Априлче 2025г./тема 7/

• 32 428
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
Сега, проверих, Лили, това с нотариуса е задължително, винаги е било, когато родителите искат детето да е без окончание. Това обаче зависи от общината и болницата. Просто някои някои родители явно са минали между капките, зависи и от болницата. На някои места не правят проблем, но на други изключения няма. Нека всяка една да си попита предварително дали ще им искат заверка от нотариус или не.
Едно от условията при постъпването за раждане в Бургас е тези декларации да бъдат подписани и от двамата родители, нотариално заверени.
Скрит текст:

ПП Луничке, ние не бяхме сигурни кое от двете имена и за това в декларацията беше посочено само искането ни за бащиното име.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 00:03 от Kactus

# 31
Привет момичета, аз ще разчупя малко темата с един мой проблем…(проблем силно казано, но все пак)
Тъй като съм активен шофьор и много пътуващ,  столчето ни е Peg Perego Primo viaggio ,  но колата ми е спортна и с две  врати 👀 и категорично се инатя да я сменя на този етап, предполагам ще ми е безкрайно неудобно, но все пак, та въпроса ми е вие купихте ли изофикс база за столчетата, аз мисля да взема за по голяма сигурност, а и удобство предполагам
И още нещо , има ли някоя от вас която ще ражда и веднага ще пътува на по дълъг път с новороденото, защото аз така ще направя, че директно отивам при майка ми за първите месеци,  вероятно звуча като лигла, но с ММ го обсъдихме , че така ще е най добре…за всички ни 😁

# 32
Ние взех isofix и вече е сложен в колата 😀. На някакъв етап ще сменим колата, но нямаме възможност за нова и пак ще има едно избиране …

Чела съм за случай с дълъг път след изписване. Просто се прави почивка на всеки 2 часа.

# 33
Ние взех isofix и вече е сложен в колата 😀. На някакъв етап ще сменим колата, но нямаме възможност за нова и пак ще има едно избиране …

Чела съм за случай с дълъг път след изписване. Просто се прави почивка на всеки 2 часа.

Е супер, то целия път е общо 2:30ч , ние ще правим почивки, но признавам си малко ми е притеснено, надявам се бебето да е като мен и да обича да пътува, иначе почти всеки уикенд минавам едни 200-300км да свиква 😄😂

# 34
Ти в Дева Мария ли ще раждаш? 😊🤔
Сега, проверих, Лили, това с нотариуса е задължително, винаги е било, когато родителите искат детето да е без окончание. Това обаче зависи от общината и болницата. Просто някои някои родители явно са минали между капките, зависи и от болницата. На някои места не правят проблем, но на други изключения няма. Нека всяка една да си попита предварително дали ще им искат заверка от нотариус или не.
Едно от условията при постъпването за раждане в Бургас е тези декларации да бъдат подписани и от двамата родители, нотариално заверени.
Скрит текст:

ПП Луничке, ние не бяхме сигурни кое от двете имена и за това в декларацията беше посочено само искането ни за бащиното име.

# 35
И аз се надявам малката са обича да пътува, защото с баща и обичаме събота и неделя да ходим някъде. Като забременях рядко ходим някъде, но нормално, то често не се чувствам добре и не съм в кондиция да обикалям както преди. Сега пък в последният триместър съвсем ..

Иначе имам намерение да я заведем на Септемврийско моренце, ако всичко е наред. Преди това може би някъде на планина. Ще събираме идеи на по-късен етап. Скоро четох, че може да се ползва слънцезащита след 6тият месец. Ще потърся да и взема някоя все пак да имаме.

Момичета за болките гърба и кръста мажете ли се с нещо?

# 36
Molishein, бях на лекция и изрично ни казаха в никакъв случай да НЕ купуваме изофикс, ако колата няма фабричен. Много по-безопасно в такъв случай е просто връзване с колана на автомобила. За новородено дори под 2 часа трябва да е пътуването без почивка.

Далинда, в Окръжна болница ще раждам, но и на двете места искат декларация заверена от нотариус, за това реших да предупредя, че да няма разправии точно след раждането.

Разбрах, че във Варна на някои места искат декларация, а на други не. Трябва да се пита.

# 37
Ааа болките , освен болката в срамната кост , която я имам от 22г.с , от няколко дни се появи и болка в ставите, горе в ябълките особено на левия крак, защото спя на лява или дясна страна ли -не знам, аз съм с луксация от ранна възраст, но към този етап на възрастта ми (37г) съм нямала проблем, но явно бебка вече е голяма и почва да се обаждат някои болежки, иначе слава Богу , друго не ме боли още 😂утре влизам в 34г.с живи и здрави… дълъг и качествен сън е мираж при мен от 6ти месец насам…днес съм на преглед и ще говорим за евентуална дата за секцио, малко ме хваща шубето 😁😁😁

Кактусче, моята кола е с фабрично вграден изофикс на задните седалки+ допълнителна защита (нищо, че е спортна кола, помислили са и за това)към системата, аз имах предвид базата , която се закрепя към системата и слагаме столчето на нея

# 38
Аз като дете имах проблеми с коленните стави, но сега от бременността се събуждам с ужасни болки в тазобедрените стави....това е от месеци и направо ми се плаче вечер, когато се опитвам да се завъртя. Все едно съм спала на цимент и всичко е като силно натъртено. С нищо не мажа гърба и кръста. Иначе напълно безопасен е Тендивал, но много мирише.....

Към аптечката за бебета момченца, може да добавите Банивал за пишлето. 😊 Аз и за себе си съм го ползвала при раздразнение, на старата опаковка пишеше, че става и за жени.

Molishein, аз не съм прочела както трябва. Избрали сте най-безопасния вариант 😊❤️ От каква до каква възраст е столчето?
Луничке, а вашето? И като марка.

# 39
Някои коли може да нямат поставен isofix, но фабрично да се поддържа и може да се пита в официален сервиз на марката. Поръчва се оригиналната част и се поставя. За най-сигурно може да се консултирате и с https://kidsonboard.bg

Кактусче, аз мисля, че на събитията говорят за неоригиналните isofix. Но може и да бъркам.

Нашето ни е дадено на заем от приятели. Joie I-level.

https://joiebaby.com/eu/signature-i-level-car-seat#color=42

Ще го ползваме временно и после ще вземем друго. Иначе столчето кола става да го сложиш на количката и няма да е нужно да я будя за да я прибера.

Мъжете ни да ни наемат по един масажист 😃 Иначе и аз не се мажа с нищо, но спя по 4-5 часа на вечер и после съм много раздразнителна и вече в 11 часа на обяд съм без батерии. Обръщането на другата страна става все по-трудно и си е болезнено понякога. Преди просто поддържах корема, но сега да се обърна на другата страна ми отнема 5 мин, защото го правя постепенно.

# 40
Molishein, ние нямаме такава база, но ми изглеждат много удобни. Особено за кола с две врати, защото може да се извърта навсякъде. А като е бебче е препоръчителни да гледа назад. Ще ти е доста по лесно да врътнеш столчето и да вземеш бебчето.
Ние имаме столче от баткото и няма да взимаме. Нашето е на бритакс , но може да се върже само с колан. Взехме и отделно кошничка, за да може да я разнасяме с нея.

Аз също имам доста болки, направо като се извъртам нощем е ужас. А и не спя особено добре. Често си будувам от 3-4 ч.

# 41
Говорейки за нотариус за имената започвам да се замислям как стоят документално нещата. Напълно невежа и не запозната съм . Какво е нужно да се направи след или преди раждането на бебето. Предупредиха ме само, че трябва да си имам уговорка с педиатър. Аз не съм от София, но ще раждам там. Дали ще е необходимо нещо допълнително, заради това за записване на бебето

# 42
Moli, аз съм разбрала погрешно, че питаш за isofix, а не за база. Ние имаме база, но обикновена и предполагам въртящите ще са много по-удобни.

# 43
Moli, аз съм разбрала погрешно, че питаш за isofix, а не за база. Ние имаме база, но обикновена и предполагам въртящите ще са много по-удобни.

Ето така ми е системата в колата isofix

# 44
Може да отидете на ден на отворените врати в болницата където ще раждате  (при нас там обясниха как се процедира) и да питате там или директно да питате нотариус. Ние имаме брак така че няма нужда от документ, но доколкото разбрах такъв документ може да се изкара и преди раждането, защото ако раждаш например в петък няма да има време след раждането да се посети нотариус.

Говорейки за нотариус за имената започвам да се замислям как стоят документално нещата. Напълно невежа и не запозната съм . Какво е нужно да се направи след или преди раждането на бебето. Предупредиха ме само, че трябва да си имам уговорка с педиатър. Аз не съм от София, но ще раждам там. Дали ще е необходимо нещо допълнително, заради това за записване на бебето

Общи условия

Активация на акаунт