Априлче 2025г./тема 7/

• 30 592
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
Добро утро
Туко що се събудих и това беше на бельото
(Извинете за снимката но не знам какво е и защо го има)

# 16
Добро утро, момичета. Как сте? Аз вчера като станах през нощта по малка нужда, имах такива червени капки. Доста се стреснах. Но после нищо. Преди да заспя имах контракции и ми се сториха на доста често. После изведнъж спряха, успокоих се и съм заспала.

Ти как се чувстваше, Ели, преди да видиш това на бельото си?

Относно забременяването с ИР, не е невъзможно, просто е по-трудно. Една лекарка от Пловдив ми каза, че ще забременявам, и ще правя аборти, ако не променя начина си на живот. Обясни колко и какво да хапвам, какво да избягвам. Направих го. Свалих 30 кг, ИР почти беше овладяна, когато забременях.
Кактус е права за движението, но при мен така и не оставаше време за толкова много движение. И пак се овладя. Оставаше малко да се овладее напълно. Точно както каза Кактус, без бяло брашно, картофи, ориз, захар, олио, кашкавал. Бяха ми разрешени пълнозърнести храни, съответно бялото брашно заместих с пълнозърнесто, олиото със зехтин или масло. Да, маслото е позволено. Кашкавала заместих с настъргана моцарела от Лидл, това ми беше по препоръка на лекарката. Правех си кашкавалки, но с моцарела, хляб - пълнозърнест. Правех си и баница с пълнозърнести кори. Всичко друго е като при нормалната баница, само, че вместо олио ползвах масло. Хапвах баница и отслабвах. Тя, най-ме засищаше. Редувах закуските, за да не ми омръзнат. Също е важно и количеството, което поемаш. Това е най-трудната част, да убедиш себе си, че малко е достатъчно и няма да си гладен. Намаля се значително порциите, за да се свие стомаха. Така на този режим, без спорт свалях по 4 кг на месец. За 8-9 месеца свалих 30 кг. Всички около мен не успяха да проумеят как стана промяната. Мислеха, че съм болна. А аз ставах все по- здрава.
Мисля си, че ако имах възможност и да спортувам, щеше да се случат и по-бързо нещата.

Забравих да кажа, че между храненията хапвах бадеми, или плод, или кисело мляко смесено с фъстъчено масло и плод по избор. Последното доста ме засищаше.

Това е начин на живот, започнеш ли, така продължаваш. Учиш се на нови навици. Иначе се връщаш в старото положение и по-зле.

# 17
Ами нямам оплаквания, имам леки болки в кръста но не са нещо страшно

# 18
Утре съм на преглед и ще видим какво ще каже АГ. При мен обаче, не се знае дали не е от полипа. Ще видим за контракциите, дали няма да ми увеличи дозата на магнезия.

# 19
Включвам се и аз в новата темичка. Чудя се аз няколко дена защо никой не пише, то нова тема имало, ама кой да види 😅

# 20
Нека вдигнем малко темата. Интересно ми е дали и вие имате някакви усещания, шесто чувство за това на коя дата ще се появи малкия човек? На мен постоянно ми се върти в главата 7-ми или 11-ти. Термин 19-ти, но бебо е много голям и едва ли ще дочака.

# 21
Последните дни усещам, че корема ми е много опънат и на моменти и твърд. И в тези моменти всяко движение на малката си боли. Отделно си имам и болки особено сутрин.  Аз се надявам да си изчака датата на секциото, че лекарката е отпуск няколко дни преди това. Ходенето ми става все по-сложно, а още има за пазаруване, не съм започнала прането и тн.

Днес си мислех за багажа за болницата. Вие ще взимате ли компреси за гърди от тези , които са охлаждащи и загряващи. Не съм взела и се чудя дали са не взема някакви .

Да Ви позабавлявам малко, още и име не сме измислили 😁

# 22
Луничке и ние не сме категорични за името 🤣 имаме два варианта, но не сме решили. Ако се роди на 7ми ще е едното, ако е друга дата, другото, но не сме категорични. Давам и много важна информация за бащиното име. Ако искате бащиното има на детето да е без окончание, задължително трябва заедно с партньора да отидете при нотариус и да вземете такъв документ. На нас ни взеха 22лв. Това ни го казаха на деня на отворените врати, иначе автоматично го вписват с окончание.
Аз още не съм оздравяла напълно.....още имам кашлица. Коремът ми ще се пръсне, аз не мога да ям и съм свалила още малко кг. Скоро ще съм в 35г.с., а килограмите ми са под +4....надявам се това да не пречи на бебчо. Иначе бях +5-6кг. Още малко и ще стана толкова колкото преди да забременея. Моят голям сладур много силно ме натиска и не иска да се мести като го побутвам. Просто се надявам да издържи до края на март. Ще е забавно да е на 1ви, но и 7ми ще е хубава дата, до термин....надали. Поне ако е друга датата, ще го кръстим на нас си 😅

Аз съм си взела охлаждащи лепенки за температура, тях ще слагам на гърдите. В моята болница няма хладилници, нито микровълнова. Дори трябва да ми носят храна отвън, също и вода.
ПП Ще купувате ли стерилизатор? Такъв за микровълнова или електрически? Заслужават ли си тези с функция сушене. Активна кърмачка ми каза, че е излишна покупка и ползва тенджерка, защото храни от гърда. Също и помпата я е ползвала само първите седмици.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 20:53 от Kactus

# 23
Във вторник влизам в 37ма седмица, вече едва се движа и не мога да си обуя чорапите вече, не знам още колко ще расте корема, нямам търпение вече да се ражда.
Нямам по-специално усещания, предполагам, че ще си дочака датата за секцио - март ще е.
Все пак тези дни като е хубаво времето правя разходки.
За багажа съм приготвила нещата, само трябва да ги опаковам.
Почнах с прането, мъжа доста помага - той глади дрешките и чаршафите, и добре, че помага, че много се измарям вече.
Все още се намира и нещо да не сме купили или да изскочи още нещо.
Името го избрахме от преди няколко месеца и като проверявах кога има имен ден се оказа в края на месец март, така че направо ще си дойде с името.

Кактус, ние купихме стерилизатор на Филипс с опция сушене (по настояване на мъжа ми), уж се каня да кърмя, но реших да сме подготвени. Други марки имат по-евтини, пак с вариант сушене, но той настоя да е Филипс.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 21:00 от Sande4

# 24
Последните дни усещам, че корема ми е много опънат и на моменти и твърд. И в тези моменти всяко движение на малката си боли. Отделно си имам и болки особено сутрин.  Аз се надявам да си изчака датата на секциото, че лекарката е отпуск няколко дни преди това. Ходенето ми става все по-сложно, а още има за пазаруване, не съм започнала прането и тн.

Днес си мислех за багажа за болницата. Вие ще взимате ли компреси за гърди от тези , които са охлаждащи и загряващи. Не съм взела и се чудя дали са не взема някакви .

Да Ви позабавлявам малко, още и име не сме измислили 😁
Какво имате предвид, че вие трудно ходенето, защото и мен ме болят краката и кръста ?

# 25
Кактусче, всичко ще е наред с бебока. Дано скоро да си здрава и бебока да си чака термина.

Ние нямаме брак с ММ и може би след раждането ще трябва  да го направим това. Въпреки, че днес пак ме ядоса ММ и му казах, че ако продължава ще носи моята фамилия. Аз търпя, търпя и после като подпаля … Да си помисли пак дали ще си играе с хормоните ми 😀 В началните месеци  хормоните ми бяха наред, но последният месец излизат извън контрол. Накрая  да не стане като онези забавни reel-ве, които мъжа изръсва нещо глупаво на бременната си жена и завършват със снимка на мъжа и надпис в памет на …

Стига толкова за моите буйстващи хормони. Стерилизатор взех, но не нов на Avent с функция  сушене. Дори и да не го ползвам за шишета, то ще върши работа за други неща, като биберонки и тн. Не знам дали нещата на помпата за кърма може да се слагат в него без да имат опасност да заминат. Иначе помпа още не съм поръчала 😃 Но дори и нещо спешно да вляза, то половинката ще вземе и донесе.

Иначе програмата за стерилизация е около 10 мин. Ако ползвам комбинираната то е 40 мин. Един ден пускан едни чаши да се стерилизират и сушат, за да видя дали работи. И така 5-6 пъти 😁 Не обичам да взимам неща 2ра употреба, но все пак се реших.

Иначе и аз не знам дали ще имам хладилник в стаята, но може би ще взема за всеки случай компреси. До колкото разбрах поне имат меню за вегетарианци.

Цвете, ако ме боли корема едвам ставам и до тоалетна да отида. Иначе ми е тежко и уморявам се лесно. След няколко минути ходене започва да ме боли корем и кръст, но с краката все още нямам драми. Корема стегне ли ми се и съм права, то имам чувството, че малката нарочно започва да буйства и трябва да седна в рамките на няколко минути.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 21:30 от Пълнолуние

# 26
Бързо оздравяване Кактусче ❤️
Нека всички бебоци стоят на топло възможно най-дълго. За стерилизаторите не бързайте. Възможно е изобщо да не ви трябват.  При мен с първото дете не потръгна кърменето и бързо минахме на шише. За 8 хранения ММ беше нон стоп на мивката и бързо взехме стерилизатор. 
Аз до сега съм пазарувала основно козметика, шишета и биберони. Няколко ромпъра на намаление, че се изкуших и един комплект спално бельо. Предстои да извадя от баткото нещата, които могат да се ползват и да допълня още.

# 27
За бащиното име без окончание мисля че няма проблем, поне питах няколко приятелки и такъв документ не са изкарвали. Тези, които нямат брак, така или иначе отиват при нотариус и вписват имената на бебето и след това са дали документа и не са правили проблеми.

# 28
Лили, възможно е да е нещо ново или си е правило на самата община. В Бургас няма как да стане без нотариус. Казаха, че без заверка от нотариус ще сложат окончание на бащиното име, без значение дали сме съгласни или не. Луничке, трябва да отидете до нотариус преди да родиш, няма смисъл мъжът ти да ходи в последния момент. На деня на отворените врати казаха, че е хубаво да си оправим документацията преди раждането. Това се отнасяше за двойките без брак и тези, които искат бащиното име да е без окончание. Така едната двойка има по-голямо дете с окончание и сега също ходиха за декларация като нас, защото този път искат да няма, а ако не занесат, пак ще го пишат с окончание....а те май и тогава не са искали.

# 29
Аз мисля, че в Токуда има услуга за придвижване на документите за припознаване на детето и не трябва да се ходи предварително при нотарис. Но ще разпитам преди това. Май по-скъпо излиза в Токуда. Честно казано като не сме измислили име не знаем  искаме или не това окончание.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 23:49 от Пълнолуние

Общи условия

Активация на акаунт