Сутиените

• 4 198
  • 62
  •   1
Отговори
По колко време носите един сутиен, преди да го изхвърлите?
От къде си купувате сутиени?

# 1
От Тезенис. Нося с години. Имам "работни", които са си вече не първа младост, и "за излизане", които са си добре изглеждащи. Но не нося нищо с подплънки или с твърда чашка - всички са ми дантелени и меки, така че там няма какво да се изкриви или огъне след пране. Доволна съм от Тезениса като цена-качество, досега нито един банел не ми е излязъл или скъсал плата, а имам няколко сутиена на вече почти три години, които пера всяка седмица. Както и размерите - знам си моя, веднъж мерих и от там нататък купувам без да меря от различни модели - всичко ми пасва идеално.

# 2
Последно си купувах преди близо година, от Bra Studio. Харесвам сутиени с твърда чашка, без подплънки, нося не особено стандартен размер (70D) и не обичам шарении. Съответно много рядко харесвам нещо и още по-рядко ми става това, което съм харесала. Останала съм само с два в момента, и двата са оттам и ще ги нося до откат, като в някакъв момент ще трябва да започне досадното търсене на нещо ново, което по възможност да е баш като старото.

С банските е още по-сложно положението. Ако някой знае къде продават бански на които горнището хем да е с банели, хем с твърда чашка, стабилни презрамки, но отзад да се връзва, а не да се закопчава, и да не е и шарено, много моля да сподели. Искам да си взема нов, но никъде не намирам такова чудо и си карам с двата стари, които са такива, купени от случаен магазин заедно, преди 6г. Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 22:55 от Little Queen

# 3
Последно си взех от HM. За пръв път, но ми харесват.

# 4
  • Пловдив
Вече почти само онлайн. Случвало се е и офлайн - от HM, Триумф, супермаркет "Лекси"... Grinning
Там е работата, че ги пазя до разтягане и деформиране, вкл. малките (които, нали, ще могат да се носят предполагаемо след отслабване) и неудобните, а те често се случват такива, и нямам място за съхранение на всичките.
Чак се радвам, когато мога с чиста съвест за един сутиен да преценя, че си е изживял живота и/или никога няма да го нося, и да го изхвърля.

# 5
Зависи от качеството и удобството. Някои съм изхвърляла след първото носене или пране.
Аз съм с голям бюст и трудно намирам нещо, което да е и удобно и красиво. Преди купувах от Астратекс - красиви, но не и удобни. Последните 2-3 години купувам от Bon prix и съм страшно доволна. Имам и няколко от Shein, но определено са си боклуци.

# 6
  • Down south
VS - издържат много време.
Имат много добри цени два пъти в годината.

# 7
И на мен често ми се случва да поръчвам, защото съм с две малки породени деца и просто нямам възможност да ходя да меря по магазините.
И много често при поръчка се случва да са неудобни и се чудя какво да ги правя, и след година стоене в шкафа ги хвърлям. Миналата година си взех от синсей, оказаха се удобни. Но за 4 - 5 месеца и започват да се деформират. Но в крайна сметка сутиени за 6 лв, мога да си позволя да правя смяна на около половин година.
И реших да пиша тук, да видя как процедирате вие и имате ли успех с пазаруването на сутиени 😁

Вече почти само онлайн. Случвало се е и офлайн - от HM, Триумф, супермаркет "Лекси"... Grinning
Там е работата, че ги пазя до разтягане и деформиране, вкл. малките (които, нали, ще могат да се носят предполагаемо след отслабване) и неудобните, а те често се случват такива, и нямам място за съхранение на всичките.
Чак се радвам, когато мога с чиста съвест за един сутиен да преценя, че си е изживял живота и/или никога няма да го нося, и да го изхвърля.

# 8
отдавна не държа на красота и сексапил
нося удобни, спортни с мека чашка
купувам онлайн

излишно, ненужно, разтегнато, неудобно - хвърлям независимо от цената

# 9
От различни магазини купувам, но като цяло ми е трудно с избора, защото хем съм слаба и в същото време с голяма чашка (нямам силикон). За разлика от дрехите, които 90 % са ми от онлайн пазаруване, сутиени никога не поръчвам онлайн, винаги на място купувам.

# 10
От квартален магазин в родния ми град, където продавачката ми знае размера, щото аз не си го помня. 😂 Имат български, турски и китайски модели, купувам от които имат моя размер, понеже съм с голям бюст и винаги търся изчистен сутиен с широки презрамки и твърда чашка. Купувам си по два или три, зависи в какво състояние са наличните ми и какво имат в магазина. Примерно на това ходене си вземам бял и телесен цвят, на следващото ходене си вземам черен и какъвто цвят съм изхвърлила последно, после пак, и така. Не ги жаля, консуматив са ми, но и аз купувам от такива по 12-15 лева. Издържат ми по приблизително половин година, после презрамките се отпускат безнадеждно и понякога и чашките започват леко да се деформират от прането, и да "отзяват", при което подновявам. Не ги мисля особено, бельо и дънки са ми консумативи - не купувам скъпи или маркови, не ми е дерт, когато ги изхвърлям. На Триумф си купих сутиен за бала. След първото пране се беше отпуснал толкова, че след второто го изхвърлих (ако не ми беше жал за парите, щях да го хвърля и след първото, толкова се беше деформирал). Струваше на 1/3 на роклята ми (говорим за 2004 година, роклята ми струваше 120 лв., а сутиенът беше 40, още го помня). Мерси съм за маркови сутиени.

# 11
  • Банско
Винаги купувам от китайските, малка чашка съм и не ми се дават пари чак за някой скъп. Винаги взимам безшевни, защото са по-удобни. Имам подарени сутиени от Триумф и да ви кажа държат еднакво време дали да се скъсат или не  на равно с китайските.

# 12
  • София
С голяма чашка и малка подгръдна обиколка съм, поради което напоследък основно на Триумф купувам. Пазарувам онлайн, защото знам точния размер и модел, който ми стои добре. Прекалявам с покупките на бельо, поради което не ги нося интензивно и издържат по много.

# 13
От много години купувам само "Триумф" Знам си номера  и предпочитаните модели. И те изнесоха фабрики в Китай и понякога има издънки,затова предпочитам произмедените в Мароко.

# 14
  • пустинята Гоби
И аз напоследък само от Триумф само онлайн, но също се случват издънки. С китайските трудно могат да се сравнят, по отношение на удобството най-вече. От НМ пазарувах още преди да дойдат в България, сутиените издържаха дълго и бяха супер. Вече не мога да си харесам нищо, а когато взема за проба, след няколко пранета изглеждат зле. Нося сутиени с години, на Триумф са наистина здрави, а аз пера почти след всяко ползване. Абе хубави сутиени са и могат да се намерят на смешни цени.

Общи условия

Активация на акаунт