Данъчни облекчения за деца - 2

• 10 286
  • 307
  •   1
Отговори
# 300
Точно това, да. Благодаря ти, Зори!
В момента се опитвам да подам декларация за 2021г. Обаче с дан.облекчения за деца имам проблем. Няма подадени от работодател.
Тогава май бяха по 20 лева или нещо такова... Та се чудя, какво точно трябва да отбележа... И къде и изобщо....
Май ще спра до 2021г

За 2021г. облекчението е 450лв за едно дете. Не разбрах какво не е подадено от работодател.

# 301
  • Бургас
От работодател ми излиза 0лева.

До колкото помня има години, когато не съм знаела за тези облекчения и ако има вариант да си ги взема сега ще е добре.
Но не знам когато не са зададени от работодателя, какво и къде трябва да отбележа.

# 302
Ако няма подадени данни за дохода ви от работодателя, би следвало да ви издадат от там служебна бележка по чл. 45 от ЗДДФЛ. От нея ще вземете информация за доходите и ще ги попълните сама. Явно няма подадена от тяхна страна Справка по чл. 73, Ал.6.

# 303
  • Бургас
Благодаря ти, Илиана за информацията!
Няма да се връщам толкова назад с работодателите.
Ще гледаме смело напред!

П.С.
Тази част от декларацията за какво е?

Има ли графа в декларацията, на която да пише от кой е подадена - дали е подадена от работодател?

Последна редакция: пт, 01 май 2026, 13:09 от karzz

# 304
Благодаря ти, Илиана за информацията!
Няма да се връщам толкова назад с работодателите.
Ще гледаме смело напред!

П.С.
Тази част от декларацията за какво е?

Има ли графа в декларацията, на която да пише от кой е подадена - дали е подадена от работодател?

Най- отгоре в жълтото поле пише за какво е. Декларацията се подава от физически лица, няма такава графа.

# 305
  • София
Общо взето, може да се подадат декларации за облекчение две години назад, като това трябва да стане в самия НАП, че там могат да отворят системата назад.

Аз оня ден пак бях пак до НАП. Оказва се, че са ми превели цялата сума за двете години и всичко е точно.

# 306
Общо взето, може да се подадат декларации за облекчение две години назад, като това трябва да стане в самия НАП, че там могат да отворят системата назад.

Аз оня ден пак бях пак до НАП. Оказва се, че са ми превели цялата сума за двете години и всичко е точно.

Защо за две години назад? Не е нужно да се отваря системата назад, ако лицето не е подавало въобще данъчна декларация. Ако има подадена вече за минали години без облекчението и иска да го ползва, тогава вече е нужно да се отвори.

# 307
  • София
Аааа да, така беше при мен. Съжалявам, вече започвам да забравям всичките им процедури на НАП.

Общи условия

Активация на акаунт