Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 25 777
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, сила! Моля за съвет. През м. Май  бяхме в Германия. Бяхме с рент а кар.  Последния ден, на път за летището в Щутгарт, тъй като беше към 5 сутринта, видях, че присветнаха червени светлини от трафик камера. Върнахме колата, качихме се на самолета и в края на м. Юли получава писмо от рент а кар фирмата, в което ми се заявява, че тъй като сме направили нарушения с тяхна кола, ни се взимат 100 евро и са ми ги взели от кредитната карта. В прикачен файл на писмото са изпратели ф-рата за 100 евро и два фиша от немската пътна полиция на немски. На двата фиша има начин за плащане с QR код, който като въведа посочените във фиша, юзер и парола ми се извежда съобщение, че са невалидни. Другото, което ми направи впечатление е, че само на единия фиш има упомената сума 30 евро, на другия няма. Писах няколко пъти на ревт а кар фирмата, за да ми предостави инфо как да платя сумата, тъй като начина упоменат във фишовете не е достъпен за мен. Глас в пустиня!
Моля ви за съвет. На кой и къде да пиша в Щутгард, каква е сумата на втория фиш и как да платя двата фиша. Притесняваме, че ще почнат да текат лихви.
Благодаря предварително!

# 721
  • Germany
Аз мисля че глобата отива при компанията от която сте наели колата и те ви таксуват. 100 евро, които са ви взели са за покриване на глобата, т. е. платена е. Може би все пак да им се обадите по телефона, за да се уверите, че всичко е наред.

# 722
Аз мисля че глобата отива при компанията от която сте наели колата и те ви таксуват. 100 евро, които са ви взели са за покриване на глобата, т. е. платена е. Може би все пак да им се обадите по телефона, за да се уверите, че всичко е наред.
Горещо благодаря PeaPink! Звънях на рент а кара, писах и нищо. Затова се обърнах към “патило”. Това ще е най-хубаво ако те са ми го платили с 100 евро

# 723
  • Deutschland/HE
Може би дава, че QR кода е навалиден, защото вече е платен от фирмата. Най-добре е да напишете мейл и да поискате потвърждение. Глобата може да е само 30евро, но фирмите си удържат някакви административни такси.

# 724
  • DE
Не разбрах защо са ви изпратили два фиша от немската полиция. И след като само в единия фиш фигурира сумата от 30,00 €, какво е съдържанието на другия фиш?

# 725
Не знам при рентакар как е, но при фирмени коли глобата отива първо във фирмата и те след като знаят на кой служител е връщат обратно данните на шофьора и глобата пристига при него за плащане.
Аз също допускам, че при рентакар фирмата плаща глобата и ви таксуват още. Ако кажеш коя и фирмата може да прочетем повече в общите им условия.

# 726
Фирмата е FlexToGo.
Прикачвам и фишовете. В общите условия пише 40+ cost traffic ticket
Благодаря отново!

# 727
  • Am Dorf (BB)
2 пъти са те снимали, един път със 7км/ч (според каталога с всички такси - 58,50е) над допустимото, втория път - с 23км/ч над допустимото (143,50 €, според актуалния каталог + всички такси, ако съм прочела правилно).

PS: в договора на тази фирма пише, че при глоби изискват такса от 40е за обработка + самата глоба.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 23:32 от tan_nia

# 728
  • DE
Прилагам актуалния каталог 2025 за глоби в населено място.

След като влязох с потребителското име и паролата ми се появи следната информация:
” Онлайн изслушването вече не е възможно, тъй като процедурата вече се разглежда от административния орган.”
Според  таблица за глобите сумата която трябва да платите само за превишената скорост по мои изчисления е 145€
За Онлайн изслушването сте имали една седмица срок.

# 729
Аз не съм много веща по глобите, но мисля, че този толеранс се вади от реално засечената скорост.
Първия път в населено място при ограничение 40 сте били с 47. В този случай, защото е малко нарушението ви правят тази “предупредителна” глоба 30 евро.
Втората глоба е обаче няколко минути преди първата, в 4:55  пак в населено място при ограничение 30 с 53. Глобата е 115 и една точка. Тук е по-голямо нарушението и не е упомената сумата. Двете надвишават 100.

Дописвам защото сега видях актуалния каталог е освен това бях пропуснала, че толеранса е вече приспаднат.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 23:59 от Di Soleil

# 730
  • DE

Може би аз съм в заблуда, но аз го разбрах така, че толерантните километри са приспаднати. Това което може би усложнява нещата е ,че има и един „Punkt in Flensburg“.

На коя дата ви изпрати фирмата документите от полицията?

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 23:34 от tombob

# 731
  • Am Dorf (BB)
Зададеното превишение е след толеранцабцуг. По-високи са глобите от посочените от di Soleil, уви. Сега е платена само малката глоба. За 23те км/ч още не е получен финалния фиш. С точките във Фленсбург не съм наясно как се процедира 🤨

# 732
Привет колеги и колежки - предстои ми да взема немски паспорт.
Раздвоена съм за запазване или отпадане на бащиното име.
Какво бихте ме посъветвали?
Раздвоена съм защото две мои приятелки са действали по различен начин - едната е запазила бащиното си име, другата тотално го е премахнала.
Вие как мислите по въпроса?

# 733
  • Am Dorf (BB)
Аз реших да се откажа от бащиното ми име, не ми допада(ше) като собствено име да ми нанасят две имена. Важно в този случай е да си изкараш Bescheinigung über Namensführung, то служи за удостоверение, че Ариел Петрова и Ариел Георгиева Петрова са едно и също лице.

# 734
Аз реших да се откажа от бащиното ми име, не ми допада(ше) като собствено име да ми нанасят две имена. Важно в този случай е да си изкараш Bescheinigung über Namensführung, то служи за удостоверение, че Ариел Петрова и Ариел Георгиева Петрова са едно и също лице.

Благодаря много! Това се вади от съответната паспортна служба или от Ausländerbehörde където са ми в момента всички документи?

Общи условия

Активация на акаунт