🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXV 🎬

• 43 857
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Е и Гал Гадот не е супер бяла, ако трябва да сме честни. 😅 Защо не се харесват, проблеми при снимките?

Гал Гадот подкрепя Израел, а другата Палестина.

# 61
  • Бургас
Благодаря на Diavolo за новата тема!
Гласувах с най-голямо удоволствие!
Труден избор! Страхотни филми!

# 62
  • София
#BGMлоялнапрограма  

Какъв пореден мега боксофис провал...
Мики 17 на клетниците от Уорнър Брадърс (толкова лошо управлявана компания и то от години, нямам думи просто) с бюджет от $120 млн. с едва 19 млн. опънинг в САЩ/Канада и общо в света, $53.3 млн. 😮

У нас е същото. Като цяло от един месец насам няма филми, които да правят много пари. Просто е такъв периода.
Жалко за Последен дъх.

Новия Бг филм, ''Децата на Бендида'' (приключенски/фентъзи, хихи) дори не попада в топ 10 с едва 8930 лв. откриващ уикенд?! 😮

Любопитно:
Бруталистът е с 150 147 лв. приход.
Анора е с 87 000 лв. приход.
А повторното излъчване на Интерстелар (по случай 10 годишнината) вече има 115 467 лв.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 12:33 от Diavolo

# 63
  • Berlin
“Мики 17” мисля да го гледам по някоя платформа. Звучи ми забавно някакси. Хем и Р. Патинсън не съм гледала скоро (Батман не гледах). Обаче на плакатите на филма, които съм виждала, ми изглежда като идиот. Не знам нарочно ли е търсен ефект или просто такава му е физиономията на Патинсън, но цялото ми настроение към филма е като за някаква пародия заради тоя постер, а съм почти убедена, че не е точно така.

Diavolo, тези цифри за трите филма за извън първите 10, така ли? Т.е. вървят още по кината.

# 64
Момичето с иглата (Pigen med nålen / The Girl with the Needle) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt10236164/
7.0 / 7.5

Гледам го на части. Много тежък.

# 65
  • София
Diavolo, тези цифри за трите филма за извън първите 10, така ли? Т.е. вървят още по кината.

Да, това са актуални цифри за тези филми, но просто не попадат в графиката, която публикувам. За съжаление този боксофис (единствения като снимка за скрийншот) е единствения в нашите сайтове/медии и там винаги се публикува само топ 10. Ако има нещо любопитно извън топ 10 ще го споделям. Simple Smile

От четвъртък започва 29-ият международен София Филм Фест (13.03 - 31.03)
https://siff.bg/bg/kupi-bilet

програма
https://siff.bg/bg/program

филмите
https://siff.bg/bg/movies/

# 66
“Мики 17” мисля да го гледам по някоя платформа. Звучи ми забавно някакси. Хем и Р. Патинсън не съм гледала скоро (Батман не гледах). Обаче на плакатите на филма, които съм виждала, ми изглежда като идиот. Не знам нарочно ли е търсен ефект или просто такава му е физиономията на Патинсън, но цялото ми настроение към филма е като за някаква пародия заради тоя постер, а съм почти убедена, че не е точно така.

Търсен ефект е. Според мен не му ходеше тази роля. Не, че е мъжкар - просто не му ходеше.

# 67
Излизат ми трейлъри за немски филм по Майстора и Маргарита - трейлърите са от тези дни, а според Гугъл филмът е от миналата година:
Скрит текст:

# 68
За всички с деца и/или за тези, които обичат анимациите, този май излиза филмът за Лило и Стич, изглежда сладко, забавно и обещаващо добро.

# 69
  • София
Ainda Estou Aqui / I'm Still Here (2024)
https://www.imdb.com/title/tt14961016/

Бразилия / Франция ; драма/исторически/биографичен
* Оскар' 2025 за най-добър чуждоезичен филм за 2024 г. *

По мемоарите на Марсело Рубенс Пайва, синът на бившия конгресмен Рубенс Пайва отвлечен от военната хунта през 1971 г.
Филмът разказа за него, за жена му и децата му. Нещо като семеен портрет през десетилетията, като се започне от края на 60-те и началото на 70-те години и се стигне до 2018 г.

Изключителен филм и напълно заслужен оскар!
Както знаете бях за Емилия Перес, но сега след като изгледах филма смело мога да кажа, че оскарът е отишъл където трябва.
Не че е нещо ново, невиждано, но по дяволите толкова добре написан и изигран филм. Плашещо добър! В този филм има сърце, душа, живот и майсторство разбира се.
Нямам абсолютно никакви забележки. От първата до последната минута, всичко беше както и където трябва.

Филмът е изключително трогателен и емоционален, хваща те за гърлото и не те пуска до самия край.
Сценарий, режисура, каст, музика, операторска работа, как се работи със светлините, за да подчертае даден важен момент, музиката, просто всичко във филма работи като една добре смазана машина.

Фернанда Торес прави изключителна роля и въпреки, че Майки Мадисън ме отвя, си мисля, че и тя заслужава не по-малко оскара.

Препоръчвам горещо!
-
8.5

# 70
  • София
Излизат ми трейлъри за немски филм по Майстора и Маргарита
Филмът е руски.

# 71
  • София
Филмът е руски.

Романът е руски, филмиран поне 2 пъти. Може новата версия да е немска.

# 72
  • София
Филмът е руски.

Романът е руски, филмиран поне 2 пъти. Може новата версия да е немска.

Филмът е руски, не немски, миналата година се вдигна много шум около него в руското филмово пространство. Правен е преди началото на войната и z-патриотите вдигаха врява до небето да го забранят, защото е подривен. Какъвто е и самият роман, забраняван при сталинизма и писан за онзи режим, не много по различен от днешния. Самият режисьор има американско гражданство и след нахлуването в Украйна се изнесе от Русия и се обяви против войната, но министерството им на културата беше вложило пари в направата и реши все пак да го пусне.
Не съм го гледала, но според Антон Долин е доста добра и висококачествена продукция, имаше голям успех в руския прокат, въпреки или може и заради писъците на настъпените, все пак не всички руснаци са зомбирани.

# 73
От това, което видях в трейлъра, изглежда е точна адаптация, но твърде готическа. 

# 74
Най-добрият филм за руската императрица Екатерина Велика е американски,с Катрин Зита-Джоунс в главната роля... За мен,де.

Общи условия

Активация на акаунт