Избор на озонатор

• 568
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,

Обмислям закупуването на озонатор с основна цел пречистване на хранителните продукти, тъй като малкото ми дете започва да яде храната, която си хапваме с баща му. Искам да попитам доволни ли сте от вашия озонатор и какъв точно бихте ми препоръчали? Въобще смятате ли, че е полезно използването на озонатор и за какво друго използвате (освен пречистване на храна) вашия ?

Благодаря предварително!

# 1
От какво точно ще пречиствате храната с озонатор?

# 2
От какво точно ще пречиствате храната с озонатор?

С озонатор би следвало да се елиминират всякаква форма на химикали, антибиотици, хормони и други вредни вещества от храната- месо, зеленчуци и тн. Отделно се твърди, че се удължава срока на годност на храните. Не е въпроса от какво точно, това може да се прочете и в интернет, а дали има съфорумници, които ползват озонатор, за да дадат обратна връзка дали е налице действителна полза от подобен уред.

# 3
Напротив, въпросът е какво точно (в интернет пише какво ли не, главно рекламно). От това зависи и въобще възможността някой да даде отговор дали въпросният предполагаем причинител/замърсител е бил отстранен, т.е. какъв е ефектът от озонирането на храната, респ. как  (по какво) човек преценява доволен ли е или не от ползването на такъв уред.
Изначалният въпрос е пък как се установява наличието на различни вещества и замърсители в храната (включително химикали и антибиотици), че впоследствие да се установи отстраняването им именно с даден метод и то в домашни условия.
Химикали и антибиотици едва ли би могъл да отстранява поради естеството си на действие, но някои патогенни микроорганизми - да.

# 4
Озонаторът е най-безсмисления уред, прибран шкафа ми. Да сме го ползвали няколко седмици.

Въобще не съм ок с това да заливам месото с вода, преди готвене, известно време да му пускам въпросните балончета въздух и после да го готвя. Ами не е същото. А за зелени салати, плодове и зеленчуци не съм видяла някаква съществена разлика.

# 5
Сода във водата, в която са накиснати салати, месо, 15 минути.

# 6
Напротив, въпросът е какво точно (в интернет пише какво ли не, главно рекламно). От това зависи и въобще възможността някой да даде отговор дали въпросният предполагаем причинител/замърсител е бил отстранен, т.е. какъв е ефектът от озонирането на храната, респ. как  (по какво) човек преценява доволен ли е или не от ползването на такъв уред.
Изначалният въпрос е пък как се установява наличието на различни вещества и замърсители в храната (включително химикали и антибиотици), че впоследствие да се установи отстраняването им именно с даден метод и то в домашни условия.
Химикали и антибиотици едва ли би могъл да отстранява поради естеството си на действие, но някои патогенни микроорганизми - да.

Това пак е добър отговор за мен! Благодаря!Никога не съм ползвала озонатор и в тази връзка няма как да конкретизирам какъв би бил крайния резултат и дали респективно твърденията в интернет са истина или не. Затова и все още не съм стигнала до закупуване. Ако са налице някакви проучвания и/или има опитни хора, които действително са видели някакъв резултат- негативен или позитивен (Примерно- твърдят, че се променя вкуса на храната за добро или лошо и/или твърдят, че няма никакъв смисъл от уреда, заради написаното от Вас, защото са установили, че не се премахват антибиотици, химикали и т.н.), за мен би било много полезно да взема информирано решение.

Озонаторът е най-безсмисления уред, прибран шкафа ми. Да сме го ползвали няколко седмици.

Въобще не съм ок с това да заливам месото с вода, преди готвене, известно време да му пускам въпросните балончета въздух и после да го готвя. Ами не е същото. А за зелени салати, плодове и зеленчуци не съм видяла някаква съществена разлика.

Благодаря Ви за отговора! А защо сте спрели да го използвате? Само защото не желаете да киснете месото ли или се е променил вкуса, не сте видели ползи?

# 7
И аз не съм ползвала, нито смятам, Кло. То по самото му описание по разните сайтове става ясно, че е абсурд да притежава всичките изброени (по-скромните пишат само абстрактното "пречиства храни и въздух, премахва вредни вещества, повишава енергията", без да се разпростират върху това какво и как) ефекти, ама да върви търговията...под благосклонния поглед на всякакви регулации и регулатори. Щото човек става неволно по-малко критичен към качеството на храната, смятайки, че може в къщи просто с един уред да я "пречисти" от всичко, което по начало не трябва да е там, ако регулациите и регулаторите са си на мястото.
Ако ставаше така, щяха да се въведат индустриални озонатори и толкоз.
На мен ми е достатъчно да купувам храни от що годе проверени източници, не от веригите (особено месо), да са пресни, правилно съхранявани и обработени топлинно (за които може), а за салатите - зеленчуците да са сезонни, а не отгледани с мъки и нитрати в парниците през февруари.   

# 8
Тъкмо ми прпоръчаха такъв уред, но наистина това е само търговия. Ако можеше така да пречистим свичко , живота щеше да е прекрасен, всички щяхме да сме в цветущо здраве , абе цветя и рози Simple Smile Ала бала

Общи условия

Активация на акаунт