Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 25 816
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Deutschland/HE
Гея, ти гледаш летище Мюнхен. Ела да видиш юлските цени от летище Франкфурт. Обичайно купувам началото на януари, тази година купих края на февруари. 1500евро за отиване и връщане Sad Луфтханза и България Еър, за четирима. Това до Варна и обратно. От Хан (Уиз) идваха дори по-скъпи, проверявах го нарочно.
Като започнат да поскъпват от средата на юни, до средата на септември, не ги интересува ваканцията.
Като знам и как ще има да бягам по задачи поне една седмица, то ще ми е по-натоварено и уморително от тук. Уж сме на морето, а ако отида 4-5 пъти до там е цяло събитие Simple Smile

# 571
  • в сърцето на един мъж...
colibri - гледам и Меминген, и Мюнхен. Все тая. Навсякъде са едни и същи. Миналата година приятелка летя от Хамбург по това време, защото се оказа, че там са 40 евра Simple Smile Последният път като проверявах за билети от тук за четирима ни, бяха 2 бона. Казах, че за тия пари ще си купя кола и ще си ида. Ми пътуваме си с колата, сори, не мога да давам такива безумни пари.

# 572
  • Deutschland/HE
Гея, даваме ги Sad Само мъжът ми шофира, два дни отиване и два дни връщане, след това имам нужда от два дни да си почина от пътуването. Така едната седмица заминала. Последното го правихме 2018г, на връщане към Германия термометърът на колата показваше 40 градуса, беше някъде около румънско-унгарската граница.
На приятелка бащата пътува целогодишно, всеки три седмици Варна-Меминген и обратно, цените са от 30 до 180евро в посока.

# 573
Като наближи ваканцията и стават четворни. Ние караме двамата, така че се сменяме. Не мога да давам една кола пари за глупости.

# 574
  • Berlin
Карайте си, ама не всички шофират и още повече не всички искат да си причиняват и такива глупости.

# 575
Понякога ви се чудя, в кутийки ли живеете? Има хора , карат с удоволствие на дълго пътуване.  Комфортна голяма кола, нощувки тук и там. То и си е до планиране и подготовка. Но да казвате , че е "глупости", щом вие не можете да го правите е смешно и незряло.

# 576
В същност много зависи как го минава човек пътя. Ние взимаме бусчето, имаме време, имаме интересни спирки и имаме нужната навигазия и идеи за избягване на задръствания. Т.е. не бързаме и се разхождаме. Минава добре.
Galina писали сме паралелно.
Обаче тази година не съм сигурна ще можем ли да пътуваме . Още не знам от фамилията кой къде ще бъде , а и едниния младеж е с изпити, другия по-млад младеж е канен при братовчедите. Сега ще уговарям баба му , че иска да лети с нея.

# 577
  • Немция
Мюнхен ни е на близо 700 км на юг от нас и това при много натоварено движение и задръствания понякога. Представям си още един куп км до България, а до източна още стотици км.. представям си го изморително с цялата фамилия. Да, може да се спи и да се съчетава с други разходки, но така цяла седмица ще отиде в двете посоки.
Всеки си преценява, отделно не всички пътуват вкупом в едната посока.

Ако тръгват да променят ваканциите, моите деца едва ли ще ги хване.
Но за да изместят ваканцията на южните провинции, сигурно понякога ще трябва да им се съкрати тази около Pfingsten, която е 2 седмици. Тогава също извънсезонно има възможност за почивки.
Моите ученици само веднъж преди години имаха цяла седмица Pfingstferien и туй то, голямото дете беше 1 клас май. През останалото време дълъг уикенд.

# 578
Дааа, точно така. До преди години бяхме с две деца, две кученца и по 3 колелета. Сега сме само аз, половинът и 1 кученце. И колата смалихме. Обикаляме Европа на длъж и на шир. Навито показва всичко, кога, как, къде е най удачно преминаването.

# 579
Бибит всички имат равен брой дни ваканция. Т.е. имате друга  , която тук няма и може да я ползвате. Или искаш да кажеш, че при вас общия брой дни ваканция е по-малък ?

# 580
  • Немция
Белла, не казвам, че е по-малка ваканцията, а че предлагат да я поразместят.
Предложението не е мое. Grinning

Няма лошо- на който му пасва да пътешества с колата до България, нека го прави. Всеки си преценява, не на всеки му пасва по различни причини.

# 581
  • Deutschland/HE
Пролетната и есенната ваканция обикаляме, лятната е да си отидем до България, да видим близките си, да оправим това-онова, една седмица на планина, тя почивката заминала. От нас (близо до Фракфурт) до Варна са 2200км. Пътувахме ги с пренощуване в Сегед или в Кечкемет, но след това пътуване сме уморени всички. Преди ни излизаше 600евро с колата, сега сигурно ще е доста повече.
Децата пътуваха миналия понеделник, в 5 ги заведохме на летището, в 11 си бяха вече вкъщи и баба им угаждаше Simple Smile

П.С. Приятели пътуваха от Дания към Варна, с първа нощувка Дрезден. Правят го, за да оставят колата в България. Оплакаха се, че в източната част са били много натоварени магистралите, за разлика от 2018г. При нас А3 традиционно си е натоварена, днес пак имаше фолшперунг около Ашафенбург.

# 582
  • Berlin
Galina Georgiev, не пропускайте постове по темата преди да се изкажете.😉

# 583
Карайте си, ама не всички шофират и още повече не всички искат да си причиняват и такива глупости.

И това в каква връзка? Всеки си знае какво и къде го сърби, колко може да пътува и как. Правили сме участъка Мюнхен България за едно пътуване, правили сме го и със спирка. Дали ще отида до Меминген, като стана в три през нощта, за да се прибера във Варна в 12 на обяд, или ще тръгна в три през нощта и ще пътувам преди цялата вълна - все си е мой избор. Не карам никого да седне в моята кола или да кара вместо мен. За теб глупости, за мен си е мой избор.
Честно казано откакто отвориха границите и пътуваме през Румъния, голяма част от нервите и натовареното движение си ги спестихме. Имаме навигация, която показва задръстванията и много често слизаме от магистралите, наслаждаваме се на пътя и откриваме нови места. Единственото ни чакане в последно време и късане на нерви е на Дунав мост, защото го ремонтират. Румъния има по-хубави пътища и повече магистрали от нас и се пътува прекрасно от там.
П.С. Пътуваме с две деца и котка Simple Smile И до сега никой не се е оплакал. А котката няма как да я мъкна по самолета или да я оставя сама 1 месец. Идеално ми е така.

# 584
Ние изобщо не ходим в БГ през лятото и нито ме интересуват цени, нито нищо. Simple Smile

Да не са посмели да ни пипат ваканциите! Рядко лятната ваканция хваща 2 седмици от септември. Тази година е изключение, 'щото 15.09 е понеделник. Миналата година 15.09 се падаше в неделя и съответно училището започна на 09.09.

Общи условия

Активация на акаунт