🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXV 🎬

• 43 830
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • софия
Бруталистът. В мен ли беше проблемът,но филмът не ме докосна по никакъв начин.
Играта ми стоеше леко театрална и превзета,темата сякаш е преекспонирана.Нито ме грабна,нито остави някаква следа в мен .

# 16
Аз пък харесах Бруталистът, Анора-въобще!

# 17
  • София
Обърнете внимание кой филм е начело на родния боксофис. Simple Smile
По случай десетгодишнината го пуснаха отново, включително и на Аймакс. За съжаление не успях да отида, нямах време, но аз съм го гледал три пъти (два пъти на кино), така че не мисля, че има и смисъл.

Браво и че документалния филм за Милен Цветков (светла му памет) е съbрал 100 000 лв. И още ще надгражда. Документални филми у нас почти не се излъчват или правят нищожни приходи.

Кошмарен откриващ уикенд за филма с водолазите. Аз обаче обичам такива филми и със сигурност ще му хвърля едно очо. Уви и в американския боксофис е същата картинка, даже още по-зле.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 20:06 от Diavolo

# 18
За да не е гол запис, този минисериал в Нетфликс е мнoго хубав.

Toxic Town

# 19
  • Berlin
Можеше поне с филм да се запишете, за да е по темата.

# 20
  • София
Покажи ми Луната (Fly Me to the Moon) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt1896747/

Никак не лоша комедия/романс акцентираща върху легендарната мисията Аполо 11 с прословутото първо кацане на луната през 1969 г. с екипаж, Нийл Армстронг, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс. В този филм обаче акцента е друг. Надпреварата със СССР е в разгара си. Гагарин е първия човек излетял в космоса, Америка е притисната до стената, но на американците не им пука за луната. На НАСА и трябват пари, а за да има пари трябва да се вдигне шум и американците да прегърнат идеята и разбира се да се развържат кесиите на влиятелни хора. За тази цел се наема чаровната и напориста мошеничка Кели (Скарлет), която става главен пиар на мисията с неограничени права, само че тя среща упорита съпротива от страна на консервативния шеф на мисията и герой от корейската война, Коул (Чанинг).
Другия акцент е върху така популярната конспирация, че всъщност американците никога не са стъпвали на луната и че това е най-голямата измама в историята сътворена в някакво тайнствено студио.
Следват редица забавни моменти. Главните герои са като кучето и котката, но дам, май се сещате какво ще последва... 😊
И един малък спойлер - внимавайте с черната котка (аз съм горд със себе си, че се сетих каква ключова роля ще изиграе, хихи).
Филмът не е биографичен, стъпва върху реални исторически факти, но само толкоз. Всичко останало е измишльотина, но приятно скалъпена.
Има разбира се и своите минуси, които са типичните за този жанр.

Препоръчвам.
-
6.5 / 7.0

Изкупление (Absolution) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt8337290/

Единственото хубаво нещо в този трилър/драма е играта на Лиъм Нийсън. Голям актьор.

Всичко останало е една много грозна, гадна, мръсна, черно-сива история в която няма нищо хубаво, емоционално или зареждащо. В смисъл самия сценарий е такъв. Това са искали да ни разкажат.

Героят на Нийсън е застарял гангстер и бивш боксьор, който е смъртно болен без шанс за изцеление. Когато разбира колко му остава изведнъж решава, че трябва да поправи грешките от миналото си, като се сближи отново с дъщеря си и внука си...
Ще получи ли търсеното изкупление?

Едвам го издържах, признавам си. Много труден за гледане филм.
-
4

Челюсти в мрака (Arcadian) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt22939186/

Поредното постапокалиптично бъдеще. Хората са почти изцяло изтребени от някакви грозни извънземни същества, някакъв микс между крокодила Гена, велосираптор и пришълецът.

Създанията са активни само нощем. Уязвими са от дневната светлина.
Героя на Никълъс Кейдж е отгледал своите двама сина в тези мрачни години и сега тримата се борят за своето оцеляване. Единия син е изобретател, много умен, който търси слабото място в съществата, а другия романтик, влюбен в симпатично момиче в една ферма недалеч от тяхната къща.
Ще успеят ли нашите герои да оцелеят?

Твърде кратък е филма, за да се разгърне и разкаже нещо убедително. Ролята на Кейдж доста периферна грубо казано (акцента е върху синовете му). Създанията твърде неясни от една страна и от друга и по-важна и в случая отрицателна е, че бяха някакви бутафорни гротески.
Филмът не знае върху какво да се фокусира и блуждае. Каста слабичък.

По-скоро не препоръчвам, но пък за фенове на жанра, защо не? Не съжалявам, че го гледах, хайде така да го кажа.
-
5.5

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 14:20 от Diavolo

# 21
Днешната филмова препоръка:

"Гледай онзи филм" - #022

"Смъртта на Сталин" (2017)
"The death of Stalin" (2017)

За какво се разказва?
Разказва се за абсурдния хаос, който настъпва в Съветския съюз след смъртта на Йосиф Сталин – интриги, предателства и панически ходове от страна на най-висшите партийни лидери, докато всеки се опитва да оцелее… и да вземе властта.

Кой играе?
Стив Бушеми, Олга Куриленко, Джефри Тамбор, Майкъл Палин, Рупърт Френд

Защо да го гледаш?
Защото е брилянтна политическа сатира, която превръща един от най-мрачните моменти в съветската история в черна комедия от най-висока класа. И защото не искаш да пропуснеш Стив Бушеми в ролята на Хрушчов.

Филмът е достъпен в kanopy и amc

Последвай ни за ежедневни филмови препоръки!
#ОнзиФилм

# 22
Можеше поне с филм да се запишете, за да е по темата.

Ох, все на някой не си угодил.

Flow много хубав

# 23
Смъртта на Сталин го гледах преди време - не е лош филм, но ми беше странно по какъв случай са решили да го направят. Все едно някой се е сетил изведнъж за тази тема и е решил да направи филма.

# 24
  • София
Да очакваме това. Макар аз не съм фен на такива продължения.

# 25
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Според мен е фалшив този постер. Наистина има планове за продължение, но засега е на много ранен етап. Тези дни имаше статия в Harper's Bazaar точно по повод евентуалното продължение. През 2026-та стават 20 години от първия филм и дано наистина да се раздвижат и да пуснат втората част следващата година.

# 26
  • София
Филмът стои pre-production в imdb.com.

https://www.imdb.com/title/tt33612209/?ref_=nm_flmg_job_1_unrel_t_6

# 27
  • София
Странно. Някъде четох, че Мерил Стрийп отказва да участва във всякакви продължения. Затова и Дона "умира" в Мамма мия.
Прилича ми на фен фикшън.

# 28
И аз съм против - поне ако е със същия каст. Ако е отделен сюжет, с подобно послание и някой от предишните персонажи се появи за малко - тогава може.
Но да развалят финала е тъпо. Героинята на Ан Хатауей се отказа да слугува и реши да стане истинска журналистка.

# 29
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Нормално, всички за който има зелена светлина, дори и да не са започнали стоят така.

Общи условия

Активация на акаунт