Т-образна матка

• 373
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, след направена цветна снимка в една клиника и разчитане, в което пише, че всичко е нормално ми се наложи да посетя друг репродуктивен специалист. Според него матката има Т образна форма. След това посетих още няколко лекари и като цяло имат разнопосочни мнения, според някои обемът и формата са добре, а според други е Т образна. Някой друг с Т образна може ли да сподели как е изглеждала на цветната снимка?

# 1
Ако се притеснявате, че няма да можете да забременеете и да имате деца, не е така. Матката е мускулен орган и при бременност ще започне да нараства и да се разширява, колкото и както трябва.
Важното от снимката е, че тръбите са проходими.

# 2
Ето я моята Т-образна матка, която е износила здраво бебе веднъж.
Сега опитваме отново, но ето - оказа, че имам такава матка и вероятно, заради нея имаме затруднения + че лявата тръба едва-едва пропусна контраст.
Предстои ни инсеминация.

# 3
  • v. turnovo
Аз съм с такава матка. Имам 6 трансфера без положителен резултат и една спонтанна извънматочна бременност. Преди последния трансфер чрез хистероскопия коригирахме формата с някакъв гел, като визуално определено имаше промяна, но бременност така и не настъпи

# 4
С такава матка съм - нямам снимката под ръка, за да споделя, но изглежда напълно сходно. Също получих разнопосочни мнения, много се обърках, но в крайна сметка се доверих на докторът, който каза че формата ми не е проблем, матката е мускул, който се разтяга. Много съм му благодарна, защото ми спести очевидно ненужни интервенции, които други предлагаха. Износих до термин и родих 3,5кг бебче.

# 5
И моята матка е такава (двурога), предстои ни инвитро, доктора бегло спомена, че може да е проблем при износването и обясни че решението е оперативна корекция на формата  чрез лапароскопска операция. И в мен бушуват страхове как ще се развият нещата за в бъдеще …Някоя от вас минала през това?

# 6
На мен също ми предложиха такава операция за корекция на матката, но я отказах. Това са пълни глупости, потърси второ, трето, четвърто мнение.

# 7
Не изглежда ли така всяка цветна снимка?

Ето я моята, не са ми казвали дали имам Т-образна матка, само знам, че е обърната.

# 8

Ето я моята снимка, как мислите ще е необходима ли операция ? Има ли някоя мама с такава матка износила бебе до последно?

Общи условия

Активация на акаунт