Априлче 2025г./тема 7/

• 30 526
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
Мануна, взех един сутиен за кърмене от Shein, но леко теснее в обиколката. С удължител може да се ползва. За 5лв е супер по принцип, ама не бих излязла с него навън.
Скрит текст:
От зимната промоция на HM  хванах тези двата намалени за 20 и нещо лв
Скрит текст:
Поръчах от HM един спортен и също ми допадна, но ми е малък и сега поръчах по-голям номер.
Скрит текст:

Имам и един от About you, но е без подплънки и още му се чудя дали да го задържа. Материята е страхотна, няма подплънки, но не знам дали този модел би бил удобен за кърмене.
Скрит текст:

# 61
Зари и аз евентуално ще си взема такава количка, защото тази, която ми дадоха, спирачките не съм сигурна, че държат. Тепърва ще я тествам.
Столче си харесах на Joie.
За тези на сайбекс трябва основа, която е доста скъпа, но е универсална за всичките им столчета занапред.

# 62
Ние взехме направо столче до по-голяма възраст с включена изофикс основа. https://aiko-bg.com/product-97865070013
Гледах и оценки от разни тестове, с добра оценка беше.

# 63
Ние взехме направо столче до по-голяма възраст с включена изофикс основа. https://aiko-bg.com/product-97865070013
Гледах и оценки от разни тестове, с добра оценка беше.

Да, аз ще взема от тази серия, но се върти само на 90 градуса.
https://rayatoys.com/stol-za-kola-joie-i-spin-safetm-coal-40-105-sm

# 64
Много се притесних след последния ми преглед, в 34 седмица съм, а се оказа, че плацентата ми вече е 3 степен, а водите ми са в долната граница. Предният месец всичко беше наред и не знам как за толкова кратко време нещата стигнаха дотук. Най-вероятно ще трябва да родя със секцио 15 дни преди термина (според АГ, която ме следи), ще видя и утре какво ще ми кажат в болницата, в която ще раждам.

# 65
Много се притесних след последния ми преглед, в 34 седмица съм, а се оказа, че плацентата ми вече е 3 степен, а водите ми са в долната граница. Предният месец всичко беше наред и не знам как за толкова кратко време нещата стигнаха дотук. Най-вероятно ще трябва да родя със секцио 15 дни преди термина (според АГ, която ме следи), ще видя и утре какво ще ми кажат в болницата, в която ще раждам.
Така или иначе секциото е известно време преди термина. Няма страшно за бебето, само се следете всяка седмица или по-често, ако каже лекарят.

# 66
И аз съм с 3та степен от 31ва седмица, вече писах няколко пъти в темата. Утре влизам в 37ма, доктора всяка седмица следи тонове и през седмица доплер. Като причина каза високо кръвно. Важното е кръвопотока да е добър, дори и плацентата да е застаряваща. И на мен ми назначи секцио.

# 67
  • Смолян
Момичета, простете глупавия ми въпрос, но откровено си признавам, че количката си я купихме на магия без въобще да проучвам и да се и интересувам. Взехме Cybex Bailos S Lux 3 in 1.
Въпросът ми сега е следния: трябва ли ми някаква база , за да монтирам кошчето за кола (за новородено) или то си има. Не съм отворила кашоните още.
😏
Зависи какъв комплект и от къде си взела.
И аз купих балиос от Рая тойс 3в1. Сега като се роди ще купим столчето с база подходяща и за кошницата от комплекта и ще се ползва така до 4 години тази база.
В Раятойс има комплект и 4в1, който включва базата.
Мануна аз взех сутиен от уайкики.

# 68
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед вече съм 34 г.с и 4 дни, моята АГ страшно много ме наплаши, че малката върви със седмица назад по кг била около 2.2 кг, караме да започна да вземам протеин и да увелича приема на белтъци. Иначе другите неща били добре, като изключим, че е седалищно и ще съм със секцио най-вероятно. Ох, много се притесних, направо се разтреперах.

# 69
Не може да се измери с точност, според мен е добре на кг. По приложение в 34 седмица дават да е 2.237, гледам приложението на хип. Още не си навършила пълна 35 седмица, нека те погледне и следващата седмица, ще видиш, че е наддала. За 35 седмица вече дават 2500, но това са примерни и се има предвид, че е + или -. На ехографа колко е отклонението, което дава. Колкото по-голямо става бебето, отклонението става все повече. В началото на ехографа даваше +- 50 гр., после след месец, два даваше +-320 гр. Сега сигурно е повече.

Вчера не ме прегледа на ехографа, само тонове минах, всичко беше ок и не я измерихме изобщо. Надявам се следващата седмица да ме прегледа или по-следващата. Пусна ми само изследвания да правя и ми даде 45-дневния болничен.

# 70
На 04.03 лекарката ми по ЗК ми каза, че бебето е около 1,4кг. На следващият ден бях на  ФМ и казаха, че е 2 кг. Вчера ходих на тонове и лекарката по ЗК я погледна на ехографа за няколко секунди и спомена, че е около 2.2кг.

Измерването на теглото много варира и зависи не само от уменията на лекаря, но и от апаратурата. Моята лекарка винаги ме е предупреждавала, че тези измервания не са точни. А нейната апаратура не е толкова добра, колкото при ФМ и лекарката, която ме следи платено. И преди сме обсъждали, че има разлики при измерванията.

# 71
Иначе другите неща били добре, като изключим, че е седалищно и ще съм със секцио най-вероятно.

Цветехубаво, казаха ли ти защо е седалищно?

Моето бебе също се обърна с дупето вече поне от месец и нещо, а преди това май си беше с главата надолу.  В 31.г.с. бях на трета фетална при Чавеева и оттогава започнах да усещам бебка по-различно. След 4 дена бях на контролен и ми съобщиха, че е с дупето... (Та си мисля, че се обърна на феталната от натиска...) И оттогава все така...
Днес влизам в 36.г.с. и вече шансът да се обърне отново съвсем намалява. Нашар ми каза, че е защото имам малък таз и нямала място за главичката, аз наистина съм дребна, но пък с широк таз, и ми е странно да е от това...
В интернет изчетох куп причини за седалищно предлежание, някои, от които звучат плашещи, та от време на време рязко се филмирам...

# 72
Момичета, спрете да четете Simple Smile
Сузи, ако имаше проблем или опасност за бебето, Нашар щеше да го извади веднага, нямаше да те чака.

Цвете, какво като е една седмица назад? Ако върви съразмерно, няма проблем че е по-мъничко. Не може всички да са 4 кг, като се родят. Принципно е хубаво да се консумира достатъчно протеин, без значение дали бебето е по-голямо или по-малко, най-малкото да пестим малко нашата мускулна маса. Ако всичко е наред с доплерите, тоновете и т.н., няма страшно. Сигурна ли си, че лекарката те е наплашила или ти си решила да се стресираш?

Отделно, както сме си писали много пъти, тези мерки и теглилки са много относителни.

# 73
Иначе другите неща били добре, като изключим, че е седалищно и ще съм със секцио най-вероятно.

Цветехубаво, казаха ли ти защо е седалищно?

Моето бебе също се обърна с дупето вече поне от месец и нещо, а преди това май си беше с главата надолу.  В 31.г.с. бях на трета фетална при Чавеева и оттогава започнах да усещам бебка по-различно. След 4 дена бях на контролен и ми съобщиха, че е с дупето... (Та си мисля, че се обърна на феталната от натиска...) И оттогава все така...
Днес влизам в 36.г.с. и вече шансът да се обърне отново съвсем намалява. Нашар ми каза, че е защото имам малък таз и нямала място за главичката, аз наистина съм дребна, но пък с широк таз, и ми е странно да е от това...
В интернет изчетох куп причини за седалищно предлежание, някои, от които звучат плашещи, та от време на време рязко се филмирам...
Каза ми, че и моят таз бил с конусовидна форма, въпреки, че аз винаги съм смятала, че имам широк таз, тъй като съм и по-едра. За седалищното не се притеснявай познавам доста хора родени седалищно, даже моя близка приятелка, с която сме родени с ден разлика, през 90-те е родена седалищно по нормален начин, но днес се препоръчва секциото за по-голяма безопасност. Аз четох за упражнения, с които "уж" можело да се стимулира обръщането.

# 74
Моето беше обърнато седялищно до преди 10 дни, през цялото време АГ казваше "това е нормална позиция" и спрях да чета. Миналата седмица уж беше с главата, обаче напоследък това бебе рита и се върти денонощно и пак започнах трудно да дишам може отново да си е забил главата в диафрагмата ми, Божа работа.
Пристигна ми раницата от Амазон, така че няма да взимам оригинална с количката, ще спестим малко, а и е по-голяма като вместимост.

Общи условия

Активация на акаунт