Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 24 044
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
  • Am Dorf (BB)
В Standesamt го вадих аз. Попитай най-добре при подаването на форулярите за документи,  да не би да има промяна/разлика.

Аз по спешност издавах този формуляр след раждането на първото ми дете. Обадиха ми се от гражданското, за да ми кажат, че не могат да му издадат свидетелство за раждане. Имената ми в регистрите не съответствали 🙄

# 736
Да, пропуснала съм текста, че вече е приспаднато. Ще се коригирам.

# 737

Може би аз съм в заблуда, но аз го разбрах така, че толерантните километри са приспаднати. Това което може би усложнява нещата е ,че има и един „Punkt in Flensburg“.

На коя дата ви изпрати фирмата документите от полицията?
На 27.07.202. По-важното е как да ги платя тези 150 евро?

# 738
  • DE
Вижте какво намерих по договора с тази фирма:

7.   За предоставянето на писмени сведения относно ползвателя на автомобила от страна на наемодателя по искане на органи на наказателното преследване или административни органи на наемателя се начислява еднократна такса в размер до 50 € при фактуриране и 60 € при институция-носител.

Това ме навежда на мисълта, че тези 100€ само е таксата на фирмата, два пъти са дали писмени сведения пред полицията кой е наел колата в това време.
Може би сега като немската полиция ви знае данните в България, директно на адрес да получите в писмен вид какво трябва да платите.

# 739
Вижте какво намерих по договора с тази фирма:

7.   За предоставянето на писмени сведения относно ползвателя на автомобила от страна на наемодателя по искане на органи на наказателното преследване или административни органи на наемателя се начислява еднократна такса в размер до 50 € при фактуриране и 60 € при институция-носител.

Това ме навежда на мисълта, че тези 100€ само е таксата на фирмата, два пъти са дали писмени сведения пред полицията кой е наел колата в това време.
Може би сега като немската полиция ви знае данните в България, директно на адрес да получите в писмен вид какво трябва да платите.

Благодаря! Значи да чакаме?

# 740
Pampinela, моят съвет е да контактувате с полицията, която ви е издала фишовете. Снимката е малка и не виждам добре, но ми се струва, че на първата страница има данни за контакт.

# 741
Точно така. Бъдете проактивни и директно потърсете контакт по телефон или мейл, посочени са тук.

Двата Aktenzeichen задължително да са ви под ръка при телефонен разговор или да бъдат посочени в мейла.
Не че няма да ви намерят за плащане на глобите, ще. Но вероятно ще има още такси отгоре.

Новата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1805993.msg50098961#msg50098961
Заглавието е в чест на северните провинции, които една по една започнаха училище. А и напомняне към южните, че ваканцията ни върви към края си.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 08:07 от Mößbauer-Effekt

Общи условия

Активация на акаунт