Последните пет книги, които прочетох #4

• 15 546
  • 125
  •   1
Отговори
# 90
Не мога да се въздържа да не кажа, че “И заживели обидено” е най-нелепото нещо, на което съм попадала. Добре, че я четох в електронен вариант и не съм давала пари за нея. След 40-тата страница спрях да се измъчвам.

Подкрепям! Много ми беше тъпа книгата, но вече дори и не я помня. Спомням си само колко разочарована бях от това книжле.

# 91
И аз бях в отпуск и успях да  насмогна с четенето.
1) Никога не ме лъжи / Фрида Макфадън/ - 4/5
2) Приятелят /Фрида Макфадън/ - 4/5
3) Нощта, в която тя изчезна /Лиза Джуъл/ - 5/5 - За първи път чета авторката, много ми хареса.
4) Смърт в Марлоу /Робърт Торогуд/ - 5/5 - Втората книга след „Криминален клуб „Марлоу“, много симпатични криминалета.
5) Нощта на бухала /Мери Хигинс Кларк/ -5/5

# 92
Напоследък не чета толкова бързо, колкото ми се иска Rolling Eyes

1 Шепотът на музата - Лора Пърсел, Добре написана и подредена, очаквах по-малко, поличих повече, Хареса ми. 4,5/5
2 Наследницата - Рейчъл Хокинс - интересна история, чете се бързо, леко мудна в средата 4/5
3 Човекът, който се страхуваше да живее - симоатична книга, кратка, лека и бърза за четене, въпреки тежките теми, които засяга. На мен ми дойде леко скучновата, защото познавам основните идеи. Нямаше този “вдъхновяващ и пробуждащ” ефект, който обещава. 3/5
4 Това не е моето име - приятен трилър. Чете се много бързо. През цялото време ми се струваше доста предсказуем. В един момент започнах да усещам обрат, който дойде съвсем към края и всъщност авторката беше подвела читателя. Това ми допадна. 4,5/5
5 Змей побратим - написана малко по детски, лека за четене, малко мудна, но идеята е интересна. Може би е за по-млади читатели. 3,5/5

# 93
1. “Пациентът” - Себастиан Фитцек - 5/5.
Скрит текст:
Имам нужда от почивка от Фитцек. Тази последната беше малко в повече откачена. 🤣
2. “Закърнели сетива” - Дого Танкарт - 3/5 -
Скрит текст:
Абсолютно ми беше трудна в началото, понеже напоследък чета съвсем различни книги. Хареса ми донякъде. Твърде много си личеше, че е написана от мъж, който някак не харесва особено много жените от разказите. Очакванията ми бяха малко различни.
3. “Клето злато” - Добри Станчов - 5/5
Скрит текст:
Тази много ме впечатли. Автор т е същия, но съвсем различно усещане имаше написаното. Определено я прочетох много бързо, но в същото време се потопих изцяло в историята и след като я прочетох доста я мислих.
4. “Атон” - Франческо Фратини - 4/5
Скрит текст:
Доста любопитно ми стана след като разбрах, че е написана през 2018г. Книгата ми хареса, превод и сюжет също. Харесаха ми тримата герои, особено Наско. Промяната у него беше “набързо”, но въпреки това ми хареса. Не знам защо има толкова лоши отзиви за този книга.
5. “Дъщеря на пепелта” - Илария Тути - 5/5
Скрит текст:
Толкова я заобичах тази Тереза! Много харесвам стила на авторката, както и превода и на трите книги от поредицата. Не съм ходила никога в Италия, но някак успявам мислено да се пренеса на местата, които Илария Тути описва. Тази книга беше чудесно продължение, особено за развитието на Тереза Баталия. Очаквам с нетърпение следващата част.

# 94
1. "Палми в снега", Лус Габас - 5/5
2. "Обвързани с чест", Кора Райли - 2/5
3. "Да четеш Лолита в Техеран", - Азар Нафизи 4/5
4. "Една година и един ден", Изабел Брум - 3/5
5. "ДНК", Ирса Сигурдардотир - 1/5

# 95
1. "Просто поредната безследно изчезнала",  Джилиан Макалистър - 3/5
2. "Свидетел № 8",  Стив Кавана - 5/5
3. "Непознатата от Сена", Гийом Мюсо - 3/5
4. "Нямата рече 1: Сърцето що дума, право е", Галина Танева - 4/5
5. "Моите приятели", Фредрик Бакман - 5/5

# 96
  • Beyond the stars
1. “Моите приятели” - Бакман 5/5
Обичам вълшебния свят на Бакман и усещането за усмивка и светлина, което оставя прочетената книга.
2. “Кръстникът” - Марио Пузо 5/5
3. “Терапията” - Себастиан Фитцек 4/5
4. Лехуса - Васил Попов 4/5 даже 3 в сравнение с Мамник
5. Миша - Нада Брайт - 3/5

# 97
  • София
1. "Пътна връв" - Наталия Делева 4/5
2. "Лотарията и други разкази" - Шърли Джаксън 5/5
3. "Часовникът" - Ане Рил 5/5
4. "Хотел Авион" - Иржи Кратохвил 5/5
5. "Машина за пуканки" - Михаил Стоянов 2/5

# 98
  • София
1. Ожених се за веганка - Ф. Брици
2.Лято в Тифани - Карйън Суон - 4/5
3. Прокълнатата земя - К. Хол - 5/5 - Много ми хареса , лесно и бързо се чете, има тежки моменти ,но си заслужава.
4. Повелителката на метлите - С. Кинсела -
5. Ако върнеш времето назад - А . Потър  -
Последните две ги перпрочетох на плажа - леки , летни романчета.

# 99
1. “Дневникът на прислужницата” - Лорет Ан Уайт - 5/5
Скрит текст:
Страшно ми хареса! Много добре оплетена история, която се разплита логично и не е “набързо”. Обрати и интриги, както предполага и заглавието.

2. “Тайната на пациента” - Лорет Ан Уайт - 5/5
Скрит текст:
Още по-добра от предишната. Останах впечатлена, че е по действителен случай. След прочита се разтърсих за информация. Книгата е страшно добре написана, героите са много добре замислени. Всички обрати и тайни бяха логични и изобщо целия роман беше удоволствие да се прочете. Някои неща не успях да позная докато четях.

3. “Прокълната земя” - Клеър Лесли Хол - 3/5
Скрит текст:
Искаше ми се да ми хареса тази книга повече. Героинята за мен в цялата книга беше на 15-16 години, въпреки че расте с течение на развитие на сюжета. Доста захаросана ми се видя, особено финала. Историята не беше лоша иначе, вълнуваше ме любовния триъгълник, даже повече от участниците в него според мен. 😆 Любовта на Бет и единия от героите беше секс и наивност - аз не видях друго. Любов към мъжа ѝ също не видях.

4. “Последната госпожа Периш” - Лив Константин - 5/5
Скрит текст:
Отвратителен мъжки персонаж! Амбър е написана също много добре, понеже ни се дава ясна представа що за човек е. Хареса ми, особено за летен интриганстски “трилър”. 😃

5. “Първият удар” - Лив Константин - 2/5
Скрит текст:
Не ми хареса. Скучна, скучна. Даже и обрат уж трябваше да има, но не ме развълнува.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 16:44 от LieToMe

# 100
1. "Нощна бъркотия" Евгения Войнова, 10/10 - пиша за детска книга, защото горещо препоръчвам авторката. Всички книги са прекрасни - текст, илюстрации...абе, жестоки са ❤️
2. "Чорбаджи Русановите дъщери", Ели Георгиева, 10/10 - много ми хареса книгата. Казват, че и другите и книги са интересни, но се поръчват директно от нея, не се продават по книжарниците. Правя някаква асоциация с "Дървото на живота", но в случая с дъщери.
3. "Сайбиевата невеста" 10/10. За ден се чете, но е интересна. Периодът, в който се развива действието е сходен с горната, мястото също - българско село.
4. "По залез слънце" Решат Нури, 3/10. Не ме спечели тази книга. Чела съм "Чучулигата" и ми хареса, но тук действието ми беше бавно и мудно.
5. "Живот с Пикасо" Франсоаз Жило, 9/10. Ясно е за какво се разказва, въпреки обема си върви бързо. И това, което ми остава като впечатление от книгата е, че колкото и велик творец да е бил Пикасо, в личния си живот е бил абсолютен егоист, непрекъснато мрънкащ и оплакващ се, с един куп претенции, с които семейството му е трябвало да се съобразява. Голям творец, но малък човек. Лично мнение ✌️

# 101
Сара Маклейн-Маската на любовта -3/5
Луси Даймънд-Една нощ в Италия-3/5
Бланка Липинска -365 дни-5/5
Бланка Липинска-Този ден4/5
Миша-Надя Брайт / 5/5

# 102
-Съживена
-Вода за слоновете
-Вълче време
-Кестеновият човек
-Игра на криеница

# 103
  • София
1. Читателски клуб на самотните сърца . Луси Гилмор 📚
2. Понякога лъжа - Алис Фини 📚
3. Отпусни му края - А. Потър 📚
4. Седем години между нас - Ашли Постън 📚
5. Под негово влияние - Симона Стоева 📚

# 104
1. "Том Лейк" - Ан Патчет, 3/5
Стилът на авторката ми хареса, но историята ми беше скучна.
2. "Тихи години" - Алена Морнщайнова, 4.5/5
Много ми хареса. И все пак, нещо ми липсваше, за да й дам пълни 5 звезди.
3. "Наемателката" - Фрида Макфадън, 2.5/5
Става за плажно четиво, но след няколко прочетени книги на авторката, обратите в сюжета, вече не изненадват.
4. "Хиляда сияйни слънца" - Халед Хосейни, 4/5
Интересна книга и хубав стил на писане, но беше твърде мрачна за моя вкус.
5. "Последната госпожа Периш" - Лив Константин, 3/5
С доста противоречиви чувства ме остави тази книга. Чете се бързо и също става за плажно четиво. Това, което не ми хареса е, че някои от образите не бяха достатъчно пълнокръвни, както и начинът, по който се разви сюжетът.

Общи условия

Активация на акаунт