Априлче 2025г./тема 7/

• 35 259
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Да продължи и аз темата с кръвното - бях на тонове, там всичко е наред, но ми увеличиха допегита на 3×2 и в неделя пак тонове. Багажът е стегнат и чакам на полусъединител май вече 😅

# 391
И аз да се включа с това кръвно. Снощи и моето взе да откача. Хванах го 133/75. Аз по принцип съм с ниско, и може би затова веднага ми се отрази-едно силно главоболие и замайване цяла вечер, въпреки че уж след половин час се смъкна до 120.
Моята АГ ми каза, че ако не стигна 140/90 не съм за спешно, вие какво мислите, момичета? Снощи мъжа ми много настояваше да ходим, но аз понеже си го имам казаното от нея наум, и кръвното не се задържа-отказах.

# 392
Включвате се не особено подготвена по темата с кръвното с един простичък съвет, но като медицинско лице знам колко важна роля играе водата, та пиете ли достатъчно вода? Ии да не прекалявате със солено и кисело.
Просто се сетих, работейки в болница как на всички пациенти сме повтаряли с колегите колко е важен приема на вода, та може да пробвате да пиете повечко ако не го правите плюс медицинския контрол. 🤞🏼Стискам палци всичко да е наред при всички ни, не остана. 🍀

# 393
Не мисля, че еднократно вдигане се брои.
Първо, мерите ли правилно? 10 мин почивка на стол, без говорене и много мърдане, подпрян гръб и подпряна ръка, на която се мери.

От жегите е нормално да се качи малко. Всички имахме късмет, че си изкарахме огромната част от бременността на хладно Simple Smile)

# 394
И краката да не са кръстосани при мерене на кръвно към допълнение на предните постове. Така са ми казали поне. Иначе аз меря 3 пъти и взимам средната стойност.

Тонове днес са добре и ще си ходя вкъщи. В понеделник пак се връщам за нови тонове.

Иначе малко инфо за Токуда и отделението за високо рискова бременост:
Скрит текст:
Бях настанена в двойна стая, която е доста голяма и комфортна. Имах си другарче по легло, която днес беше на секцио. Има нещо като дървена преграда и не виждаш леглото на другият. Ето така изглежда стаята, като от другата страна е огледална. И банята . Има и гардероб срещу банята, който е с ключове. Накратко комфортно и чисто и топло. Имаш избор от веган меню, вегетарианско, което може да включва и сьомга и месно меню. Храна ми допадна и си е добри количества, поне за мен. Общо взето всички са доста мили и съм доволна от отношението. Съседката по легло беше с планово секцио, като днес сутринта я събудиха в 5 часът за тонове. После мина за клизма и чакаше да дойде ред за секциото, като не можеш да пиеш вода и да хапваш.

Иначе ти дават нощници, но са доста широки . Хавлии и козметика си носиш. В края на коридора има диспенсър за вода и може да си наливаш. Свижданията са от 16:00 до 18:00, като можеш да излизаш.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 13:11 от Пълнолуние

# 395
Луничке, много се радвам, че те изписват. Спокойствие да имаш сега.
За кръвното само мога да добавя, че още не съм се отказала от идеята за ритуално горене на апарати за кръвно на клада като родим всички 🤣

# 396
Луничке, много се радвам, че те изписват. Спокойствие да имаш сега.
За кръвното само мога да добавя, че още не съм се отказала от идеята за ритуално горене на апарати за кръвно на клада като родим всички 🤣

Значи, уговаряме една дата и се събираме на удобно място!

# 397
Здравейте, момичета 🌸🍀
Леле, какво се случва с кръвното налягане в 9 месец … виждам, че масово страдаме от високо кръвно. Хубавото е, че всички казват, че с раждането ще се нормализира.
Иначе и при мен кръвното е съпроводено с отоци (на стъпалата всеки ден и на ръцете понякога).
Аз се чудих много, но преди малко се материализирах в Токуда. Дежурен е доктор Леков. Прие ме в кабинета, поговорихме си. Измери ми кръвното: на лявата ръка 125/85, на дясната 129/85. Много мило и любезно ми обясни, че е нелепо да ме приемат в болницата с това кръвно, въпреки че това бил най-лесният вариант за него. Дори не ми вдигна дозата допегит. 😏 Следя кръвното и идвам в болницата с кръвно от 140/90-92-3-45.
Стискаме зъби още 3 дни и чакаме и ние на полусъединител.
Афродита, какво ти излезе на изследването за прееклампсия? Аз светнах нещо като положителна там 😏
Луничке, как си днес?

# 398
Зари Добре сме и двете. Малката си е нормално активна днес. Чакам си епикризата и си тръгвам.

Защото съм лежала само една вечер си поемам прегледа и пакета за проследяване. Иначе е можело да мина и по ЗК, но трябваше да стоя минимум 3 дни, предпочитам да си спя вкъщи, ако е безопасно за бебето.

Съседката по легло е при Леков и каза, че е доволна от него.

Как е кръвното днес при теб?

# 399
Здравейте,

Аз имам въпрос относно една друга тема. Как се справяте с констипацията. От лактолузата ми се гади нея ми беше предписала АГ. Аз си взех Дуфалак, но и той не ми помага много или просто не вземам достатъчна доза. Пия топло мляко с мед, като това помага, но не много.
И още един въпрос към момичетата, които пият протеин за бременни. Колко дози пиете на ден? На опаковката пише по две мерителни лъжици сутрин и следобед. Аз до сега пиех само една доза на ден. Вие по дозата на опаковката ли го пиете?
Относно тоновете и контракциите и аз бях последния път и ми мереха само тоновете. Но аз си имам контракции още от 4-5 месец и съм си свикнала с тях, така да се каже.

Не знам как е при вас, но аз почти не мога вече са вървя много пеш и особено по стръмно и полегато. Много бързо се уморявам и вечер вече в 8 искам да си лягам.
Пожелавам на всички сили и кураж да издържим последните седмици Simple Smile

# 400
  • Смолян
Здравейте,

Аз имам въпрос относно една друга тема. Как се справяте с констипацията. От лактолузата ми се гади нея ми беше предписала АГ. Аз си взех Дуфалак, но и той не ми помага много или просто не вземам достатъчна доза. Пия топло мляко с мед, като това помага, но не много.
И още един въпрос към момичетата, които пият протеин за бременни. Колко дози пиете на ден? На опаковката пише по две мерителни лъжици сутрин и следобед. Аз до сега пиех само една доза на ден. Вие по дозата на опаковката ли го пиете?
Относно тоновете и контракциите и аз бях последния път и ми мереха само тоновете. Но аз си имам контракции още от 4-5 месец и съм си свикнала с тях, така да се каже.

Не знам как е при вас, но аз почти не мога вече са вървя много пеш и особено по стръмно и полегато. Много бързо се уморявам и вечер вече в 8 искам да си лягам.
Пожелавам на всички сили и кураж да издържим последните седмици Simple Smile

Аз пиех до преди няколко дни Прегнако една доза от две мерителни лъжици с 0.200мл овесено или бадемово мляко без захар.

# 401
Отнсно голямата нужда 😅 от както съм бременна нямам този проблем (ходя на 1-2 дни), но от както пия омнибиотик панда (заради бебо го пия) ходя съвсем всеки ден. Плюс че бебето ми притиска червата и понякога с извинение съм имала чувството че ще се… така 😅 моя юнак не ми притиска мехура, но червата ми са му явно много забавни.
Може да пробваш с пробиотик, но трябва да се пие някакво време.
Плюс има си храни които действат на перисталтиката (пълнозърнестите👌🏼), много вода и движение.
П.с за сега се чувствам пълна с енергия (37г.с), но даже сама се спирам от както разбрах, че имам леко разкритие. Иначе на това слънчице много ми се разхожда, но съм се запряла😅 да мога да добутам до 39та ако е писано… 🍀

# 402
Здравейте, момичета 🌸🍀
Леле, какво се случва с кръвното налягане в 9 месец … виждам, че масово страдаме от високо кръвно. Хубавото е, че всички казват, че с раждането ще се нормализира.
Иначе и при мен кръвното е съпроводено с отоци (на стъпалата всеки ден и на ръцете понякога).
Аз се чудих много, но преди малко се материализирах в Токуда. Дежурен е доктор Леков. Прие ме в кабинета, поговорихме си. Измери ми кръвното: на лявата ръка 125/85, на дясната 129/85. Много мило и любезно ми обясни, че е нелепо да ме приемат в болницата с това кръвно, въпреки че това бил най-лесният вариант за него. Дори не ми вдигна дозата допегит. 😏 Следя кръвното и идвам в болницата с кръвно от 140/90-92-3-45.
Стискаме зъби още 3 дни и чакаме и ние на полусъединител.
Афродита, какво ти излезе на изследването за прееклампсия? Аз светнах нещо като положителна там 😏
Луничке, как си днес?
Ще ги прикача, защото нищо не разбирам, чакам отговор от лекаря си. Но за ниските ми тромбоцити направих консултация с хематолог и се оказа, че имам имуннатромбоцитопения при
бременност. Увеличиха ми Б12 2 по 1 и ако паднат под 80 някакви хапчета. А сега ще прикача изследванията за тази прословута прееклампсия.

# 403
Аз пия 2 пъти на ден протеина по 2 мерителни лъжици, но така ми е изписан от лекаря. От както съм бременна ходенето по номер 2 не се случва без помощ, независимо какво ям и дали пия омнибиотик или не. Следящата по ЗК ми каза да си взема  Лаксатинил, като приемам по половин лъжичка за чай.

https://apteka.framar.bg/30065317/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B0 … -200-%D0%B3%D1%80

# 404
Здравейте, днес бях на преглед , малката е наддала много малко 100-200 грама за 10 дни. Бях на тонове,.всичко е наред там. С доцента се разбрахме в Понеделник пак на тонове и вероятно през следващата седмица планово секцио по-рано, но все пак вече съм 36 седмица и се успокоявам, че всичко ще е наред. Явно има проблем с плацентата. Тъй като аз нямам проблеми с кръвното, нито гестационен диабет и т.н. Дано моето съкровище е добре, че просто сърцето ми се къса.

Общи условия

Активация на акаунт