КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 306
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Ние винаги сме във вътрешна четворна каюта, децата вече са на 14 и 15. Вярно, не е широко, но ние се прибираме в каютата само да спим. Сутрин аз и мъжа ми понеже сме ранобудни отиваме по-рано на закуска, децата пристигат по-късно, че поспиват повече и така не се струпваме всички в банята. Вечер, обикновено ние се прибираме по-рано от децата, те ходят на някакви партита и пак избягваме задръстване в банята.
И не взимаме четворна кабина само, защото е по-евтино, а защото ни е приятно да сме заедно, макар и в "дядовата ръкавичка".

# 301
  • София
Здравейте на всички!
Завърнахме се от поредния круиз със Селебрити Инфинити - Гръцки острови. За пети път ни е с този кораб из Средиземноморие. Не сме разочаровани и този път. Селебрити са въвели едно допълнително ястие - изненада за всяка вечер различно по препоръка на готвача, освен различното меню всеки ден и освен ястията, които са always available. Този път ме впечатли храната в бюфета - не отстъпва по нищо на основния.
Понеже дискутирахте по-горе за повече от двама възрастни в кабина да споделя нашия опит - бяхме трима възрастни и всеки ден след плажа всички трябваше да се къпем. На Инфинити до сауната има голяма съблекалня с 4-ри големи душ кабини с всичко необходимо - душ гелове, шампоани, балсами, шапки за баня, чехли, клечки за уши, сешоар, лосион за тяло. Това ни реши проблема - един се къпе в кабината, а две дами в съблекалнята.
Увеличена е цената на лифта в Санторини - 10 евро на човек/на посока.
И последно не съвсем по темата, но може да е полезно за някой - на летището оперират йелоу такси - ако ползвате апп-а за поръчка сте с приоритет. Ние кацнахме и се изви голяма опашка, поръчах през апп-а и ние се качихме преди всички.

# 302
yavche,
Може ли да споделиш каква е атмосферата на Селебрити откъм партита? Има ли summer party latino vibe, или е по-улегнало и спокойно.

# 303
  • София
yavche,
Може ли да споделиш каква е атмосферата на Селебрити откъм партита? Има ли summer party latino vibe, или е по-улегнало и спокойно.
Хубави партита стават, но не са латино - по-скоро тематични, много трибюти правят, има поне 2 банди и 2-3 солови изпълнители из баровете. Само енергия да имаш!
В същото време е и спокойно и класно! Трябва да ги пробваш Селебрити!

# 304
Някой слизал ли е в Тулон и Олбия, да каже какво интересно има да се види, колко е далече пристанището от центъра и всякакви други подробности

# 305
  • Русе
Извинявайте, ако въпросът ми прозвучи много тъпоъгълно Blush
В Неапол пристигаме в 13 часа и в 20 и 30 трябва да  сме на борда. Проблемът е, че часът ни за вечеря е 18. Ако се приберем в 19 ще ни пуснат ли да хапнем? Да вечеряме на брега иначе?

# 306
Извинявайте, ако въпросът ми прозвучи много тъпоъгълно Blush
В Неапол пристигаме в 13 часа и в 20 и 30 трябва да  сме на борда. Проблемът е, че часът ни за вечеря е 18. Ако се приберем в 19 ще ни пуснат ли да хапнем? Да вечеряме на брега иначе?

Вечерате в бюфета. Там храна има до към 12ч. полунощ.

# 307
Здравейте!Никога не сме били на круиз ,изчетох някои неща ,но да попитам-за да стигнем до самия круизен кораб, със самолет сами ли  трябва първо да отидем до Истанбул примерно?

# 308
Зависи от конкретната оферта, понякога има опция фирмата срещу допълнително заплащане да ви организира и трансфера до кораба. Обикновено е по-евтино човек сам да се придвижи, но всичко е според конкретния случай и вашите желания.

# 309
  • Варна
бяхме пристигнали часове по рано , а вече качваха и качиха и нас доста по рано. По рано и бързо слязохме защото оставихме багажа с нас - той беше и много малко - винаги пътуваме с минимален багаж

# 310
Зависи от конкретната оферта, понякога има опция фирмата срещу допълнително заплащане да ви организира и трансфера до кораба. Обикновено е по-евтино човек сам да се придвижи, но всичко е според конкретния случай и вашите желания.
Благодаря!Значи като при другите екскурзии -въпрос на договорка

# 311
не договорка, а какво точно се предлага и какво не.
Всеки продукт, който се продава на пазара трябва да е описано какво включва.  Едни продават само самолетни билети, други продават круизи, трети продават пакети от няколко неща едновременно...
Ако не пише изрично за самолет и не споменавате, дали тръгвате от София, Истанбул или Чикаго, значи е само круиза,  а транспорта до там си го организирате отделно.

# 312
  • Някъде Там
здравейте, това вече е любимата ми тема. Нашият първи круиз си заслужаваше и сме много доволни Ship
Много благодаря на всички, които ми отговориха Flowers Sunflower  и специално на  yav4e_mrav4e Много ми помогнахте Purple Heart
Искам да попитам за круиз за Япония - кога е най-подходящо да се иде? Не намирам тема за Япония.
Също така бихте ли ми препоръчали кораб за тази дестинация ?

# 313
Искам да попитам за круиз за Япония - кога е най-подходящо да се иде? Не намирам тема за Япония.
Също така бихте ли ми препоръчали кораб за тази дестинация ?

Ние бяхме на круиз в Япония началото на април, точно по време на Сакурата. Много е красиво по това време и горещо препоръчвам посещение точно тогава. Круизът ни беше с Aida Stella, 15 дни обикаляхме из Япония и един ден бяхме в Пусан, Южна Корея. Тръгването беше от Йокохама, бяхме в Токио, Киото, Канадзава, Акита и няколко други и по-малко известни градчета.  Aida Stella e от по-малките и по-стари кораби на Аида, но за нас не беше проблем, все пак по-важен беше маршрута. Макар и по-стар кораба си беше хубав, чист, храната много ни хареса също.
Много, много сме доволни от цялото преживяване, Япония е невероятна страна, много интересна и различна.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 10:42 от Доня Роса

# 314
Мили хора,
предстои ни круиз с Costa Smeralda от Рим. Днес ни оформиха документите, но в круизния билет едно почснение ме вкара в размисли. Важно уточнение е, че племеникът ни, който е на 13г, ще пътува с нас , БЕЗ родители. Та изречението е следното:
REMEMBER TO BRING WITH YOU:
 Identity documents: a valid passport. Minors as well will have to hold their own passport. If a child is not travelling with a parent or
guardian, please make sure you have written consent for them to accompany you.
Та.. аз декларация, че може да напуска страната с мен си имам, само на български. Водили сме го в чужбина и до сега този документ само на нашата граница са ни го искали. Нужно ли е още нещо да правя? Миналата година ходихме на круиз със Селестиал и нищо не са ми искали.
Говорих с crusit, от там ми казаха, че това нещо било за италиански граждани, но аз никъде не виждам такова пояснение.
Вие какво мислите по въпроса? Някой с подобен опит?

Общи условия

Активация на акаунт