Циркониев мост

• 762
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, реших да си направя циркониеви коронки на предните горни 4 зъба, тъй като единият беше умъртвен и имаше промяна в цвета, а вторият до него беше издаден напред. Консултирала съм се с трима стоматолози досега, които бяха на мнения, че това е добре за мен и ще подобри естетиката. Та, избрах си стоматолог, силно препоръчван в града. Говорихме, доверих му се и започнахме процедурата. Изпили ми 4 зъба, като се наложи да умъртви един, който както казах, беше издаден по-напред и трябваше да се пили малко повече. След седмица, когато трябваше да ми ги постави, с изненада разбрах, че доктора напълно еднолично и без мое знание и съгласие, ми е поръчал циркониев мост. Това никога не е коментирано с мен, аз исках отделни коронки. При това, когато се видях с тоя мост, изобщо не ми хареса, зъбите са големи и направо ми бият долните, на всичко отгоре и не мога да си събера кътните добре, когато дъвча. Още в кабинета му заявих, че не желая този мост и не съм поръчвала това, не сме говорили затова. Залепи ми ги с временен цимент, за да мога да посвикна. Е, не съм. Притеснява ме, че може да откаже да ми ги смени и не знам какви са ходовете ми. Просто искам да ми сложи това, за което говорихме и което поръчах. Забравих да добавя, че когато ходих с временни пластмасови зъби, предният леко се оголи и стана много чувствителен, всеки път като пия вода ми изтръпва цялата дясна половина. Това го споменах на доктора, според него е заради оголването. Само че мен продължава да ме боли, дори сега, когато е с моста и временното лепило.

# 1
Здравейте. Би трябвало да свикнете бързо, в най-лошия случай за около 3 дни. Ако зъб ви боли е проблем, трябва да са излекувани добре всички зъби, преди да се залепят коронките. Мостът е с по-ниска естетика и по-голям, както и сама сте се уверила в сравнение със самостоятелните коронки и по принцип дори да имате доста отчупен зъб се изгражда пънче и пак може да ви се залепи самостоятелна коронка. Мост се налага при покривамето на изваден зъб. Циркониевите коронки са много скъпи, не се съгласявайте да ви залепят нещо, което не стои добре и ви пречи, недопустимо е да ви бият долните зъби. Зъбите трябва да имитират собствените ви, да не ги усещате, да са красиви и здрави/ затова са циркониеви/ и да са наредени абсолютно точно в редицата и в пълно съответствие с долната челюст. Консултирайте се с друг специалист за всичко, да ви погледне моста,  и не плащайте, ако не се чувствате добре. Недопустимо е да ви изтръпва цялата дясна половина. Въобще да не ви притеснява, че ще откажете да ги платите, такова своеволие от страна на стоматолога, е недопустимо и съответно да си го плаща той. Вие плащате хиляди, за да имате красива усмивка, не за да имате проблеми с дъвкателната дейност и болка също, и ниско самочувствие. Много некадърни стоматолози има, много грешки правят, често дори един отпечатък не могат да вземат като хората. Аз съм имала коронка извън редицата, после плащах за друга, други се отлепят,  пак заради грешки, недобре обработени и незапълнени канали,  пак се плаща отново…Не е редно, цените са безобразни при зъболечението. Връщате му моста и това е, вие мост не сте искали, и си поставяте другаде циркониевите коронки.

# 2
Rumi11111, много ви благодаря за изчерпателния отговор! Flowers Tulip Flowers Tulip Flowers Tulip

# 3
Как изобщо е възможно да сте говорили за корони и да получите мост? По-добре изобщо да не го залепя, а ако не иска, търсете друг стоматолог.

# 4
  • Sofia
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт