Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA 2

• 6 752
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета ,
От вчера съм на Саксенда . Доктора ми каза да си я поставям вечер , но забелязах , че много от вас си я поставят сутрин.
Моля за съвет относно поставянето ☺

Привет,
Аз я поставям само вечер и се чувствам добре. Нямам обострен апетит през деня.

# 61
Здравейте отново , исках да ви попитам при вас кога започна ефекта , защото аз вече си я слагам няколко дни вечер ,и да ви кажа през деня съм си гладна не усещам никаква разлика .

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 08:57 от Emida

# 62
При мен ефектът беше незабавен. Вече трета седмица съм на саксенда и апетит почти нямам, и ям под 1 000 калории.

# 63
Благодаря 😊
А да ви питам вие кога си я поставяте , и каква схема ви дадоха ?
При мен ефектът беше незабавен. Вече трета седмица съм на саксенда и апетит почти нямам, и ям под 1 000 калории.

# 64
А как имате сила за каквото и да е. Освен повръщането страшно се задъхвам аз и нямам никаква физическа сила заради липсата на апетит. Само ми се лежи

Как успявате да правите упражнения и т.н

# 65
Пиеш ли достатъчно вода или други течности? Внимавай да не се обезводниш ако повръщаш много.

# 66
Благодаря Ви!

Започнах Саксенда на 19 март – първите 10 дни бях на 0.6 мг, след това 10 дни на 1.2 мг, и оттогава съм на 1.8 мг.
Продължавам до 4ти юли, когато съм на контролен преглед.
До колкото разбрах целта е да достигна 70 кг. След това с хранителен режим и тренировки да достигна това което аз искам: 60 -63 кг.
Надявам се наистина да важи правилото, че колкото по- бавно свалям, толкова по- постоянен ще е резултата , както и да съумея да го задържа.
За съжаление вече не усещам  по-бързото насищане, както в началните седмици. Преди да започна със саксенда нямах кой знае какъв апетит. Ядях по 1 път на ден. Вече имам апетит , че дори и преди обяд. Разбира се , мога да издържа да не ям до обяд.
* Има промяна в килограмите (за месец и половина не бяха мръднали), но е защото се ограничавам повече, хапна ли нещо тестяно или в повече и пак  отиват към 77.
** За този период от 2 месеца и малко , не съм усетила каквито и да е било странични ефекти. Само няколко сутрини имам някакво странно усещане и ако хапна една хапка съм ок.

Резултати към момента:
17.03.25 – 79.8 кг
29.03.25 – 78.8 кг
14.04.25 – 76.8 кг
23.04.25 – 76.9 кг
28.04.25 – 77.0 кг
12.05.25 – 77.2 кг
22.05.25 – 77.2 кг
05.06.25  - 75,4 кг

*** Някой знае ли колко време преди забременяване е необходимо да се спре саксенда?
Може ли да навреди по някакъв начин, ако се поставя саксенда и след месец се разбере за бременноста?

Консумирам Саксенда от вчера. Лекарката ми назначи 1.8 и това е дозата , която сложих...
И по-горе са ги писали, НО!!!! Да повторим. ПЪРВИЯ ДЕН НЕ СЕ БИЕ ДОЗА РАЗЛИЧНА ОТ 0.6! Моля, ви, ако попадате на нечитави доктори, то поне си правете труда да четете листовката на лекарството. ТОВА Е лекарство. И има листовка, в която е описано всичко. Как някой дава 140 евра за лекарство и не си прави труда да чете, умът ми не го побира. Не е лично насочено към вас, @SC69 Simple Smile Нещата стават постепенно и бавно.

Започнах от 79.8 кг., висока съм 170 см.
Не знам за колко време и на каква доза ви е изписана, но както написах току що, търпение. А и не сте написали какъв процент от теглото трябва да свалите, но нямате да сваляте чак толкова много. Колкото по-бавно сваляте, толкова по-постоянен ще е резултата.  И не се изкушавайте от яденето на колегите, защото само хвърляте пари и се тъпчете с лекарство излишно.

п.п. Бийте си инжекцията сутрин (аз ставам мия зъби и си я бия веднага след това). Пийте достатъчно вода и не пушете много, за да не ви се гади. (пробвах точно два дена в началото да си бия дозата вечер преди лягане и щях да пукна, на заранта така ми се гадеше, цяла нощ не бях спала, беше ужасно и най-безсмисленото нещо). Но нали и аз, викам айде да пробвам, е, веднага си се върнах на сутрешното. Simple Smile

п.п. Вероятно повечето сме минали през гаденето, киселините и всичко останало... аз стисках зъби и не се отказах, беше гадно, да. Но някъде след 4-5 месец свикнах, скоро ще направя година. И се радвам, че не се отказах. Спрях и да пуша. Освен цената, виждам само плюсове за себе си. Така, че имайте търпение, малко по малко. Без сладко, без алкохол, без тесто (ако не можете без, то поне намалете). Дайте време на организма и мозъка да се нагодят. Успех!

# 67
В никакъв случай не бива да забременяваш докато пиеш лекарството и трябва много да се пазиш. Това ми каза на мен лекарката, която ми го изписа.

Аз за сега не мисля да го почвам, тъй като се наплаших от някои написани странични ефекти.

Едно не разбрах това лекарство освен потискане на апетита има ли наистина влияние за забързване на метаболизма и изгаряне на мазнините?  Това ми е интересно ?

# 68
Лекарството помага за регулиране на хормоните, които влияят върху покачване на теглото. Не забързва метаболизма и не топи магически мазнините.

# 69
Здравейте. Да споделя моя опит със Саксенда.
Започнах на 20.05.25г. с доза 0.6. След седмица минах на 1.2 и не съм вдигала повече. Моята лекарка каза, че ако не изпитвам глад да не увеличавам.
Бия я преди обяд около 11-12ч.
Нямам никакви странични ефекти, освен леко гадене първите 2-3 дни.
Не спортувам и не спазвам строг хранителен режим. Ограничила съм хляба и сладкото. Не изпитвам глад и се налага да ям със зор, че иначе се разтрепервам.
На 20.05.25г. бях 70.200кг, месец по-късно съм 64.100кг.
Чувствам се добре.
След месец пак ще пиша как върви свалянето.

# 70
Аз имам рецепта за 5 месеца, но няма да я ползвам. При мен нямаше ефект особено. Само в началото.

# 71
Здравейте,има ли някой на рибелсус? Имате ли странични ефекти и какви резултати сте постигнали! Благодаря предварително!

# 72
Здравейте!

Имам цяла неотваряна кутия Saxenda, предписана на мъжа ми, която тоя няма да ползва. Срокът и е до края на октомври 2025 г. Какво мога да направя с нея?

Общи условия

Активация на акаунт