Релефна бенка

• 1 054
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте ,жена  на 28 години съм . От много малка ми се е появила малка бенка колкото точка на лявото рамо . С годините е растяла с мен , от съзнателните ми спомени , винаги си я спомням с размер на 1 стотника , релефна е , кафява и някак си напукана , формата и е кръгла . Никога не ми е създавала проблеми , освен дискомфорт от презрамки на сутиен и такива чисто естетически проблеми . От скоро съм се вгледала в нея някак си по повдигната изглежда от преди и още по напукана / разрязана . Посещавала съм дерматолог , преди 10 години исках да я махна за бала ми , доктора я погледна с лупа и каза че може да се махне . Това си спомням. Но се разболях , вдигнах температура и не направихме премахването . От тогава не съм ходила . Бенката е спокойна , не ме сърби , не е зачервена . Не знам от внушение ли имам чувство че имам някаква болка / придърпване в областта , иначе на допир не ме боли . Много съм се притеснила да не е рак , и тази бенка да ме убие . Моля Ви , ако някои има подобна бенка да сподели как е процедирал . Бих била благодарна и на препоръки за добър онко дерматолог и болница в гр. София  . Бъдете здрави !

# 1
  • Далечният изток
Имах няколко такива. И аз дълго време се чудих дали да ги махам, беше ме страх и т. н., но един ден при профилактичен преглед личният ми лекар каза, че трябва веднага да ги махам и ми даде направление за хирург. Онко-хирург потвърди и ми ги премахнаха с местна упойка. След година една от бенките, макар че беше доста дълбоко изрязана, се появи отново съвсем близо до мястото, където беше, и сега се чудя дали да не искам направление отново за премахване...
Препоръка за София не мога да дам, просто споделям каква е процедурата.

# 2
  • Melmak
Ходи на лекар, можеш да потърсиш доц. Гаврилова.

Мм пати в момента с бенка, на която не обърна внимание и му казаха, че е меланом. Просто ходи на лекар и ако ти кажат да махаш- махай!

# 3
Как доказаха меланом ? След хистологично изследване ли ? Какво следва сега ? Пожелавам Ви всичко да бъде наред и бързо да се оправи съпруга Ви !
Ходи на лекар, можеш да потърсиш доц. Гаврилова.

Мм пати в момента с бенка, на която не обърна внимание и му казаха, че е меланом. Просто ходи на лекар и ако ти кажат да махаш- махай!

# 4
  • Melmak
Благодаря за пожеланието!

Като цяло историята е следната- оперира се при друг лекар, не при Гаврилова. След хистологията казаха меланом, но без метастази. Казаха, че до месец трябвало втора операция, защото практиката била такава, да се изреже още от засегнатото място. Дадоха му някаква кутийка с материал от хистологията (не знам как се казва) и казаха ако желае да потърси и второ мнение.

Четох много и намерих добри мнения за доц. Гаврилова. Свързахме се с нея и тя каза да занесем пробите при друг лекар-специалист за да се види дали е меланом. В момента просто чакаме резултати.

Не се плашете, защото не целя да ви стресирам. Просто отидете на лекар, за да се погрижите за здравето си!

# 5
Благодаря за отговора !
Аз отдавна мисля че тази моя бенка е меланом , имам засилена хипохондрия и способността сама да си поставям диагнози. Много ме е страх да отида на лекар и да не чуя именно това .  На каква възраст е мъжа Ви и от кога я има тази бенка ?
Благодаря за пожеланието!

Като цяло историята е следната- оперира се при друг лекар, не при Гаврилова. След хистологията казаха меланом, но без метастази. Казаха, че до месец трябвало втора операция, защото практиката била такава, да се изреже още от засегнатото място. Дадоха му някаква кутийка с материал от хистологията (не знам как се казва) и казаха ако желае да потърси и второ мнение.

Четох много и намерих добри мнения за доц. Гаврилова. Свързахме се с нея и тя каза да занесем пробите при друг лекар-специалист за да се види дали е меланом. В момента просто чакаме резултати.

Не се плашете, защото не целя да ви стресирам. Просто отидете на лекар, за да се погрижите за здравето си!

# 6
  • Melmak
Не се страхувайте, защото може да не е тази диагнозата ви. Не всяка бенка е злокачествена. Мъжът ми е на почти 40. Бенката я има отдавна, но в последната година придоби опасен вид.

Не може да се постави диагноза без хистология. Не си поставяйте сама каквато и да е диагноза. Отидете на лекар, защото колкото по-рано нещо опасно се махне, толкова по-добре!

# 7
Препоръчали са ви лекар. Отидете и се успокойте колкото можете. Точно сега не се страхувайте.
Без хистология не може никой да ви даде и отговор. Дори много съмнителни бенки после се оказват само dysplastic nevus, които може да станат някога меланом.
Дерматолог ми е казвал, че с годините бенките винаги се увеличават леко по размер а и на брой

# 8
И аз имам подобна. На мен ни казаха, че е падаща. Наистина нараства и пад малко от нея. Не знам каква е твоята, но ми звучи като моята. Направи консултация с лекар и я премахне ако те притеснява. Важното е да не расте много и да не става твърде безформена.

# 9
Преди 10 години защо не сте отишли повторно? Трябвало е да се свържете със същия лекар, или с друг, без значение. Отивайте, защото така само гадаем, а освен това времето вече се стопля, и може би няма да е добре да я излагате на слънце. На мен преди години ми махаха с лазер, защото нямаше друг вариант тогава.

# 10
При положение че е кафява, с оформен ръб и не нараства , далеч е от меланома. Всеки хирург/дерматолог може да я махне и да направи хистология.

# 11
Здравейте, и аз имам опасения за една от бенките ми, която започна да ме сърби от една седмица, струва ми се, че става по-релефна и да приема два цвята. Може ли да препоръчате добър онкодерматолог?

# 12
  • Melmak
Дпц. Ива Гаврилова и д-р Елмира Павлова.

# 13
Здравейте! И аз препоръчвам дм Ива Гаврилова. Аз се следя при нея, но доколкото знам и в момента не оперира, но ще ви даде професионалното си мнение и насоки. Ако имате интерес потърсете я в интернет, има много неща за нея. И определено се мъчи да подобри информираността в България по тази тема, което говори какъв човек е.

# 14
  • Melmak
Тя оперира мъжа ми през април, не знам да е спряла да оперира.

Общи условия

Активация на акаунт