Данъчни облекчения за деца - 2

• 10 288
  • 307
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, когато сумата е изплатена как се променя статусът?

Моята декларация за момента е само приета.
Оказа се, че имам неплатени ЗО за 2017 г., как съм успяла да подам с тях не знам.
Досега винаги съм подавала през работодател и дори не знаех, че имам лиспващи 2 месеца преди толкова години.
Платих вноските и подадох наново, сега стои със статус "приета".

Здравните осигуровки се търсят от 01.12.2020г. Не е било нужно да плащате. Статусът на декларацията няма да се промени.

Получих събщение, че имам неплатени ЗО и затова няма да мога да се възползвам от данъчните облекчения. След като платих, подадох отново и тогава системата прие декларацията.

Ъпдейт, за да не пускам нов коментар- подадена декларация в петък на 20.03 следобед, получено дан. облекчение на 23.03 в 17 ч.

Ако неплатените задължения са били за 2017г е можело да пуснете заявление за отпадане по давност, защото не са дължими. Разбирам, че сте имала подадена декларация 7 за здравните осигуровки и просто сумите не са били платени.

# 256
  • Бургас
На мен също днес след 17 часа ми изплатиха сумата. Както писах на 12.03 подадох декларацията.

# 257
  • Бургас
На 13.03 подадох, все още нямам превод.

# 258
Аз на 11.03 и няма. Вчера влизах пише само ,че е приета и нищо повече.

# 259
Благодаря за новата тема и указанията за попълване. Ще изчакам малко  наплива и ще попълвам.
И аз още изчаквам.
До кога имам време за поддаване онлайн?

# 260
30.04. е срока за подаване на декларациите
Имайте търпение, 30 - дневен е срока за възстановяване на парите
Тази година е малко по-особена заради превалутирането

# 261
  • Бургас
Получих в 17.20 съобщение за превод. Миналата година ми се обадиха и по телефона. Тази година са опростили процедурата...

# 262
  • Пловдив
Здравейте.Аз получавам данъчно облекчение за детето.Съпругът ми е самоосигуряващо се лице и има решение на ТЕЛК.Някой му казал, че заради ТЕЛК-а може да ползва данъчно облекчение.Това различни облекчения ли са и може ли той да ползва заради ТЕЛК , а аз заради детето ?

# 263
Здравейте.Аз получавам данъчно облекчение за детето.Съпругът ми е самоосигуряващо се лице и има решение на ТЕЛК.Някой му казал, че заради ТЕЛК-а може да ползва данъчно облекчение.Това различни облекчения ли са и може ли той да ползва заради ТЕЛК , а аз заради детето ?

Различни са. Ако има удържан данък, може да използва данъчното облекчение. Връща се сумата до 792лв. или около 404.94 евро.

# 264
Здравейте, явно някъде бъркам в приложение 4, защото след това не ми позволява да отбележа за колко деца искам да ползвам облекченията.
Нищо не помня, а миналата година пак попълвах.
Някой може ли удари едно, благодаря

# 265
  • Варна
Здравейте, явно някъде бъркам в приложение 4, защото след това не ми позволява да отбележа за колко деца искам да ползвам облекченията.
Нищо не помня, а миналата година пак попълвах.
Някой може ли удари едно, благодаря
Приложение 4 е доходи от наем/права. Дай нещо по-конкретно- коя част, кой образец и т.н

# 266

Всичко е в зелено, но на приложение 10, част 6 не ми се появява отметка за 1 дете ( 6000лв)
И тази част 5 ( инфо за трансгранични данъчни схеми) без да пиша нищо цъкнах потвърди.
Как хем всичко е в зелено, но не ми отключва другите приложения, мерси

# 267
В приложение 10 сигурно сте отбелязала най- отгоре, че сте ползвала облекчението при работодател. Махнете отметката и ще ви позволи да пишете в част Шеста.

# 268
  • Варна
Част V и аз я потвърдих, не е проблем. Да не би в приложение 10 да сте отбелязали, че сте ползвали при работодател?

# 269
Да, благодаря много, това бях цъкнал. Правя последни проверки и пускам. Ако имам грешки в попълването, как ще ме известят?

Съжалявам за нескопосаните обяснения и отново благодаря✌🏻

Общи условия

Активация на акаунт