Априлче 2025г./тема 7/

• 30 518
  • 760
  •   1
Отговори
# 750
Момичета, да ви попитам - сега към края усещате ли по-малко движения?

Бебето се движи, но някак по-рядко и за по-малко. От време на време има някакви повдигания в корема и това е. Все си казвам, ако един час не я усетя, тръгвам към болницата и тя примерно след няколко минути се надига нещо, и се успокоявам. Но това е всичко.
Няма някакво зверско ритане тук от 2 дни. Чудя се дали е окей, дали ще разбера, ако нещо се случва. Като мръдне, значи ли, че всичко е наред...
Дали не е защото е пораснала и няма място... Или щом са намалели движенията, трябва да ходя към болницата...

# 751
И аз усещам по-малко движения. Казват, че е защото вече няма място и се подготвят за раждането, събират сили, за това което им предстои ☺️!
Усещам и дупето как се изпъва, намества. Понякога крачето ме погалва, като се мести и леко изпъква. Рядко вече по-силни удари.

# 752
Да, точно.. Усещам надигащо се дупе. Някое краче, ама съвсем лекичко и от време на време коремът ми се разтяга в двете посоки (ляво и дясно) и това е всичко...

# 753
И при мен е така. Сега като лежа в болница ми включват тонове 3 пъти на ден и поне това е единственото успокоение, че бебка е добре.

# 754
Момичета, да ви попитам - сега към края усещате ли по-малко движения?

Бебето се движи, но някак по-рядко и за по-малко. От време на време има някакви повдигания в корема и това е. Все си казвам, ако един час не я усетя, тръгвам към болницата и тя примерно след няколко минути се надига нещо, и се успокоявам. Но това е всичко.
Няма някакво зверско ритане тук от 2 дни. Чудя се дали е окей, дали ще разбера, ако нещо се случва. Като мръдне, значи ли, че всичко е наред...
Дали не е защото е пораснала и няма място... Или щом са намалели движенията, трябва да ходя към болницата...

И при мен е така, само се изпъва от време на време, но понякога се случва че с часове не я усещам. Но мисля че е нормално, корема ми ще се пръсне, толкова е опънат, а имам още доста време, термина ми ена 24.04, в понеделник съм на първи тонове и ще видим, дали ще е секцио или ще чакаме за нормално раждане. Но дори и да е секцио ще  е към 17-18 април така че имам мн време още да си почакам. Даже сега оправям и подготвям дрешките и нещата които ще ми трябват, до сега нищо не бях подготвяла, това ми е второ бебенце и сякаш нямам притеснение за тези неща. 💜

# 755
Честити бебета, ако съм пропуснала някой 🤗
Преди мен е точно обратното....толкова е силен и имам чувството, че всеки момент ще се роди. Буквално ще ме разпори с дупе, гръбче и крака, направо ми отидоха ребрата и единия бъбрек. Снощи не се спря и имах отново на моменти доста силни болки между краката. Неговата глава си е изцяло слязла. Казаха ми и да пия много вода и да не се стискам, да пишкам често. По-късно ще пусна тема с огромно удоволствие 🤗❤️, че само по задачи, пране, гладене, боядисване....... 😞 Чувства се много изморена.
Скринът още не е се измирисал напълно....даже днес сложих вътре абсорбатор за миризми за хладилник. Четох, че и смляно кафе помага, тааааа и за насипно кафе ще отидем, че в нашата "къща" кафе не се консумира 😅

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 17:25 от Kactus

# 756
Здравейте, прекрасни момичета!
Надявам се всички сте добре ❤
Сърдечни поздрави за всички, които вече имат рожби. Виждам, че бебенцата в групата валят.
Нека бъдат много здрави и благословени. 💙❤
Не успявам да пиша много, от време на време хвърлям поглед, но, признавам си, малко по диагонал.
Включвам се, за да напиша нещо, което аз пропуснах и сега съжалявам.
Ако смятате да кърмите: възможно най-бързо след раждането слагайте бебето да засуче. Имате , нямате кърма, слагайте! Този процес го започнахме след 3 дни в болницата , защото просто не успях да го накарам и сега съжалявам много.
Следващо: в болницата (поне в Токуда беше така) дават на бебоците едни шишета на Нук с огромни дупки, където буквално млякото им капе в устата без никакви усилия. Не ме питайте какъв ужас беше, когато след 4 дни в болницата му дадох Филипс Авент за 0м. с миниатюрните дупки , а нашият беше свикнал да му капе в устичката без грам усилие. Мъжът ми буквално се изстреля до аптеката за Нук, за да не остане гладен.
Та, след тези шишета, да го накарам да засуче е истинско приключение.
През бременността бях сраснала с апарата за кръвно, сега съм с помпата за кърма 🤣
Не се оплаквам разбира се 😂 Споделям нещо, което на мен щеше Да мие полезно.
Всеки ден благодаря на Господ за това малко съвършенство, което изпрати в живота ни.
Тези малки същества са истинска благословия. Няма да Ви лъжа, не е много лесно първите дни, но се опитвам да ги изживея напълно, защото знам, че сега е толкова мъничък и само сега има такава жизнена необходимост от мен.
Безкрайно щастлива съм 💙
Пожелавам на всички леко раждане и да изживеете докрай емоцията от първата среща с тези малки слънчовци 💙❤

# 757
Gery Как си днес, има ли напредък с терапията и ще те изпишат ли скоро? Надявам св да са се успокоили нещата.

aaaati Честита ти принцеса 💕 Жива и здрава да ти е.

Давам малко информация за Токуда и секциото, като имайте предвид, че в голяма степен нещата се припокриват с тези на Зари и е голям роман:
Скрит текст:
Ден 1: Приемаха ме ден преди секциото, като ми казаха да отида за прием между 11-12 часът. Но и да отидете малко по-късно може би по-добре, иначе се чака. Това е списъка за прием

Минаваш първо през рецепцията и ти дават да попълниш няколко документа. След това ти казват кога да минеш през първи кабинет, където ти искат документите и те разпитват разни неща, като термин, заболявания, лекарства и тн. Междувременно те преглеждат за разкритие и на  ехограф. Минаваш през административен офис, където казваш каква стая искаш за ВРБ и за родилното. Ако имаш фонд си даваш номера на картата. След като попълниш и тук няколко документа, отиваш във ВРБ и те настаняват. Цената за единична стая във ВРБ е 310лв на ден и за двойна 110лв на ден. Попълваш още няколко документа. Препоръчвам, ако не сте месоядни да си кажете какво меню искате.  След това ме сложиха на тонове, взеха ми кръв и направиха ЕКГ и тест за алергия към антибиотик. След това имаш свободно време и привечер пак си на тонове. Минават и на визитация към 8. Може да ядеш до 20:00 часа и до 22:00 да пиеш вода. Ден 2: На следващата сутрин Ви будят между 5 и 6 сутринта и следват тонове и клизма. Клизмата не е нещо гадно, както си мислех. Както казват родилките, клизмата е най-приятната част от раждането. После минаваш през тоалетната да освободиш място 😀 и чакаш да те вземат. Аз бях за 12:30, но лекарката реши да ме изтегли напред и бях втората за деня. И така в 8:30 с багажа и нощницата, която показва прелестите ми поех пътя към родилното. Звъннах на таткото да пристига в болницата. Във Вас остава само телефона. Първо те настаняват в една стая, където ми пуснаха една система и ми сложиха абокат. Акушерката, която отговаря за стволовите клетки дойде и попълвах разни документи. Хубаво е на предният ден да звъннете на телефона на фирмата за стволовите клетки, за да предупредите. Мен малко ме бяха подвели с информация, че не е нужно да звъня, ако съм с планово секцио, но се оказа, че не е така. След това те вкарват в операционната зала или както се нарича. Слагат те да легнеш на кръст на минусови (за мен) температури. Цялата треперех докато дойде екипа и се подготви за старт. Слагат ти няколко банки за вливли, апарат за кръвно и ти следят пулса. После дойде и анестезиолога и ме накараха да седна за да сложат спиралната упойка. Първо те обезболяват пак с инжекция, но с много тънка игла и после слагат спиналната упойка и не усещаш нищо. Аз бях изпаднала в паника защото хем не трябва да мърдаш хем се треса цялата от студ. Имаше една млада сестра, която седя до мен и ме успокояваше. После си става топло на краката и лягаш. Аз малко се бях панирала, че не ме е хванала упойката, защото си мърдам пръста, но се оказа, че греша 😀 Болка няма, но усещаш разни неща, като натисни разни други неприятни неща. Малката изплака и я видях как я взеха и занесоха да и правят нещо. Аз очаквам бебе 2 кг, а те вадят едно голямо бебе и първата ми мисъл беше от къде пък взеха това голямо бебе. 😀 Сложиха я на мен за малко, бързи снимки и я взеха. После шиене, катетър и в реанимация. Багажа ти идва с теб в реанимацията. В стаята бяхме 4 родилки. Минават и те гледат как си и те натискат по корема, болезнено е, но това е положението. След като излезеш от упойка имах болки, но дадоха обезболяващо и всичко беше наред. По-късно през деня ни дадоха вода, но без храна цял ден. Правят ти и спа процедура, т.е промивка и смяна на памперса. Бебетата го носят в определени часове за по няколко минути - 14:00; 17:00 и 21:00 часа. Вечер ти слагат един коктейл с болкоуспокоителни и приспивателно и спиш най-сладкият си сън 😀 На таткото са показали бебето през стъклото само. Като трябва да му изпратиш номера на гривничката ти, която получаваш след раждането. Ние нямаме брак и попълнихме документите за припознаване на същият ден, като акушерката първо я попълни с таткото и после при мен дойде. Ден 3: На следващата сутрин получихме закуска попара и чай. Минаха да ни сменят памперсите и на визитация. Сложиха ми лепенка , за да мога да се изкъпя. След това те настаняват в стаите, ако има свободни. Цените са 310лв на вечер за единична и 190 лв за двойна. При нас имаше само едно свободно място във двойна стая, като го взима първата родилка, която иска такава стая. Другите ни настаниха в ВРБ и към 3 часа ни преместиха. Имаше единична стая и взех такава. Багажа ми през цялото време се местеше с мен. Настаниха ме и ми дадоха консумативи, като еднократни пелени, еднократни гащи и превръзки. Оставиха ми и свещички за обезболяване. За обяд имах супа и ябълково пюре. Докараха ми и бебето, като ми обясниха как да пробвам да кърмя. Кърма нямам, нито коластра и я слагах за по няколко минути за стимулация. Но мадамата много се сърди, че само я залъгвам, че ще яде и наддава един вой 😀 После си и давам от шишето, което изяжда. Ако искаш вечер може да я оставяш при другите бебета и да си поспиш. Имахме и лекция за бебета. Ставането е трудно, защото боли. Ходенето също, но всяко следващо ставане и ходене става по-добре. Свиждането е от 17:00 до 18:00, не зависимо в каква стая си. Ако си в единична и искаш таткото да стои повече време или да спи при вас, то се плаща около 80лв на ден, но трябва предварително да се заяви. В стаята си имаш телевизор и кабелна, не се плаща допълнително за тях. Вечерята беше супа и кисело мляко. Ден 4-ти. Донесоха ми малката в 7 без 15. Пак проба да засуче, сърдито и гладно бебе и хранене с шише. После си заспа. Имах визитация, после и тя имаше визитация, като ни показаха как се къпе и сменя памперс. Мисля, че днес я погледнал и ортопед. Питат те дали искаш и кардиолог да я види, като цената е 165лв, допълнително.  Взимат я в определени часове за смяна на памперс и тн
Зари, Може да се сменят само бибероните, за да са с по-големи дупчици.

# 758
Пълнолуние, жива и гладна Simple Smile хахах. Благодаря, че попита. Вчера чакаха да ми излезнат резултатите, защото имаха съмнения за HELLP синдром, но показателите ми са се снишили и явно с обикновена жлъчна криза. Сега трябва диета (хапвам само супи и солети и ми е много гладно) и съм на болкоуспокояващи. Лекуващата лекарка иска да седя до понеделник на системи, защото като ме отпусне, започват пак болки Sad
Бебката си шавка и е добре, сега остава и майка й да не умре от глад Simple Smile но малко остана...

# 759
Пълнолуние, благодаря за подробното описание. С вашата ининформация ми става съвсем ясно какво да очаквам, така е някак по-леко. Сигурно ще съм в жестоко паника докато бебето не е при мен, а после в още по-голяма, като е при мен. На последния преглед го премериха 3600, да видим.колко ще излезе в действителност.

# 760
Заповядайте в новата темичка 🤗
https://m.bg-mamma.com/?topic=1763217.new#new

Общи условия

Активация на акаунт