Последните пет книги, които прочетох #4

• 27 051
  • 214
  •   1
Отговори
# 195
  • Wonderland
1. “ Архипелагът на забравените” - Никола Бьогле 3.5/5
2. “ 1984 “ - Джордж Оруел 5/5
3. “ Пациентът” - Себастиан Фитцек 4.5/5
4. “ Дете 44 “ - Том Роб Смит 5/5 - невероятна книга. Определено ме хвана за гърлото и не ме пусна докато не я завърших!
5. “ Прилепът” - Ю Несбьо 5/5 - за Хари Хуле ….освен че ме завладя още при прочита на “ Снежният човек” и тогава реших да прочета всички книги от поредицата и лека по-лека им идва редът! Определено ми харесва! С нетърпение ще изгледам и сериала!

# 196
  • Mediterraneo
1. Забравените- Дейвид Балдачи 5/5
2. Стаята на пеперудите- Лусинда Райли 3/5
3. Съвършени останки- Хелън Фийлдс 4/5
4. Да срежеш камъка- Абрахам Вергезе 5/5
5. Следобеди с Изабел- Дъглас Кенеди 3/5

# 197
  • София
Тънкото изкуство да не ти пука - Марк Менсън - 4/5
Слушай своето тяло - Лиз Бурбо - 4/5
Дъщеря на съдбата - Исабел Алиенде - 4/5
Милениум - Стиг Ларшон - 4/5
Пеперудата - Анри Шариер - 4/5

# 198
  • някъде другаде
"Земя на мъже! - Боян Боев - 5/5
 „Аз още броя дните“ -Георги Бърдаров - 5/5
„Адажио за Мария“ - Георги Бърдаров - 5/5
"Когато щурците плачат" - Чарлс Мартин - 5/5
"Тревожни хора" - Фредерик Бакман - 5/5

# 199
Четвъртата ми петорка за 2026:

1. "Аз, която не познах мъжете" - Жаклин Харпман 4/5 - Най-безутешната апокалиптика която някога съм чела.
2. "Фабриката" - Ханс Русенфелт 2.5/5 - Значително по-слаба от "Вълче лято", която харесах много.
3. "Мареси" - първа книга от трилогията Червеното абатство - Мария Турчаниноф 3/5
4. "Червената мантия" - Мария Турчаниноф 3/5
5. "Наондел" - Мария Турчаниноф 3.5/5

# 200
Последните 5 отзад напред :

🌷 "Животът пред теб" - Ромен Гари: 5 от 5 🌟

🌷 "Източен вятър, западен вятър" - Пърл Бък: 3 от 5 🌟

🌷 "Продавачът на истории" - Юстайн Гордер: 2 от 3 🌟

🌷 "Китара от палисандрово дърво" - Кристина Гавран: 3 от 5 🌟

🌷 "Кралицата на пръстения остров" - Донал Райън: 2 от 3 🌟

# 201
1. " На жените с обич" - Исабел Алиенде - 2/5. Не очаквах това.
2. " Сайбиевата невеста" - Боян Боев - 3/5 . Прочетох я за няколко часа – кратичка е, чете се бързо. Историята е предвидима- все очаквах нещо да ме изненада, но не се случи.Хареса ми пресъздаването на някои от обичаите. Не беше моята книга.
3. "Сирма" - Рени Станкова - 4.5/5 -  Ето тази книга от български автор ме впечатли в пъти повече,а не е толкова хвалена. Не знам до колко е исторически изпипана и точна, но мен ме "грабна". Прочетена е за 2-3 дни, историята не излизаше от главата ми и наистина ми беше интересно да се пренеса в едно друго време.
4. "Клара" - Кърт Палка -  3,5/5 - Започвах я на няколко пъти. Отне ми и известно време да я прочета и мисля, че причината е, че не се привързах към героите. Като цяло ми хареса, обичам да научавам нови неща от всяка книга, която прочитам.
5. "Честно казано" - Сара Нович - 2,5-3/ 5 - Много съжалявам за тази оценка, тъй като наистина исках да харесам книгата и имах изключително високи очаквания. Макар че научих доста за жестомимичния език и различните му форми, тази книга не се оказа по мой вкус. Краят беше толкова прибързан и се усещаше напълно непълен.

# 202
  • Пловдив
1. "Часовникът" - Ане Рил 2/5
2. "Календарния убиец" - Себастиан Фитцек 5/5
3. "Смок" - Ели Лозанова 5/5
4. "Конклав" - Робърт Харис 2/5
5. "Оставих те да си отидеш" - Клеър Макинтош 5/5

# 203
  • София
1. "Седни и виж" - Андрей Булбенко, Марта Кайдановская - 5/5
2. "Три коня" - Ери де Лука - 5/5
3. "Да бди над нея" - Жан-Батист Андреа - 4/5
4. "Зимни бури" - Елин Хилдебранд - 3/5
5. "Winter Solstice" - Elin Hildebrand - 3/5

# 204
1. "Песен за Ахил" - Маделин Милър 4/5
2. "Книжарницата, над която вишната бди" - Такуя Асакура 3/5
3. "Лехуса" - Васил Попов 3/5
4. "Дъщеря на никой свят" - Кариса Броудбент 4/5
5. "Фаворитите" - Лейн Фарго 5/5

# 205
  • Mediterraneo
1. Затворникът- Фрида Макфадън 3/5
2. Бягството- Дейвид Балдачи 5/5
3. Камериерката- Нита Проуз 2/5
4. Похитеното момиче- Чарли Донъли 5/5
5. Проверявай- Джоел Шарбоно 3/5

# 206
  • София
1. "Живот назаем" - Ерих Мария Ремарк (за втори път) - 6/5
2. „Портретът на Дориан Грей“ - Оскар Уайлд - 5/5
3. „Къщата на духовете“ - Исабел Алиенде - 4/5
4. "Ловецът на хвърчила"  - Халед Хосейни - 5/5
5. „Пражкото гробище“ - Умберто Еко - 0/5 ("изнасилих се" да я прочета, но понеже съм инат и никога не оставям недовършени неща, я финиширах. С което приключвам завинаги с автора).

# 207
  • Beyond the stars
1. "Тайната на Диор" Наташа Лестър - благодаря. на който я препоръча в темата. Никога не бих посегнала предвид корицата и заглавието, което няма нищо общо с това което е вътре. Прекрасна история за истинска любов, война, невъзможност, исторически препратки. 4/5
2. "Сватбата" Алисън Еспах - рядко виждам книга като филм, докато я чета. Тази беше такава. Комедия от грешки, хубав хумор, съчетан с дълбочина на пътуването към себе си. Лека и приятна за четене. 4/5
3. "Случаят Аляска Сандърс" Жоел Дикер - от авторите, които до последно не знаеш "кой е убиеца" 3/5 (чела съм и по-добри негови).
4. "Диво животно" Жоел Дикер  - препокривам се с горното мнение 3/5
5. "Бегълка"  Харлан Коубън - обичам как пише Коубън, обратите в сюжета, тук също не ме разочарова.4/5

Последна редакция: вт, 05 май 2026, 09:12 от Вълшебство

# 208
Вода” - 4/5, аз много обичам Джон Бойн, но за максимална оценка нещо не ми достигна в самия сюжет. Все пак бих продължила със стихиите Simple Smile
Годината на чудесата” - много силна книга, която абсолютно ме погълна. Седнах на дивана и не станах, докато не я прочетох! Имаше доста тежки моменти, и макар  краят да беше като “съшит с бели конци” - има солидни 5/5 от мен, че и повече, ако можеше
Градината на вечерните мъгли” - 4.5/5 - супер повествование, тръгна ми трудно, но накрая ме увлече.
Всички наши погубени места” - 5/5 - тук Бойн ме впечатли осезаемо повече Simple Smile (а мислех, че няма да ми хареса, защото е продължение на “Момчето с раираната пижама” и очаквах сякаш нещо друго, а не това опасно бабе Гретел)
Писмата” - 4.5/5, аз като цяло оставям по-високи оценки, но и тук имаме възрастна дама с впечатляващ живот и вътрешен свят, който все повече се разкрива в кореспонденцията, която води.

# 209
Сара Джио- Пролетен сняг-3.5-5
Сара Джио- Теменужки през март 5/5
Милена Фучеджиева -Сексът И Комунизмът 5/5
Милена Фучеджиева -Сексът И Комунизмът 4.5-5 
Чарлс Мартин-Ненаписан роман 3.5/5   

Общи условия

Активация на акаунт