Данъчни облекчения за деца - 2

• 4 464
  • 146
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
В понеделник подадох, днес имам преведени пари. Учудвам се на бързината им тази година, по спомен миналата чаках поне две седмици, звъняха ми и по телефона за някакво потвърждение на имейл...
Миналата година ги получих на 27-я ден. Днес подадох да видим тази година как ще е.

# 61
  • Mostly in my mind
Погледнете вляво, точно под "Данни за декларатора" имате "Част III", влизате в нея и слагате отметка и на Приложение 10....бутон Потвърди натискате и тогава същото е отключено. Влизате и НЕ ПОПЪЛВАТЕ първата таблица (тя е за ползвани облекчения при работодател) скролвате надолу до част VI и отбелязвате първото квадратче с 6000 лв за едно дете....продължавате надолу до последната таблица - там срещу въпросното облекчение в първата колона ще се е попълнила сумата 6000лв и вие си я пишете във втората колона отново...пак бутон ПОТВЪРДИ най-отдолу и тогава ще ви се получат нещата в скрийншота....Sunglasses

Извинявам се за глупавия въпрос, но втората колона имате предвид номер 4 ли? Ето така?

# 62
  • София
Да /в повечето случаи/

# 63
Аз пак с въпрос, подавам за разликата на мъжа му декларацията.
Отбелязала съм колко са ми превели на мен,но не знам колко да извадя за да попълня номер 4
Скрит текст:

# 64
  • София
Най-вероятно бъркате данъчно облекчение и данък.
Пример - обяснявам Simple Smile
Данъчното облекчение за 2 деца е 12000лв.
Т.е. ще Ви възстановят данък 1200лв.

# 65
Аз използвах част от данъчното облекчение и сега пускам за съпруга ми, няма как сумата да е 1200лв, от нея са ми възстановили 689лв, не знам кое от кое число трябва да попълня🙄

# 66
Fireche, поглеждаш твоето приложение 10 и попълваш точно обратно на това което е при теб ....т.е не сумата която са ти превели  689 лв, а цялата данъчна основа ...нещо като  6894,50 лв....т.е. трябва да обърнеш ред 4 и ред 5

# 67
ЗориБ в ограденото поле, пиша моята данъчна основа 6894,5лв или😬
Скрит текст:

# 68
Не там Grinning там, където си написала 689...в част VI на ред 4....ама си вписваш точно твоята данъчна основа и на ред 5 ще се получи остатъка от данъчното облекчение, на което има право таткото....то ще е нещо от сорта на 5 106 лв
И след това в тази последната таблица, която си скрийшотнала на реда,на който сега пише 11311, ще пише 5106, същата цифра ще я напишеш и в колона 4....там където си оградила.
Ако попълниш правилно прил.10 в основната част, точно над банкова сметка ще се получи данък за възстановяване 510 лв или 511лв. И така ти си получила 689 лв и той 511 лв това са общо 1200 лв. Нали 🙂

# 69
ЗориБ благодаря ти за съветите и насоките, успях.
Сега ще чакам община Люлин,че те превеждат в последния ден от срока😅

# 70
И аз със сърдечни благодарности към Зори 🌷
Нямах никакъв шанс да я попълня декларацията, без насоките!
Успях и днес я пуснах 🙂

# 71
  • Ланкър, планините Овнерог
При вас няма да стане по бързата процедура,.ще ви връчват Акт за възнановяване, очаквайте обаждане или следете и-мейла
Благодаря. Ще чакам включване, значи

# 72
  • София
Колко време след подаването се промени при вас статуса? Снощи подадох и днес цял ден статуса на декларацията е: изчаква обработка
Мисля, че до сега по-бързо ставаше приемането

# 73
Така е, до сега декларациите се обработваха доста бързо, но от снощи и днес цял ден не работи нормално ....аз поне 6 декларации подадох днес и всички стоят със статус "изчаква обработка"...вероятно се натовари системата.....търпение Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 20:13 от ЗориБ

# 74
  • Mostly in my mind
Аз вчера следобяд подадох и днес следобяд получих имейл,че е приета. Благодаря на мненията от темата. Heart

Общи условия

Активация на акаунт