Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA 2

• 6 748
  • 72
  •   1
Отговори
  • Наблизо
Темата е за отслабващи с препарати като Саксенда и Уегови,специално за обезитет.

# 1
Темата е за отслабващи с препарати като Саксенда и Уегови,специално за обезитет.

Има тема за Оземпик. Ако  се интересувате, полезно е да се знае.

# 2
  • Наблизо
Оземпик е лекарство за диабетно болни,тази е за хората на Саксенда,Уегови,Мунджаро.

# 3
Аз мисля писах в предишните теми.Три кутии използвах Саксенда,свалих 5-6 кг.но си ги върнах.Не е за мен. Всъщност понякога се чудя дали пак да не опитам,но някакси толкова пари да хвърля за едни килограми не ми се ще. Аз не съм и много над нормата,де.
172 см.и съм 73 кг.Искам да съм 68,но не ми се получава,колкото и да променям и хранене,и ползвайки саксендата...
Може би ще опитам за лятото да сваля пак с нея,а може и нещо друго да опитам...Та така.

# 4
Оземпик е лекарство за диабетно болни,тази е за хората на Саксенда,Уегови,Мунджаро.

Оземпик е официално одобрено за лекарство за наднормено тегло т.е. за отслабване и то не само в ЕС, а и общо взето във всички цивилизовани държави. Така че лекарите го изписват и за отслабване.
Да, вярно е, че в началото беше препоръчвано само за диабетици и хора с ИР, но бързо се видяха другите ефекти.
Впрочем почти всички диабетици и хора с ИР с лош контрол на кръвната захар, са си с наднормено тегло, така че ползите са във всички посоки. И трите медикамента са обект на ендокринологията.

# 5
  • Наблизо
Оземпик не е одобрен за отслабване.Молекулата му е,но под формата на Уегови.
В България виждам,че си се предписва на всички пожелали,само че си го плащат,но в ЕС е само за диабетици (поне за 4ри страни съм сигурна).
Аз съм била на Оземпик заради много лоши показатели,но ми ги спряха веднага щом излязох от “диабетните показатели”.
Сега съм на Саксенда,като имам вариант и Уегови,но е на тройна цена и за момента Саксендата работи.Бавничко,но и на мен това ми е целта.Правя нещо като зона и си броя калориите.

# 6
Оземпик не е одобрен за отслабване.Молекулата му е,но под формата на Уегови.
В България виждам,че си се предписва на всички пожелали,само че си го плащат,но в ЕС е само за диабетици (поне за 4ри страни съм сигурна).
Аз съм била на Оземпик заради много лоши показатели,но ми ги спряха веднага щом излязох от “диабетните показатели”.
Сега съм на Саксенда,като имам вариант и Уегови,но е на тройна цена и за момента Саксендата работи.Бавничко,но и на мен това ми е целта.Правя нещо като зона и си броя калориите.

Наистина не виждам целта на това спорене.
Вегови и Оземик е едно и също нещо - семаглутид.  ЕАЛ е одобрила Вегови , ок, ама то е  същото така или иначе. Никой не може да се бори с фармакологичната мафия. Даже интересно да се спомене, че Вегови  и Озепик за препарати на една и съща фирма - Ново Нордиск, като първия медикамент е тройно по-скъп, въпреки, че са с напълно еднакъв състав. За това фирмата иска разрешение за Вегови , който е по-скъпия вариант - палучава одобрение и тръгва бюрократичната машина - изписва се с намаление или безплатно.
Обаче безплатно няма - просто друг дава парите.

# 7
Wegovi изобщо не се предлага под това име в България така че е нормално да предписват Оземпик за всичко, а пък спорът кое за какво е просто няма смисъл при такова положение. Те и Саксенда и Виктоза са абсолютно едно и също, даже дозировките им са еднакви при тях. И са и те на същата фирма, всичкото от едно място идва. И пак има някой да тропа с крак че едното било за болни хора пък другото "само" за дебели...
За Оземпик даже май повече от една активна тема има, в интерес на истината.

# 8
  • Наблизо
В Европа просто голямото натискане е защото Оземпик и Виктоза са по здравна каса един вид ,те са одобрени само за диабетици и са с регулирана цена и нарочно не искат да пуснат и другите лекарства по каса,тъй като цената е тройна и касата не иска да плаща.А пък лабораторията не иска да се предлагат и на свободен пазар за недиабетици,защото нямат право да вдигнат цената за недиабетици.

# 9
У нас, както и много други неща, това също не е както другаде. Много може да се говори по това но няма в тая тема да ги оправим де. Фактите са че у нас е само Оземпик, Уегови изобщо няма. Виктоза и Саксенда действително са разделени - едното е с протокол по здравна каса а другото не. Оземпик не е така и се предписва и по двата начина. Уегови е в друга дозировка, освен това, там максималната е над 2 пъти тази на Оземпик, та не знам дали и това не играе при цените също.

# 10
  • Наблизо
[quote author=natka link=topic=1752196.msg49420935#msg49420935 date=
Уегови е в друга дозировка, освен това, там максималната е над 2 пъти тази на Оземпик, та не знам дали и това не играе при цените също.
[/quote]
Не мисля,че е това.Иначе нямаше 0,25 и 1 мг Оземпик да са на една цена.Просто е до договаряне и правителствата нямат интерес да го включат също,защото нали..ако си дебел,то е защото си свиня и се тъпчеш.

# 11
Възможно е, там вече не знам и аз кое е правилното, като знам калко други неща у нас пациентите си ги плащат от джоба... И точно в тая тема вероятно няма да се съгласят всички, но това дори не и най-належащото за включване в реимбурсираните неща от здравната каса. Но у нас си е шантава цялата система.

# 12
Здравейте ,от 1 месец съм на саксенда, но от няколко дни имам страшно замайване, главоболие, но него си го имах и преди саксендата ,възможно ли е от нея да е това замайване?

# 13
  • София
Здравейте ,от 1 месец съм на саксенда, но от няколко дни имам страшно замайване, главоболие, но него си го имах и преди саксендата ,възможно ли е от нея да е това замайване?
Да, възможно е. Пийте достатъчно количество вода. Хранете се по малко на чести интервали, не яжте сладко и не пушете много ( ако пушите). Тези неща при мен оправиха ситуацията и се наместихме със саксендата. Simple Smile

# 14
Да, възможно е. Пийте достатъчно количество вода. Хранете се по малко на чести интервали, не яжте сладко и не пушете много ( ако пушите). Тези неща при мен оправиха ситуацията и се наместихме със саксендата. Simple Smile
вода пия по 4 5 литра на ден ,пуша да ,храня се 2 пъти на ден и то по мн малко, предимно салати и месо ,вие нормализиране ли инсулина с нея ,кг свалихте ли и колко?

Общи условия

Активация на акаунт