Последните пет книги, които прочетох #4

• 15 400
  • 125
  •   1
Отговори
# 120
"Отприщен гроб" - Робърт Галбрейт - 4/5
Една от най-силните книги в поредицата, която цялостно много ми хареса. Пълнокръвни образи, интересни случаи, изненадващ финал.
"Спутник, моя любов" - Харуки Мураками 3/5
Хареса ми, но доста ми напомняше "Норвежка гора".
"Самотата на простите числа" - Паоло Джордано 3/4
Хубава и тъжна.
"Митът за нормалното" - д-р Габор Мате и Даниел Мате 5/5
Тази книга е учебник, струва си да се препрочете.
"Криминален клуб "Четвъртък" - Ричарс Озмън 3/5
Много приятна книжка за любителите на сладки старци и криминални загадки.

# 121
Робърт Галбрейт - "Белязаният човек" 5/5
Започвам с последната книга, която ме докосна наистина много. Преди две години попаднах на първата книга от поредицата за Корморан Страйк и веднага ми стана любима.
Последната книга е написана в типичния стил на автора, многопластова история, в която са замесени множество герои, а личния живот на главните герои съпътства цялата история. Не знам как ще издържа още две години за следващата книга... Всяка от криминалните истории в поредицата е грабваща и държи читателя в напрежение до края. Но личните отношения са още по-интригуващи.

Анес Мартен-Люган - "В светлината на утрото" 4/5
Харесвам книгите на авторката, увлекателна е, чете се бързо и в типичния стил на Мартен-Люган разкрива отношенията на хората и вътрешната борба на всеки.

Лори Гилмор - "Кафене Пъмпкин спайс" - 1/5
Не мисля, че скоро съм чела толкова глупава и елементарна книга.

Фредрик Бакман - "Баба праща поздрави и се извинява" 5/5
Това е една от любимите ми книги, която чета за втори път. Намирам толкова смисъл и по някакъв начин утеха в нея.

Ванеса Монфорт - "Жените, които купуват цветя" - 4/5

Чудесен роман, който развива две сюжетни линии и прескача между двете. За едно женско приятелство, за личните терзания на всеки и за любовта към живота.

# 122
"В служба на злото", Робърт Галбрейт 5/5. Любима поредица! Тази трета книга беше доста динамична, непредвидима и окончателно вече бях запленена. Нямах търпение да започна следващата.
"Смъртоносно бяло", Робърт Галбрейт 5/5.
И в тук беше засегната интересна тема за политическите игри, интриги и интереси на високит постове.
"Конклав", Робърт Харис 5/5. Супер интересно беше да се запозная с целия процес за избирането на папа, въпреки че който е чел "Шестото клеймо" на Дан Браун има вече представа, но в "Конклав" най-вече за взаимоотношенията между кардиналите и техните лични интереси.
"Енциклопедия на феите от Емили Уайлд", Хедър Фосет 2/5
Уж да се разнообразя ама... Едвам я дочетох.
"Тревожна кръв", Робърт Галбрейт 4/5
Петата книга съм намалила с една звездичка, защото почти до края нищо не се случи. Или може би самия случай не ми беше толкова интересен,колкото останалите.

# 123
"Генезис", Крис Картър- 10/10. За почитателите на жанра е познато име. Няма слаба книга.
"Игра на лъжи", Клеър Макинтош- 10/10. Оказа се, че вече съм я чела, но върви бързо, интересна е и...пак си я прочетох 🤫
"Вълче лято", 6/10. Нещо много мудно ми вървеше действието, а и сякаш имаше недоизгладени моменти. Краят предполага, че е възможна 2 част.
"Лабиринти", Франк Тилие - 10/10. Някъде вече писах, че е добре да се четат трите части една след друга, за да се добие пълна представа за историята. Препоръчвам определено ✌️
"Разорението на тракийските българи" - 7/10. Това не е художествена литература, но е огромен труд, описващ пореден исторически срам. Трагедия за хиляди българи, за която не се говори достатъчно. Прочетох я, защото семействата ни - и моето, и на мъжа ми е от тракийски изселници, а не знаехме почти нищо за случилото се.
Тази година нещо не успях да си постигна заложеното като книги, които да прочета. Надявам се и си пожелавам следващата да е по-спокойна и да успея да го направя. Едва ли до края на годината ще прочета 5 нови, за да пиша в темата, така че, момичета и момчета, пожеланието ми е за всички вас - спокойствие и време, в което да се насладите на хубава книга!

# 124
„По залез слънце“ - Хуан Согьон, 4/5
„Малки тайни“ - Луси Гоучър, 3,5/5
„Човекът, който се страхуваше да живее“ - Мигел Монтеро, 4/5
„Момичето в капана“ - Робърт Дъгони, 5/5
“Шепотът на пчелите” - София Сеговия, 5/5

# 125
  • София
1. "И мъртвите да погребат своите мъртъвци" - Михалис Албатис 5/5
2."Читателите от Броукън Уийл препоръчват" - Катарина Бивалд 3/5
3. "Ние, удавниците" - Карстен Йенсен 5/5
4. "Убийства в Грейт Дидлинг"- Катарина Бивалд 4/5