КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 463
  • 768
  •   2
Отговори
# 270
Ще резервирам круиз MSC Magnifica по Средиземноморието. Тръгване от Неапол през Амалфи и Позитано-Палермо (Сицилия)-Валета (Малта)-Барселона-Марсилия-Ла Специя (Чинкуе Тере)-Неапол. Как мислите дали може да се справим сами да разглеждаме без да използваме екскурзиите от агенцията?

# 271
  • Варна
дали може да се справим сами да разглеждаме без да използваме екскурзиите от агенцията?

Зависи колко сте отракани и колко опит със скитане сами по чужбините и ползването на чужди езици имате и разбира се ще ви е многократно на по ниска цена Simple Smile

# 272
  • София
Коста колко време предварително определят каютите? 20 дни останаха, а нямаме номер.

# 273
До 10 дни преди отпътуването.

# 274
  • София
А къде търсите самолетни билети. Esky ми дава някакви ужасни цени. Може и да са си такива де, но искам да погледна и на друго място...

# 275
Гугъл флайтс

# 276
  • София
Skyscanner.

# 277
  • Пловдив
Коста колко време предварително определят каютите? 20 дни останаха, а нямаме номер.
Днес говорих с операторката от океан травел.
Ние заминаваме на 24-ти юни каза, че на 19 юни ще получим e-mail къде ще ни бъде номера на каютата.

# 278
  • София
Аз го получих десетина дни преди круиза

# 279
Понеже не съм видяла да се коментира NCL скоро, може ли отзив. Ако някой е пътувал скоро с NCL Gateway по- специално, ще е супер да сподели впечатления..

# 280
И аз с молба - някой пътувал скоро с Allure of the seas да сподели впечатления. Както и на пристанището в Палма де Майорка какъв е начинът да се придвижим до частта със забележителностите? Предварително благодаря!

# 281
И аз с молба - някой пътувал скоро с Allure of the seas да сподели впечатления. Както и на пристанището в Палма де Майорка какъв е начинът да се придвижим до частта със забележителностите? Предварително благодаря!
Ние използвахме uber, но го почакахме известно време. Имаше и таксита. По спомени и някакъв шатъл имаше предложен от кораба.

# 282
Понеже не съм видяла да се коментира NCL скоро, може ли отзив. Ако някой е пътувал скоро с NCL Gateway по- специално, ще е супер да сподели впечатления..
Не сме пътували с Gateway, но два пъти го виждам.
Миналата година на Бермуда го видях ранно сутринта, и преди две седмици  “мина” до нас по Hudson River в посока Bermuda. Само знам за него, че тръгва от Манхатън, и ходи до Бермуда в периода юни 2025 - август 2025 за седем дни с престой на Royal Naval Dockyard. Цените започват от 723$ и като цяло круизът до Бермуда си заслужава. Били сме на Бермуда  с MSC Meravigliа , и беше супер.

# 283
  • София
Здравейте,
много искам да запазя круиз и го реших днес, досега не сме пътували.
Но тъй като не се знае коя от девойките къде ще учи от есента ми се иска да е до края на септември пътуването. И за да е още по-лесно най-рано от края на август Simple Smile
Към момента само това намерих, което май ни устройва  - AIDAcosma - Mediterrane Schätze mit Sardinien ab Barcelona
Как ви звучи като маршрут и цена за четирима възрастни и дете на 16 г, каките ще са към даденият момент вече на 19 г?
Заслужава ли си да се избере варианта AIDA PREMIUM, където мога да си избера каюта, а не само тип както е на варианта AIDA VARIO?

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 00:16 от Aila

# 284
Здравейте,

Към момента само това намерих, което май ни устройва  - AIDAcosma - Mediterrane Schätze mit Sardinien ab Barcelona
Как ви звучи като маршрут и цена за четирима възрастни и дете на 16 г, каките ще са към даденият момент вече на 19 г?
Заслужава ли си да се избере варианта AIDA PREMIUM, където мога да си избера каюта, а не само тип както е на варианта AIDA VARIO?

На мен ми се струва много добър вариант като за първи круиз, включва и 3 острова, аз лично много обичам острови. А и времето ще си е още лятно, ще става и за плаж. Предвид, че кабината ви ще е веранда и сте 5 човека, цената не е толкова страшна, а и Аида Козма е хубав кораб, с водни пързалки и тн.
Ние, от както ни се наложи веднъж да променим маршрута на един скъп круиз, вече резервираме само с Аида Премиум тарифа. Освен, че можем да си изберем каюта с по-добро местоположение, тази тарифа ни дава право и да променим един път маршрута или датите на круиза.

Общи условия

Активация на акаунт