - тръгвай, тръгвай няколко пъти, кой знае колко щях да си седя. Изведнъж в мозъка ми  - бяло поле. Стават тия работи, ама страшно няма - нали на колата си пише, че кара човек, който не е опитен? Какво толкова!

Интересното е, че при разни инфарктни ситуации се стягам и взимам правилни решения, а друг път от едно почти нищо - съм като някое теленце.

Тук да ти вика инструктор е абсурд. То че никой от обслужващата сфера не вика, това си е едно на ръка.  Ще вика, ама ще се оплача и ще си поискам парите обратно, а и ще му стъжня живота с антиреклама. Инструктори - мнооого! Ще види после клиенти на мукавей! опитай съвета на Комикс - обясни му, че когато се държи зле с тебе, се гипсираш и не можеш да караш от притеснение и да мислиш за шофирането. Има и чувствителни хора, не всички са дървета като него, в края на краищата, той трябва да се съобразява с тебе, ти му даваш хляба в ръцете.

Комикс, и ти няма да се плашиш. Кажи му на твоя приятел, че ако не иска да ти помогне, поне да не ти крещи, за да не влошава нещата. Не може ние да искаме да не се връзваме и да търпим лошо отношение - просто няма нито една причина да го направим. Така или иначе стресът на младия шофьор си е стрес - всяко нещо отгоре идва в повече.

Айде на WomanitKa и всички други, на които изпита им е следващата седмица - стискам палци, карате уверено и успех! Ще го вземете тоя изпит, в България е по-лесно. Тук за една грешка, дето я оценяват като основна, късат, а вие имате право на 2 без да ви скъсат все пак. Пожелавам ви да нямате нито една!  Praynig Peace

# 206
Момичета, благодаря за съветите и за успокоенията... Днес бях малко по добре, ама си пуснах "пердето". Дано вече не се случва!
  bouquet Grinning

# 207
Леле, как чак сега ви открих!
Записвам се - ще следя!
......

За това, че ти е крещял си напълно права да се ядосваш. Няма никакво право да ти крещи. След като се измъкнеш от кръстовището е можело да спрете и вече спокойно да ти обясни къде ти е била грешката и какво да направиш следващия път при подобна ситуация.
А за това, че те е вкарал в най-натовареното движение, мисля че е прав. Така тренираш спиране и потегляне  Naughty Мога да кажа, че карането в задръстване не е страшно, напротив. Скоростта е много ниска, така че не е проблем големия трафик.
Когато аз карах курса не съм карала на полигон. Първият час карах нещо като извънградско, (от Катедралата до Аспарухово и обратно  Mr. Green) и от 2-я час вече карах в пиковите часове по най-натоварените булеварди за да свикна да спирам и да потеглям.

Така че говори с инструктора си. Не допускай да ти крещи  Naughty Полза никаква. А за дупките - изобщо не се старай да ги избягваш. Ако ти навие волана заради дупка - разкрещи му се ти  hahaha

# 208
Добре де вие не сте ли към фирми ? Т.е. аз се записах в автошкола с кабинет за теория и 6 инструктора с различни коли и тарифи ... След първите 3 часа теория трябваше да съм готова с избира на инструктор . Избрах си жената и съм доволна но шефа на фирмата постоянно ни пита как е доволни ли сме от инструкторите и така... Ако не бях щях да вдигна скандал и като се намери още една като мен и е изхвърчал инструктора от фирмата  Mr. Green
Та как е при вас вие при отделни хора ли сте или като мен към фирми ?  newsm78

# 209
Тоя - "моя" е към "Тотов", обаче уж препоръчан....Иначе има курс по листовки, но аз не мога да ходя щото е по 3 часа и няма на кой да оставям бебка... Та шефа не съм го и виждала! Пък и се чувствам тъпо - да ида да кажа - тоя ми се разкрещя... До сега един път се е случило - писах вече, не е практика... разбираш ли каква тъпа ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт